Svart Cohosh: Fordeler, dosering, bivirkninger og mer

COS’er den svarte cohosh?

Den svarte Cohosh er en blomsterplante som opprinnelig kommer fra Nord-Amerika. Hans vitenskapelige navn er racemous Actaaea og racemous cimicifuge, og kalles noen ganger svart bugbane, svart snakeroot, banebær eller fairy stearinlys (1).

Den populære kvinners helse supplement remifemin inneholder svart cohosh som en aktiv ingrediens.

Dens blomster og dets røtter ble ofte brukt i tradisjonell innfødt amerikansk medisin, og i dag er det et populært kvinnes helsevilkår som hevdet for å hjelpe med menopausale symptomer, fruktbarhet og # 8217; hormonbalanse.

Det kan være effektivt fordi det fungerer som en fytoøstrogen, en plantebasert blanding som imiterer virkningen av «8217 østrogenhormonet. Imidlertid er C’er noen diskusjon om at den svarte Cohosh kan klassifiseres som et ekte fytoøstrogen (2, 3).

Uansett dette, synes den svarte Cohosh å være nyttig for å lindre menopausale symptomer. Det er imidlertid ingen bevis for hans andre bruksområder.

Fordeler og bruksområder

Den svarte Cohosh har en rekke potensielle fordeler, hvorav de fleste knyttes til kvinners helse eller alle hormonbalanse. Men med unntak av menopausale symptomer, er det få tester for å støtte bruken for noen av disse forholdene.

Overgangsalder og overgangsalder symptomer

Avlaste menopausale symptomer er grunnen til at de fleste bruker svart cohosh, og er en av bruksområder som har mer overbevisende tester for å støtte det.

I en studie av 80 menopausale kvinner som levde hot blits, rapporterte de som tok 20 mg svart cohosh per dag i 8 uker betydelig lavere og mindre alvorlige hurtigvurderinger enn før de startet supplementet (4).

Også andre studier på’mann har bekreftet lignende resultater. Selv om større studier er nødvendig, synes den svarte Cohosh å være nyttig for å lindre menopausale symptomer (5).

Fruktbarhet

Selv om du kan se mange online-setninger som svarte Cohosh kan forbedre fruktbarheten eller hjelpe deg med å bli gravid, er det ikke mange tester for å støtte dette.

Forskning indikerer imidlertid at svart cohosh kan forbedre den clomid fruktbarhetsmedisin effektiviteten (Clomifene citrat) i infertile mennesker, og øker sjansene for å bli gravid (6, 7, 8).

Tre små studier på’Man viser en forbedring av graviditetsgraden eller # 8217; eggløsning hos kvinner med infertilitet som har tatt svarte Cohosh-kosttilskudd sammen med Clomid (6, 7, 8).

Imidlertid var disse studiene små og videre forskning er nødvendig for å bekrefte denne effekten.

Kvinners helse

Den svarte Cohosh brukes også til en rekke andre formål knyttet til kvinners helse. Imidlertid er testene til støtte for disse fordelene ikke så sterke som bevis for å støtte fordelene for overgangsalderen og fruktbarheten.

Her er noen andre grunner til at kvinner kan bruke svart cohosh for å støtte hormonbalansen:

 • & # 8217 syndrom; polycystisk eggstokk (PCOS). L’Integrasjon med svart Cohosh kan øke mulighetene til en kvinne med PCOS for å bli gravid med Clomid. L’Integrasjon med svart Cohosh kan også hjelpe deg med å justere syklusene dine hvis du har PCOS (8, 9).
 • Fibroids. Et 3 måneder gammelt studio på postmenopausale kvinner oppdaget at den daglige integrasjonen med 40 mg svart cohosh kan redusere størrelsen på uterinfibroider opptil 30% (10).
 • Premenstruelt syndrom (PMS) og premenstrual lidelse (PMDD). Selv om det er noen online-setninger som svarte Cohosh kan hjelpe med PMS eller PMDD, er det ikke noe vesentlig bevis for å støtte dette.
 • Regulering av menstruasjonssyklusen. Hos kvinner med eller uten PCOS som mottar fruktbarhetsbehandlinger som Clomid, kan den svarte Cohosh bidra til å justere deres menstruasjonssyklus (6, 7, 8).

Kreft

Svart Cohosh har en potensielt østrogenaktivitet, noe som betyr at det oppfører seg som østrogenhormonet, som kan forverre brystkreft eller øke risikoen for brystkreft (11).

Imidlertid viser de fleste studier at svart Cohosh ikke påvirker risikoen for brystkreft. I to studier på # 8217; mann, L’inntaket av svart Cohosh har vært forbundet med redusert risiko for brystkreft (11).

I studioene i testrøret viste den svarte Cohosh ekstrakt antonetstogen aktivitet og bidro til å redusere spredningen av brystkreftceller (12).

Imidlertid er det behov for videre forskning for å forstå båndet mellom brystkreft og svart cohosh.

Mental Helse

Svart Cohosh kan ha noen gunstige effekter på mental helse, spesielt i menopausale kvinner.

En gjennomgang av studier undersøkte urte kosttilskudd for L’angst og depresjon i menopausale kvinner. Forskere har oppdaget at 8217; Integrering med svart Cohosh hadde ingen effekt på GLATIVE, men var knyttet til betydelige forbedringer i psykologiske symptomer (1. 3).

Imidlertid er det nødvendig med videre forskning før effekten av svart Cohosh på mental helse er fullt forstått.

søvn

Selv om det er få tester som svarte cohosh kan forbedre søvn, kan det bidra til å redusere symptomene som forårsaker søvnforstyrrelser i menopausale kvinner, for eksempel hot blits.

Imidlertid oppdaget et lite studio på 42 menopausale kvinner at 8217; integrasjon med svart cohosh syntes å forbedre varigheten og kvaliteten på søvn (14).

En annen studie fant at en kombinasjon av svart cohosh og andre forbindelser & # 8211; inkludert bever, sink, ingefær og hyaluronsyre & # 8211; har bidratt til å forbedre varmen blinker forbundet med søvnløshet og angst (15).

Imidlertid er det vanskelig å fortelle om den svarte cohosh eller en av de andre ingrediensene var den gunstige forbindelsen i denne blandingen.

Vekttap

Menopausale kvinner kan ha større risiko for uønsket vektøkning, da deres østrogen nivåer naturlig reduseres (16).

I teorien, siden den svarte Cohosh kan vise østrogen effekter, kan det ha en liten gunstig effekt på vektstyring i menopausale kvinner (16).

Imidlertid er testene for å støtte dette minimal. Studier er nødvendig på’stadig større mann for å forstå lenken, hvis eksisterer, mellom svart cohosh og vektstyring.

Bivirkninger og forholdsregler

Den svarte Cohosh har noen potensielle bivirkninger, men er generelt milde. Inkludere fordøyelsessykdommer, kvalme, utslett, infeksjoner, muskelsmerter, brystsmerter eller forstørrelse og spotting eller blødning utenfor menstruasjonssyklusen (17).

Men den svarte Cohosh var også forbundet med noen alvorlige tilfeller av leverskade. Av denne grunn bør du ikke ta svart cohosh hvis du har en leversykdom, eller du antar andre kosttilskudd eller narkotika som kan skade leveren din (17).

Også, et nylig studio på dyr bemerket at den svarte Cohosh i høye doser var forbundet med skaden av røde blodlegemer, som fører til anemi. Imidlertid er det behov for videre forskning for å studere disse potensielle effektene på mennesker (18).

Fordi den svarte Cohosh ikke har blitt grundig studert, kan du finne noen bivirkninger som ikke er kjent ennå. I tvilstilfeller, kontakt lege.

Dosering og rekrutteringsmodus

Den svarte Cohosh er tilgjengelig i kapsler, væske eller teekstrakt.

Doseringsanbefalingene varierer i stor grad blant de svarte COHOSH-merkene. De typiske dosene er overalt fra 20-120 mg ekstrakt eller standardisert svart cohosh pulver om dagen (17).

For menopausale symptomer, L’daglig inntak på minst 20 mg svart cohosh, som de fleste merker vil gi, synes å være effektive (4).

Noen helsepersonell sier at du ikke bør ta den svarte Cohosh i mer enn 6 måneder til 1 år på grunn av sitt lille potensial for å forårsake leverskade (17).

Fordi kosttilskudd er hovedsakelig gjenstand for regjeringen etter markedsføring av regjeringen, bør du velge Sorte Cohosh-kosttilskudd som er testet av tredjeparts kvalitet. Noen av disse tredjeparts testorganisasjonene inkluderer United States Pharmacopeia (USP) og Consumerlab.

Videre selges den svarte Cohosh ofte i blandinger som inneholder andre urte kosttilskudd, inkludert:

 • rødkløver. Svart Cohosh og Red Clover kan tas sammen for å hjelpe med å håndtere menopausale symptomer, men det er ingen bevis for at de er mer effektive enn en placebo (19).
 • Soy Isoflavoner. Som svart Cohosh inneholder soya fytoøstrogener som kan bidra til å forbedre hormonelle problemer eller menopausale symptomer, men det er få tester for å støtte disse potensielle effektene (20).
 • San Giovanni gress. I kombinasjon med svart cohosh, # 8217; San Giovanni gress ser ut til å ha noen gunstige effekter på menopausale symptomer (21).
 • Chasteberry. Kastanje og svarte Cohosh-kosttilskudd selges for å lindre menopausale symptomer, men det er få tester som er mer effektive enn en placebo (22).
 • Dong quai. Det sies at Black Cohosh og Dong Quai reduserer menopausale symptomer og muligens indusere arbeid hos gravide, men det er ikke noe bevis for å støtte dette.
 • C-vitamin.Vitamin C anbefales på nettet sammen med den svarte Cohosh for å bidra til å indusere spontan abort eller abort i tilfelle uønsket graviditet. Det er imidlertid ikke noe bevis for å støtte denne bruken.

Stopp og samling

Ifølge de eksisterende testene er det ingen komplikasjoner forbundet med den plutselige avbrudd av den svarte Cohosh, og heller ikke slike abstinenssymptomer.

Fordi den svarte Cohosh kan potensielt påvirke hormonene dine, kan du finne endringer i menstruasjonssyklusen når du slutter å ta den.

Ved tvil på # 8217; avbrudd av den svarte Cohosh, konsulter en lege.

Overdose

Det er ikke kjent om det er mulig overdose av svart cohosh. For å sikre din sikkerhet og minimere risikoen for skade på leveren, må du ikke ta mer enn den anbefalte daglige dosen av det svarte Cohosh-supplementet du velger.

Hvis du kan, kjøpe et supplement som er testet av en tredjepartsorganisasjon som forbrukerlab eller US, for å sikre at ingrediensene i supplementet er justert med uttalelsene på # 8217; etikett.

Interaksjoner

Den svarte Cohosh har potensial til å samhandle med andre stoffer og terapier. Her er dine kjente interaksjoner:

 • Hormonal erstatningsterapi (HRT). Den svarte Cohosh kan ha noen effekter på hormonelle nivåer, spesielt på østrogen nivåer, som kan ha uventede effekter hvis den er forbundet med hormonutskiftningsbehandlingen (23).
 • P-piller. De fleste prevensjonspiller består av østrogen og / eller progesteron, så den svarte Cohosh, som kan påvirke hormonelle nivåer, kan forstyrre hormonell prevensjon (6, 7, 8).

Den svarte Cohosh kan ha ytterligere farmakologiske interaksjoner som ennå ikke er identifisert. Hvis du tar en av medisinene som er oppført ovenfor, eller du har tvil om den svarte Cohosh og andre stoffer, kontakt lege før du tar det.

Videre, siden en av de mest alvorlige bivirkningene av den svarte Cohosh er leverskader, bør du være forsiktig med å ta den svarte Cohosh i kombinasjon med andre kosttilskudd eller narkotika som kan skade leveren din. Kontakt legen din til å ha veibeskrivelse.

Lagring og manipulasjon

Den svarte Cohosh må holdes forseglet og lagres ved romtemperatur. Vanligvis utløper urte kosttilskudd ikke opptil 2 år etter produksjonen. For din sikkerhet er det bedre å bruke eller kaste komplementet i utløpsdatoen.

Graviditet og amming

I tradisjonell medisin av indianere ble den svarte Cohosh ofte brukt til å øke produksjonen av morsmelk (24).

Det er imidlertid få bevis som fungerer for dette formålet.

Den svarte Cohosh kan også øke sjansene for graviditet hvis du gjennomgår fruktbarhetsbehandlinger, så en helsetjenester operatør kan råde deg til å legge den til din rutine hvis du sliter med å bli gravid.

Selv om de fleste bivirkninger er mildt, vet du lite om effekten av svart Cohosh på gravide kvinner, ammende kvinner og nyfødte.

Imidlertid ble supplementet brukt til å indusere arbeidskraft og spontan abort og, selv om det mangler bevis for å støtte bruken, rapporterer noen mennesker nettbaserte suksess. Uavhengig av dette, bør Travaglio bare bli indusert under ledelsen av en kvalifisert helsetjenester.

Av disse grunnene er det best å unngå det eller avbryte bruken når du blir gravid eller hvis du ammer (24).

Bruk i bestemte populasjoner

Generelt er den svarte Cohosh trygt for de fleste som ikke er gravid eller sykepleie.

Det er imidlertid ikke nødvendig å administrere supplementet til barn. Siden det kan påvirke hormonelle nivåer, bør det bare administreres til ungdom under ledelse av en kvalifisert helsetjenester.

Personer med nyresykdom skal være forsiktig når de bruker svart cohosh, siden du vet lite om kroppens evne til å utvise det når nyrene er skadet.

Videre, siden en av de potensielle mer alvorlige bivirkningene er leverskade, bør du unngå svarte Cohosh-kosttilskudd hvis du har en leversykdom.

Alternativer

Noen potensielle alternativer til Black Cohosh inkluderer Blue Cohosh, Rabarber Rhapontic og Wine Primer Oil.

Den blå Cohosh er ikke korrelert til den svarte Cohosh, men det er også en nordamerikansk blomsterverk som brukes til kvinners helse. Men som med svart Cohosh, er det få tester for å støtte bruken av bruken. Det kan også ha noen alvorlige bivirkninger (25).

Reaktant Rabarbra brukes til mange av de samme grunnene til svart cohosh og er den aktive ingrediensen i den populære integratoren for overgangsalderen ekstrovendt. Synes å ha noen fordeler for behandling av overgangsalderen symptomer (26).

Endelig, L’enotera olje har lignende effekter på de av de svarte cohosh på varme blinker, så det kan være en «8217; lovende alternativ (4).