Svette barn: hva det betyr om Suda Child og hva de skal gjøre

Del på Pinterest

Du har hørt om blits i overgangsalderen. Og du hadde din rette andel av varme perioder under graviditeten. Men du visste at svette kan også forekomme i andre faser av livet? Jevn & # 8211; Ta denne & # 8211; L’barndom.

Hvis barnet ditt våkner varmt og svett om natten, kan du være bekymret og spørre om det er normalt.

Ikke bekymre deg: Mens du svetter om natten, eller om dagen, hvis det er av denne grunn, kan det påvirke noen fra enhver alder, svette i nyfødte og barn er vanlig.

Hvorfor det skjer? Vel, først og fremst, et barns kropp er umoden og lærer fortsatt å justere temperaturen. Samtidig er barn ofte kledd for mye og varme opp, men de kan ikke gjøre noe alene for å løse problemet eller fortelle deg hva problemet er.

Husk: Du har dette

Hvor mange av oss sies når barna våre er født at de elsker et varmt og innbydende miljø fordi de husker deres livmor;? Det er sant (og fordi baby band er en god ide), men det er fortsatt mulig å overdrive ikke på grunn av din feil.

Ikke bekymre deg. Juster lagene på barnet ditt hvis det svetter uten andre symptomer og gå videre. Du går bra.

Noen ganger plutselig plutselig overalt. Andre ganger kan du merke svette eller fuktighet i bestemte områder, for eksempel hender, føtter eller hodet. Igjen, dette er ganske normalt. Menneskene har bare flere svettekjertler i enkelte områder.

Det er sant at i sjeldne tilfeller kan svette rapportere et helseproblem. Vi gir en’se på hva som forårsaker svette, som det kan behandles og når du skal se din barnelege.

(TL; DR: Hvis du er bekymret for noe, ring legen.)

Fordi min baby suda?

Her er noen av grunnene til at barnet ditt kan svette.

Gråt eller våkne opp for å svette

Gråt kan være hardt arbeid og krever mye energi. (Slik at du kan roe babyen din under en av disse agitasjonsøktene!) Hvis barnet ditt gråter sterkt eller gråt i lang tid, kan det bli svett og rødt i ansiktet.

Hvis dette er årsaken, vil svette være midlertidig og vil bli løst når alt vil være rolig igjen i barnets verden.

For mange lag øker varmen (kropp)

Samvittighetsfulle foreldre: du er deg! & # 8211; ofte vikle barnet i ekstra lag med klær eller tepper for å sikre at du ikke kjøper for mye. Veldig bra!

Men hvis et barn er for pakket, kan det bli varmt, ubehagelig og svett som huden ikke kan puste.

I dette tilfellet kan barnet ditt føle seg varm overalt. Du kan legge merke til svette hvor som helst på kroppen.

Dyp søvn (du er ikke litt & # 8216;?)

Nyfødte bruker mesteparten av dagen og natten, men sover de vanligvis i korte segmenter, vanligvis bare ca 3 eller 4 timer om gangen. Kanskje du spør deg hvorfor setningen og setningen og sover som et barn & # 8221; har hatt positive foreninger.

Men i disse periodene når barnet sover, vil det passere gjennom forskjellige søvnsykluser, inkludert veldig dyp søvn. I dyp søvn kan noen barn svette over og våkne opp med svette. Det er faktisk ganske vanlig og er vanligvis ingen grunn til bekymring.

Kald, feber eller infeksjon

Hvis din Suda baby, men vanligvis ikke svette eller ikke svette, kan det ha en forkjølelse eller en & # 8217;.

Feber er et detektor tegn på infeksjon, så måle barnets temperatur. Vanligvis kan du bruke Tylenol til nyfødte til å senke feber og lindre symptomer, men snakk med doseringsdoktor og anbefalinger hvis barnet ditt er mindre enn 6 måneder.

Spedbarn nattapné

L’nattapné er en tilstand der du stopper i 20 eller flere sekunder mellom pusten under søvn. Det er veldig sjeldent i nyfødte, men kan skje, spesielt i for tidlig i de første månedene etter fødselen.

Hvis du tror at barnet ditt har nattpnea, vurderer det det fra din barnelege. Skiltene som skal søkes inkluderer:

 • snorke
 • panting
 • Åpen munn under søvn

L’Nattapné er ikke en risikofaktor for plutselig dødsyndrom (SIDS) & # 8211; Mange foreldre frykter at det er & # 8211; Og vanligvis vokser barn opp. Det er imidlertid bedre å snakke med en lege hvis du er bekymret.

Hyperhidrose i # 8217; barndommen

L’Hyperhidrose er en tilstand som forårsaker en’overdreven svette, selv når temperaturen er frisk. L’lokalisert hyperhidrose kan forekomme i enkelte deler av kroppen, for eksempel hender, armhuler eller føtter, eller på mer enn disse områdene samtidig.

Det er også en form for hyperhidrose, kalt generell hyperhidrose, som kan påvirke store områder av kroppen. Det er sjeldent, men ikke seriøst. Tilstanden forbedrer ofte med veksten av barnet.

L’Hyperhidrose kan oppstå når du våkner eller sover. Noen ganger en mer alvorlig årsak tilstand, så barnelege vil utføre noen tester hvis du mistenker det.

Medfødt kardiopati

Barn som har en medfødt kardiopati nesten alltid alltid fordi deres kropper kompenserer for problemet og jobber hardere for å pumpe blod gjennom kroppen. Eksperter anslår nesten 1 prosent av barn er født med en medfødt hjertesykdom.

Barn som har en medfødt hjertesykdom, vil ha problemer med å spise og vil begynne å svette mens du prøver å spise. Andre symptomer kan inkludere en blåaktig fargetone på huden og en rask og overfladisk pust.

En annen grunn til å holde barnet friskt

I et seriøst notat, overoppheting (men ikke svette, så mye å være klar) er en risikofaktor for SIDS. Derfor er det viktig å forhindre situasjoner der barnet ditt kunne overopphetes.

Fordi svette kan bety at barnet ditt er for varmt, er det et nyttig symptom som kan rapportere at du må fjerne lagene eller på annen måte kule barnet.

Behandlinger for et svett barn

Når du legger merke til at barnet ditt er svett, er det første å gjøre, det er noe du kan gjøre for å justere miljøet slik at det er mer behagelig. Hvis disse endringene ikke hjelper, må du kanskje konsultere en lege.

Her er noen ting å sjekke og vurdere.

Finn og løse problemet

Hvis barnet ditt gråter sterkt og svett, ta deg tid til å forstå hva som trenger og hjelpe ham, og se om svette stopper. (Ja, vi vet at du gjør det hver dag, og du trenger ikke påminnelsen.)

Selv om årsaken til ropet kan være at barnet ditt har varmt, kan det være andre grunner: det er sulten, trenger en bleieendring eller vil at du skal holde den i armene mine.

Juster romtemperaturen

Pass på at temperaturen i barnets rom forblir mellom kulden og varmen, men det er ikke varmt. L’Ditt barns søvnmiljø bør forbli mellom 68 og 72 ° F (fra 20 til 22 ° C).

Hvis rommet ikke har et termometer, kan du kjøpe en bærbar en for å holde oversikt over det. Mange baby-skjermer rapporterer også romtemperatur.

Hvis du ikke er sikker, stopp og spør deg selv om du har varm. Hvis det er slik, er barnet ditt sannsynligvis.

Fjern de ekstra klærne

Kle babyen din med lett og pustende klær. Fjern nivåene etter behov. Motstår alle’puls for å vikle din liten med mindre det er veldig kaldt. For sikkerhet, sørg for at du holder tepper, dyner og dyner ut av vuggen.

Vær oppmerksom på feber og andre symptomer

Hvis du har justert temperaturen og fjerner lag med plagg fra barnet ditt og fortsatt svetter, kan de ha feber. Kontakt legen din for barnet ditt hvis:

 • under 3 måneder og har feber med en rektal temperatur på 100.4 ° F (38 ° C)
 • over 3 måneder og ha feber på 102 ° F (38.9 ° F) eller høyere
 • Den har mer enn 3 måneder og har feber i mer enn 2 dager

Hvis du merker noen av disse andre symptomene i tillegg til svette, kontakt lege:

 • Bukse eller hiss under søvn
 • Lang pauser mellom pusten under søvn
 • Ikke øk vekten normalt
 • Problemer å spise
 • snorke
 • Tenner sliping tennene dine

L & # 8217;

Det er normalt for sudinske barn. I de fleste tilfeller, ikke C’Det er ingenting å bekymre seg for. Ofte er en enkel justering nok, for eksempel å senke romtemperaturen eller kle barnet med mindre lag. Så ikke bekymre deg.

Som barnet ditt vokser og er i stand til å bedre justere temperaturen, vil det vanligvis skje mindre. Hvis barnet ditt har hyperhidrose og fortsetter å være et problem mens du vokser, kan barnelege ta vare på det.

Men, som for ethvert problem, kan barnet ditt ha, stol på dine instinkter. Hvis du er i tvil, fikser du en avtale med barnelege.