Symptomene på ADHD varierer i gutter og jenter

Underskuddet uorden av oppmerksomhet og hyperaktivitet (ADHD) er en av de vanligste forholdene som er diagnostisert hos barn. Det er en forstyrrelse av nevrologisk utvikling som forårsaker ulike hyperaktivt og forstyrrende atferd. Symptomer på’ADHD inkluderer ofte vanskeligheter med å konsentrere seg, holde seg og forbli organisert. Mange barn viser tegn på denne lidelsen før 7 år, men noen forblir ikke diagnostisert opptil 8217; voksen alder. Det er betydelige forskjeller i måten tilstanden manifesterer seg i gutter og jenter. Dette kan påvirke måten SEPHD-enheten er anerkjent og diagnostisert.

Som foreldre er det viktig å være oppmerksom på alle tegn på ADHD og ikke å basere behandlingsbeslutninger bare på slekten. Gi aldri for gitt at symptomene på # 8217; ADHD vil være den samme for hvert barn. To brødre kan ha L’ADHD, men viser forskjellige symptomer og reagerer bedre på forskjellige behandlinger.

ADHD og slekt

Sekund Sentre for sykdomskontroll og forebygging, Guttene har en trudge tre ganger større enn å motta en diagnose av ADHD sammenlignet med jentene. Denne ulikheten er ikke nødvendigvis på grunn av at jenter er mindre utsatt for uorden. I stedet er det sannsynlig fordi symptomene på’adhd presenterer seg annerledes i jentene. Symptomene er ofte tynnere og dermed vanskeligere å identifisere.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Han viste at gutter med ADHD vanligvis viser outsourcede symptomer, for eksempel løp og impulsivitet. Jenter med ADHD, D & # 8217, viser vanligvis internaliserte symptomer. Disse symptomene inkluderer uforsiktighet og lav selvtillit. Guttene har også en tendens til å være fysisk mer aggressive, mens jentene pleier å være mer verbalt aggressive.

Fordi jenter med ADHD ofte viser mindre atferdsproblemer og mindre åpenbare symptomer, blir deres vanskeligheter ofte oversett. Som et resultat er de ikke rettet mot evaluering eller behandling. Dette kan føre til ytterligere problemer i fremtiden.

Forskning & # 8211; Undersøkelser foreslår også at den ikke-diagnostiserte ADHD kan ha en negativ innvirkning på jentene selvtillit. Det kan også påvirke deres psykiske helse. Guttene med ADHD utfører vanligvis deres frustrasjoner. Men jenter med ADHD forvandler vanligvis sin smerte og sinne mot interiøret. Dette utsetter jentene med større risiko for depresjon, angst og spiseforstyrrelser. Jenter med ADHD ikke diagnostisert har også mer sannsynlig å ha problemer i skolen, i sosiale sammenhenger og personlige forhold sammenlignet med andre jenter.

Gjenkjenne ADHD i jentene

Jenter med ADHD viser ofte de øvre forstyrrende aspektene, mens guttene vanligvis viser de hyperaktive egenskapene. Den hyperaktive oppførselen kan lett identifiseres hjemme og i klassen fordi barnet ikke står stille og oppfører seg impulsivt eller farlig. Disatt oppførsel er ofte tynnere. Det er usannsynlig at barnet kjenner i klasserommet, men han vil miste leksene sine, han vil bli smurt eller bare synes å være «8220; sprinklet & # 8221;. Dette kan byttes for latskap eller læringsproblemer.

Fordi jenter med ADHD vanligvis ikke viser atferd & # 8220; typisk & # 8221; av ADHD, kan symptomene ikke være så åpenbare som i gutter. Symptomene inkluderer:

 • ta ut
 • lav selvtillit
 • angst
 • Intellektuell svekkelse
 • Vanskelighetsgrad med skoleytelse
 • uoppmerksomhet eller tendens til å fantasere & # 8221;
 • Vanskelighetsgrad å konsentrere seg om
 • som ikke synes å høre
 • verbal aggressivitet, som driller, mocking eller fornærmelser

Gjenkjenne ADHD i guttene

Selv om ADHD ofte er subduksjonert i jentene, kan det også gå glipp av i barna. Tradisjonelt blir guttene sett som energiske. Så hvis de løper rundt og leser, kan det likevel bli likvidert som & # 8220; gutter som er gutter & # 8221;. utdanning Vis at gutter med ADHD rapporterer mer hyperaktivitet og impulsivitet enn jenter. Men det er en feil å anta at alle guttene med ADHD er hyperaktive eller impulsive. Noen gutter viser de injiserende aspektene av lidelsen. De kan ikke bli diagnostisert fordi de ikke er fysisk skadelige.

Guttene med ADHD har en tendens til å vise symptomene som de fleste tror når du forestiller ADHD-oppførsel. De inkluderer:

 • Impulsivitet eller & # 8220; Acting & # 8221;
 • hyperaktivitet, hvordan å løpe og treffe
 • mangel på konsentrasjon, inkludert uoppmerksomhet
 • Manglende evne til å stå stille
 • Fysisk aggresjon
 • snakk overdreven
 • forstyrre samtalene og aktivitetene til andre mennesker ofte

Selv om symptomene på’ADHD kan forekomme annerledes i gutter og jenter, er det grunnleggende at de blir behandlet. Symptomene på’ADHD har en tendens til å synke med alderen, men kan fortsatt påvirke mange områder av livet. Folk med ADHD sliter ofte med skole, arbeid og relasjoner. De har også mest sannsynlig å utvikle andre forhold, inkludert angst, depresjon og læringsproblemer. Hvis du mistenker at barnet ditt har ADHD, ta den til en lege for en vurdering så snart som mulig. Få en rettidig diagnose og behandling kan forbedre symptomene. Det kan også bidra til å forhindre utvikling av andre forstyrrelser i fremtiden.

Spørsmål:

Det er forskjellige behandlingsmuligheter for gutter og jenter med ADHD?

Anonym tålmodig

TIL:

Behandlingsalternativene for ADHD i gutter og jenter er like. I stedet for å vurdere kjønnsforskjeller, vurderer legene individuelle forskjeller siden de alle svarer på narkotika annerledes. Samlet sett fungerer en kombinasjon av medisin og terapi best. Dette er fordi ikke alle symptomene på’ADHD kan styres med bare narkotika.

Timothy J. Legg, PhD, PMHNP-BCSvarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.