Svart sopp: Ernæring, fordeler og forholdsregler

Hvis du kjøper noe via en lenke på denne siden, kan vi tjene en liten provisjon. Hvordan virker det.

Den svarte soppen (Auricularia PolyTricha) er en vill spiselig sopp noen ganger kjent som øret av skjulene av skyene, gitt sin mørke form som ligner på ett øre.

Selv om det hovedsakelig er funnet i Kina, trives det også i tropiske klima som Stillehavsøyene, Nigeria, Hawaii og # 8217; India. Vokser på trunks d’Tree og trunks falt i naturen, men kan også dyrkes (1).

Bemerket for sin gelatinøse konsistens og den merkede merkingen, den svarte soppen er en populær kulinarisk ingrediens i et bredt spekter av asiatiske retter. På samme måte ble det brukt i tradisjonell kinesisk medisin i hundrevis av år (2).

Denne artikkelen undersøker bruksområder, næringsstoffer og fordeler med den svarte sopp, samt alle forholdsregler du måtte måtte ta.

Del på Pinterest

Hvordan den svarte soppen er brukt?

Den svarte soppen selges vanligvis i en tørket form. Før du spiser den, må den rekonstitueres i varmt vann i minst 1 time.

Mens de er gjennomvåt, ekspanderer sopp 3-4 ganger. Husk når du lager mat, som små mengder kan gjøre mye.

Mens den svarte soppen markedsføres med forskjellige navn, er det teknisk forskjellig fra soppet i Dells 3217; tre øre (Auricula-Juda Auricularia), dens botaniske fetter. Men disse soppene har ernæringsmessige profiler og lignende kulinariske bruksområder, og noen ganger er det angitt utskiftbart (1).

Den svarte sopp er en populær ingrediens i malaysisk, kinesisk og Maori-mat.

Det er litt & # 8216; # 8217 bølle; tre øre og ofte brukt i supper. Siden det har en ganske nøytral smak, er den til og med lagt til kantonesiske desserter. Som tofu, absorberer det smaker av platen den tilhører.

Fra 1800-tallet ble den svarte soppen brukt i tradisjonell kinesisk medisin for å lindre symptomene på forskjellige forhold, inkludert det belastning og ondt i halsen (2).

Ernæringsmessig profil

En fjerdedel av en kopp (7 gram) tørket svart sopp gir (3):

  • Kalorier: 20
  • Karbohydrater: 5 gram
  • Protein: Mindre enn 1 gram
  • Fett: 0 gram
  • Fiber: 5 gram
  • Natrium: 2 mg
  • Kolesterol: 0 gram

Som du kan se, er denne soppen dårlig fett og kalorier, men spesielt rik på fibre (3).

Den samme størrelsen som delen gir små mengder kalium, kalsium, fosfor, folsyre og magnesium. Disse vitaminer og mineraler er avgjørende for helsen til hjertet, hjernen og beinene (3, 4, 5, 6).

Potensielle fordeler med den svarte soppen

Til tross for flere bruksområder av den svarte soppen i tradisjonell kinesisk medisin, er vitenskapelig forskning på den fortsatt i de første stadiene.

Men denne soppen ble notert for sine potensielle immun- og antimikrobielle egenskaper (7, 8).

Husk at forskningen på mannen er begrenset og videre studier er nødvendig.

Inneholder kraftige antioksidanter

Sopp, inkludert aurikulære arter, er generelt rike på antioksidanter.

Disse fordelaktige vegetabilske forbindelser bidrar til å bekjempe oksidativt stress i kroppen, som er blitt koblet til # 8217; betennelse og en rekke sykdommer (9, 10).

Videre inneholder sopp ofte kraftige polyfenholdige antioksidanter. En diett rik på polyfenoler er forbundet med lavere risiko for kreft og kroniske forhold, inkludert hjertesykdom (9, 10, 11, 12, 1. 3, 14).

Det kan fremme helsen til’tarm og immunsystem

På samme måte som ulike andre sopp, har den svarte soppen prebiotika, hovedsakelig i form av Beta Glucano (15, 16, 17).

Prebiotika er en type fiber som nærer tarmmikrobioma eller venner bakterier i # 8217; tarmene. Disse fremmer helsen til å fordøye systemet og opprettholde intestinal regularitet (15, 16, 17).

Det er interessant å merke seg at tarmmikrobiomen er nært knyttet til immunhelsen. Det antas at prebiotika som de i den svarte sopp, forbedrer immunresponsen mot fiendtlige patogener som ellers kunne gjøre deg syk (16).

Kan senke kolesterolet

Polyfenoler i sopp kan bidra til å redusere LDL-kolesterolet (dårlig) (18).

I sin tur kan lavere LDL-kolesterol redusere risikoen for hjertesykdom.

En studie på kaniner som tre øre sopp har blitt administrert har detektert at både det totale kolesterolet og LDL (dårlig) kolesterol har redusert betydelig (19).

Imidlertid var forskere ikke sikker på hvordan sopp utøvde denne effekten, og et studio på et enkelt dyr i tre ører ikke nødvendigvis gjelder for folk som spiser svarte sopp.

Det kan fremme hjernens helse

Sopp er antatt å bevare en sunn cerebral funksjon (17, 20).

Et testrørstudio viste at soppene til treet og andre sopp har hemmet beta-sekretasisaktiviteten, et enzym som frigjør beta-amyloidproteiner (21).

Disse proteinene er giftige for hjernen og har vært forbundet med degenerative sykdommer, som L’Alzheimer (21).

Selv om disse resultatene er lovende, er det nødvendig med forskning på & # 8217;.

Kan beskytte leveren din

Den svarte sopp kan beskytte leveren mot skader på visse stoffer.

I en studie på rotter bidro en vannløsning og svart sopppulver til å reversere og beskytte leveren mot skade forårsaket av en overdose av acetaminofen, som ofte markedsføres som tylenol i USA (22).

Forskere knyttet denne effekten til de kraftige antioksidantegenskapene til sopp (22).

Men studier mangler.

Forholdsregler for L & # 8217;

Den svarte soppen som er kjøpt fra kommersielle leverandører, er knyttet til få, om ikke noen, bivirkninger.

Men siden de fleste svarte sopp blir solgt tørket, er det viktig å fordype det alltid før dens tetthet og skrøpelighet.

Videre bør det alltid tilberedes for å drepe bakteriene og fjerne residene. Studier viser at kokingen kan til og med øke sin antioksidantaktivitet (23, 24).

Men foraging for svart sopp er generelt ikke anbefalt på grunn av risikoen for feil identifikasjon eller forurensning. Ikke bare de ville soppene absorberer forurensende midler fra deres miljø, men å spise feil sopp kan være giftig eller til og med dødelig.

I stedet bør du se etter denne unike sopp i din lokale spesialbutikk eller på nett.

Bunnlinjen

Den svarte sopp er en spiselig sopp som er en populær ingrediens i kinesisk mat.

Generelt er det solgt tørt med forskjellige navn, som sky øre eller # 8217; tre øre. Det må være badet og kokt godt før du bruker det.

Emerging Searches indikerer at den svarte soppen tilbyr mange fordeler, hvordan du beskytter leveren, lavere kolesterol og øker helsen til # 8217;. Det er også rik på fibre og antioksidanter.

Selv om denne soppen også har blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin, er det behov for ytterligere studier for å evaluere effektene.