Symbicort mot Advair

Introduksjon

Symbicort og advair er to stoffer som omhandler astma og symptomer på kronisk obstruktiv lungesykdom (KOL). Disse symptomene inkluderer hissing pust, hoste, thorax constion sans og kortpustethet. Disse stoffene er like, men presenterer noen forskjeller, for eksempel i deres aktive ingredienser og i bivirkningene.

Medisinsk egenskaper

Symbicort og Advair er kombinerte merker av merkevaren. Begge kombinerer et kortikosteroid med et annet legemiddel kalt en langvarig beta2-adrenerge Agonist D & # 8217;. Corticosteroid virker ved å redusere lungekabringen. Symbicort bruker Budesonide Corticosteroid, mens Advair inneholder Fluticason. L’langvarig beta2-adrenerge agonist d’handling i begge stoffene bidrar til å slappe av musklene rundt luftveiene i lungene. I Symbicort er dette stoffet formoterolet og i advaret er Salmeterol.

Symbicort er tilgjengelig i en målt doseinhalator. Advair, D’En annen del, presenterer seg i to former: Advair HFA og Advair Diskus. Advair HFA er en aerosolinhalator som inneholder et drivmiddel for å hjelpe stoffet når lungene. Advair Diskus inneholder et støv og krever at du raskt og dypt inhalerer for å hjelpe stoffet når lungene.

Advair er godkjent for bruk i et bredeste aldersgruppe av mennesker. Symbicort og Advair HFA er begge godkjent for bruk hos personer i alderen 12 år eller eldre. Advair Diskus er imidlertid godkjent for bruk hos personer i alderen 4 eller over.

Begge legemidlene brukes til langsiktig behandling.

Kostnad, tilgjengelighet og forsikringsdekning

De fleste apotekene holder begge legemidlene på lager. Symbicort og Advair er ikke tilgjengelige som generiske stoffer, så de er begge dyre. Sekund WWW.Goodrx.com, Symbicort varierer fra rundt $ 260 til $ 300 per måned. Advair varierer fra rundt $ 275 til $ 445 i måneden. L’Beløp som skal betales, avhenger av doseringen, fra skjemaet som antas og fra helseforsikringsdekning.

Bivirkninger

De fleste Symbicorts bivirkninger og advair er de samme. De vanligste bivirkningene som oppstår hos barn, forekommer hos de som bruker Advair Diskus. Disse bivirkningene inkluderer infeksjoner av øre, nese og hals.

Tabellen nedenfor viser andre forskjeller i bivirkningene mellom disse to legemidlene.

Sympicort bivirkning adva smerte i halsen ✓ sinusitter ✓ lukket nese ✓ influensa ✓ ryggsmerter ✓ mage ubehag ✓ muskel og bein smerte ✓ raucizine og stemme endres ✓ hoste ✓ bronkitt ✓ Hoste ✓ Bronkitt ✓

Det er mulig å vurdere de komplette lister over de enkelte bivirkningene til bivirkningene av Symbicort og bivirkningene av advair.

Interaksjoner og advarsler

Symbicort og Advair interagerer med lignende stoffer. A’interaksjon er når et stoff endrer måten et stoffhandlinger. Dette kan være skadelig eller hindre at stoffet fungerer bra. For lister over narkotika som hver samhandler, se Symbicort-interaksjoner og advair-interaksjoner.

Symbicort og Advair kan også forårsake problemer hvis du har visse helseproblemer. Hvis du har en av de følgende medisinske forhold, må du diskutere det med legen din før du tar et av stoffene:

  • Hjertproblemer
  • Høyt blodtrykk
  • anfall
  • Skjoldbruskproblemer
  • diabetes
  • Leverproblemer
  • L’osteoporose
  • Immunsystem problemer
  • glaukom eller katarakt
  • Allergier mot medisinering

Snakk med legen din

Symbicort og Advair er veldig like i måten de håndterer astma og KOL. Men deres små forskjeller i bivirkninger, kostnad og aktive ingredienser kan imidlertid være avgjørende for deg. Hvis legen din mener at disse stoffene er alternativer for deg, jobber du med dem for å velge hva som er best for deg.