Sunt å spise for eldre

Et godt balansert kosthold

Et godt balansert kosthold er en viktig rolle å holde seg frisk med alderen i alderen. Kan hjelpe deg med å opprettholde en sunn vekt, for å holde deg full av energi og få næringsstoffene du trenger. Det reduserer også risikoen for å utvikle kroniske helsemessige forhold, for eksempel hjertesykdom og diabetes.

Sekund Nasjonalt senter for ressurser på ernæring, fysisk og aldringsaktivitet, 1 amerikansk ut av 4 har en dårlig strømforsyning. Malnutrition setter deg i fare for å bli overvektig eller undervektig. Det kan svekke musklene og beinene dine. Det forlater også sårbare for sykdommer.

For å møte dine ernæringsmessige behov, spis mat rik på fiber, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Begrenser matene med høyt innhold av bearbeidet sukker, mettet fett og trans og salt. Det kan også være nødvendig å endre dietten for å håndtere kroniske helsemessige forhold.

Hvordan dine behov og vaner med L & # 8217;?

Aldring, dine ernæringsmessige behov, L’appetitt og spisevaner kan endres på forskjellige måter.

Kalori

Du vil sannsynligvis trenge mindre kalorier med alderen til Dell’alder for å opprettholde en sunn vekt. Spis mer kalorier enn de som brenner fører til en vektøkning.

Aldring Du kan oppdage at du har mindre energi og flere muskel- eller fellesproblemer. Som et resultat kan du bli mindre mobil og brenne mindre kalorier gjennom den fysiske aktiviteten. Du kan også miste muskelmasse. Dette gjør at du senker stoffskiftet ditt, og senker kaloribehovene dine.

Appetitt

Mange mennesker opplever et tap av appetitt med L & # 8217;. Det er også vanlig at din følelse av smak og # 8217; lukt reduseres. Dette kan ta deg til å spise mindre.

Hvis du brenner mindre kalorier med fysisk aktivitet, kan det ikke være et problem å spise mindre. Det er imidlertid nødvendig å anta nok kalorier og næringsstoffer for å holde sunne organer, muskler og bein. Ikke å ha nok kan føre til underernæring og helseproblemer.

Medisinsk tilstand

Aldring, blir mer utsatt for kroniske helseproblemer, som diabetes, hypertensjon, høyt kolesterol og osteoporose. For å forhindre eller behandle disse forholdene, kan legen din anbefale endringer i kostholdet.

For eksempel, hvis du har blitt diagnostisert med diabetes, hypertensjon eller høyt kolesterol, bør du spise mat rik på næringsstoffer, men lavt i overskytende kalori, bearbeidede sukker og mettet fett og trans. Legen kan også råde deg til å spise mindre natrium.

Noen eldre voksne blir følsomme for matvarer som løk, paprika, meieriprodukter og krydret mat. Du må kanskje eliminere noen av disse matene fra kostholdet.

Medisinering

Du må kanskje ta medisiner for å håndtere kroniske helsemessige forhold. Noen stoffer kan påvirke appetitten. Noen kan også samhandle med visse mat- og kosttilskudd.

For eksempel, hvis du antar warfarin (Coumadin), må du unngå grapefrukt. Reduserer kroppens evne til å metabolisere stoffet. Det er også nødvendig å opprettholde et konstant nivå av vitamin K i kostholdet. Du kan få vitamin K å spise mange spinat, kål eller andre grønne bladgrønnsaker.

Hvis du antar et stoff, må du kontrollere legen din eller apoteket for å finne ut om du trenger å gjøre endringer i kostholdet ditt.

Munnhygiene

De eldre har sin egen serie av muntlige helseproblemer. Noen av disse kan forstyrre din evne til å spise. For eksempel kan proteser som ikke tilpasser seg riktig, føre til dårlige spisevaner og underernæring. Selv infeksjoner i munnen kan forårsake problemer.

Immunforsvar

Ditt immunsystem svekkes med L & # 8217;. Dette øker risikoen for sykdommer i matoppgave eller matforgiftning.

Korrekt mattrygghetsteknikker er viktige i alle aldre. Det kan imidlertid trenge ytterligere forholdsregler siden immunforsvaret svekkes. For eksempel kan legen anbefale å unngå mat med rå egg, for eksempel hjemmelaget majones eller caesar salat dressing.

Innenlands liv

Tap av ektefelle eller andre familiemedlemmer kan påvirke dine daglige vaner, inkludert dine matordninger. Du kan føle deg deprimert, noe som kan føre til reduksjon i appetitten. Hvis din familie måltid gjorde de fleste måltider, kan du kanskje ikke vite hvordan du skal lage mat for deg selv. Noen mennesker velger bare å ikke spise, i stedet for å lage mat for seg selv.

Hvis du har problemer med å forberede mat til deg selv, snakk med et familiemedlem, en pålitelig venn eller legen din. Avhengig av ditt område, kan tjenestene være tilgjengelige for å sikre at du får maten du trenger. For eksempel, Måltid på hjul Det er tilgjengelig i USA, Canada, Australia og andre land.

Hvordan kan du holde et sunt kosthold?

Ernæringsmessige behov varierer fra person til person. Noen strategier kan imidlertid hjelpe alle å opprettholde et sunt kosthold.

Fokuserte matvarer rik på næringsstoffer

Aldring, kalori kravet vil trolig redusere, mens dine næringsstoffkrav vil forbli det samme eller vil øke. Spise mat rik på næringsstoffer vil hjelpe deg med å få vitaminer, mineraler, proteiner, karbohydrater og fett du trenger.

Få de fleste kalorier fra matvarer rik på næringsstoffer, for eksempel:

 • frukt og grønnsaker
 • Bønner og linser
 • Valnøtter og frø
 • Helkorn
 • Lavfett Meieriprodukter
 • Magert protein

Begrenser høy kalori matvarer, men lave næringsstoffer. For eksempel beholder det stekte matvarer, desserter og sukkerholdige drikker for sporadisk behandling. Legen din kan gi deg råd om å unngå søppelmat.

Spis nok fibre

Fiberen er viktig for et sunt fordøyelsessystem. For å unngå forstoppelse og andre problemer, inkluderer rike fibermat på hvert måltid. Oppløselig fiber er spesielt viktig for å opprettholde sunne kolesterolnivåer. Gode ​​fiberkilder inkluderer:

 • frukt og grønnsaker
 • Bønner og linser
 • Valnøtter og frø
 • havre og bran d’havre
 • Helkorn

Hvis du har problemer med å spise nok fibre, kan legen din anbefale et fibertilskudd, som Psillio Peel (Metamucil).

Velg mer sunne ferdig matvarer

Hvis du finner deg selv å stole på Klar mat, velg de sikreste alternativene. For eksempel kan disse matvarene være enkle å forberede og næringsstoffer:

 • Frosne hermetiske grønnsaker eller lavt natriuminnhold
 • Ikke-sukker frossen frukt eller frukt i en lav sukker boks
 • Precotto grillet kalkun eller spytte kylling
 • Suppe eller stewed hermetisert lavt natrium
 • Coleslaw salat eller blanding
 • Mel D’Instant Oats
 • Vegetabilske dampposer i matbutikker eller frysere

Sjekk alltid etikettene på ferdigpakket mat. Velg alternativer som inneholder mindre tilsatt sukker, mettet fett og salt og flere fibre, vitaminer og mineraler.

Vurder kosttilskudd

Du kan finne vanskelig å ansette noen næringsstoffer i kostholdet ditt, spesielt hvis du trenger å unngå mat. Spør legen din om du skal ta et vitamin- eller mineraltilskudd, for eksempel kalsium, vitamin D, magnesium eller vitamin B-12. Disse spesifikke vitaminene blir ofte dårlig absorbert eller ikke nok konsumert av eldre amerikanere.

Noen kosttilskudd kan forstyrre visse stoffer. Spør legen din eller apoteket til de potensielle bivirkningene før du starter et nytt tillegg eller medisiner.

Hold deg hydrert

Aldring, du kan ikke merke når du er tørst. Pass på at du drikker væsker regelmessig. Lens for åtte 8 ml glass vann per dag. Du kan også ta litt & # 8216; Fruktjuice, te, suppe eller til og med frukt og grønnsaker rik på vann.

Bli sosial

Når du kan, spis med venner og familie. L’Sosial interaksjon kan forvandle måltider til et hyggelig forhold, i stedet for i en oppgave du heller vil hoppe over.

Hvordan kan helsepersonellet ditt?

Hvis et tap av appetitt eller et utilsiktet vekttap oppstår, kontakt legen din umiddelbart. Det kan være et normalt aldringsskilt. D’Andre deler, det kan også skyldes en betingelse for underliggende helse som trenger omsorg. Legen og dietikeren kan også hjelpe deg med å miste vekt hvis overflødig kroppsfett øker risikoen for kroniske eller plagerhelsemessige forhold og muskler.

Det er også viktig å besøke tannlegen din for rutinemessige kontroller og renslighet. Snakk med legen din eller tannlegen hvis du gjør smerte mot tennene dine, sår i munnen eller andre muntlige helseproblemer. For å holde tennene og munnen frisk, vask tennene minst to ganger om dagen. Hvis du har proteser, skyll etter måltider, børster daglig og fordyp dem om natten.

Hvis du sliter med å holde en sunn vekt, følg et godt balansert kosthold eller endre dine spisevaner. Snakk med en registrert dietitian. De kan hjelpe deg med å utvikle matplaner og strategier for å endre måten du spiser på.

Sunn mat er viktig for livet, spesielt med l’alder. Valget av mat som er rik på næringsstoffer og lavkalorier, kan hjelpe deg med å forhindre eller håndtere kroniske helsemessige forhold. Det kan også hjelpe deg å føle deg sterkere og sterkere, slik at du kan nyte gullårene i livet ditt.