Supperativ Hydrosadenite Surgery: Hva er alternativene dine?

Beskrivelse

Den overvåkede hydrosadenitt (HS) er en sykdom som forårsaker dannelsen av smertefulle åpne sår og full av pus under huden, som senere forvandler seg til harde klumper. Disse vekstene er vanskelige å behandle og ofte returnere etter å ha blitt behandlet.

L’HS treffer hovedsakelig delene av kroppen som har apokrine svettekjertler. Dette er svettekjertlene i kroppen vår, vanligvis forbundet med tykkere hårsekk. Som et resultat vises HS-sårene vanligvis på Buttocks og andre kjønnsorganer, samt armhuler.

Når sår helbreder, danner de arr. I de mest alvorlige tilfellene er tunneler kalt bryststrekninger utviklet fra det subkutane såret. Egenskapene fanger svette og bakterier under huden, som kan forårsake betennelse og infeksjoner.

Medisiner som antibiotika og smertestillende midler kan bidra til å håndtere symptomer. Folk som har mange klumper og arr kan trenge kirurgi for å fjerne dem. Generelt drar folk med HS i fase 2 eller 3 mer fra kirurgi enn andre behandlinger.

Les videre for å lære om kirurgi for HS, komplikasjoner, fordeler og mer.

Typer av kirurgi

Legene bruker noen forskjellige prosedyrer for å behandle HS. Det er ikke klart fra filen Undersøkelser hvilken av disse typer operasjoner fungerer bedre.

Legen din vil gi deg råd om en type operasjon basert på faktorer som:

  • Hvor mange vekst du har
  • Hvis de er tilbake etter behandling
  • De berørte områdene i kroppen din
  • Hvilken HS-scenen du har

Legene deler HS i tre faser:

  • Fase 1 er en enkelt vekst uten strekninger av brystet (tunnelen) eller arr.
  • Fase 2 er mer enn en vekst med noen tunneler.
  • Fase 3 sørger for mange vekst, flere seler enn brystet og arrene.

Stor ekskisjon

Dette er den mest invasive typen operasjon. Legen vil fjerne veksten, sammen med et bredt område med en sunn hud rundt veksten for å hindre at de gjenoppretter. Hvis kirurgen fjerner mye hud, kan du trenge en graft fra A & # 8217, en annen del av kroppen for å dekke såret.

A’bred eksisjon av kjønnsområder kan kreve mer aggressiv kirurgi. I noen tilfeller kan midlertidig kolostomi eller en pakke for avføringen være nødvendig for å tillate helsen til områdene fjernet kirurgisk uten forurensning.

Excision med stoffbesparelser med elektrokirurgi

Denne prosedyren er et alternativ til det utbredte ekskisjonen for folk med scenen HS 2 eller 3. I kirurgi som sparer vev, fjerner kirurgen (fjerne) bare områdene i huden som er berørt. Så l’elektrisk skift med høyfrekvent energi tetter såret.

Denne teknikken forårsaker mindre arr enn det brede ekskisjonen, men det er mer sannsynlig enn HS returnerer senere.

Lokal ekskisjon

Denne behandlingen fjerner vekst om gangen. Det fungerer best for folk som bare har noen få områder som er rammet på kroppen deres.

DEROOFING

Deroofing er den viktigste behandlingen for vekstene som ikke vil gå bort og for deler av brystet. Det kan være en «8217; alternativ for folk med scenen HS 1 eller 2.

Under denne prosedyren fjerner kirurgen SCHER & # 8221; eller den øvre delen av stoffet på sinusdelen med kirurgisk saks, lasere eller elektrokirurgi. Såret helbreder derfor med minimal arr.

Crorioinsufflation

Denne behandlingen er A’alternativ for stadion 1 eller 2 av # 8217; HS. Behandler brystseksjoner som injiserer flytende nitrogen i dem. Kulde fryser og ødelegger tunnelene.

Laserbehandling

En laser produserer en radius av lys som genererer varme. Varme ødelegger HS-vekst. Laserbehandling kan bringe noen mennesker med HS til remisjon.

Gravering og drenering

For å raskt lindre smerter, kan kirurgen åpne klumper og tømme pus fra dem. Denne prosedyren vil midlertidig lindre smerte, men er dyrt og HS ofte gjentas senere.

Koste

Kirurgi for HS kan koste flere tusen dollar. L’Overdreven ekskling er generelt dyrere enn dråpen fordi det krever generell anestesi og et sykehushospital. L’Helseforsikring bør dekke alle eller de fleste kostnader for disse prosedyrene, med unntak av laserbehandlinger.

Komplikasjoner

Enhver operasjon innebærer risiko som blødning og infeksjon. Det er også mulig at 8217; HS returnerer etter behandling.

Med åpen kirurgi må legen fjerne et sunt stoffområde med vekst. Dette kan gi store arr eller herding av stoffet i området, kalt kontrakturer. Kirurgi kan også skade nerver eller blodkar i # 8217; behandlet område.

Selv kirurgi som sparer vev forårsaker arr, men vanligvis mindre enn med åpen excision. Har en kortere gjenopprettingstid enn den ypperste excision, men muligheten for at sykdomsavkastningen er høy 50 prosent.

fordeler

Siden A’bred excision kan i stor grad forbedre livskvaliteten og til og med behandle sykdommen, det er ofte den foretrukne behandlingen for alle faser av # 8217; HS. Kirurgi fjerner smertefulle klumper, noen ganger permanent. Det fungerer best hvis kombinert med behandlinger som narkotika og diettendringer.

Ha en bred ekskisjon reduserer sjansene for veksten din revet. Det er det nærmeste å kurere for HS.

Den eldre fungerer best for 1 eller 2 HS-scenen og har noen fordeler i forhold til den brede ekskisjonen. Først krever det ikke den generelle anestesien. Det er også relativt billig og forårsaker mindre arr.

Student, 90 prosent av folk som har gjennomgått Deroofing kirurgi, uttalt at det ville anbefale prosedyren. Utfører DeroOfing tidlig under sykdommen, kan hjelpe deg med å unngå å måtte prøve andre behandlinger fordi det tar vare på mer enn 85 prosent lesjoner.

The CroriOfflation er trygt og billig og arbeider i mennesker med noen HS Stadium. Det er vanskelig å si hvor effektiv det er sammenlignet med andre prosedyrer fordi søket er begrenset, men hjalp noen mennesker med HS å styre sin sykdom.

gjenoppretting

Gjenopprettingstiden vil avhenge av hvilken type prosedyre du har. De kan være nødvendige i flere måneder før sårene dine helbreder helt, spesielt hvis de er gode.

I en studie ønsket vi et gjennomsnitt på 2 måneder for et stort sår som helbreder etter en kirurgisk inngrep, mens de minste sårene helbreder på litt over en måned. De fleste uttalte at smerte har forbedret seg innen 2-3 uker fra # 8217; intervensjon.

Ta bort

Hvis du har symptomer som smertefulle klumper på huden eller tunnelen underliggende, kan du konsultere en dermatolog eller din grunnleggende lege. Etter å ha mottatt en diagnose, kan du starte den riktige behandlingen og snakke med legen din hvis du er kandidat for HS-operasjon for HS.