Sunn mat og matbestilling: Obsession med mat

La oss snakke om mat. Faktisk, før vi snakker om Super Bowl der. Mange av oss har sett viral Video av en’ekstatisk Gisele Bündchen som utløser etter seieren av patrioter. Det så fantastisk ut. Og hvis du er en av de 11.5 millioner mennesker som følger den Instagram strømforsyning, Du vet at det alltid er fantastisk, enten du reiser med sine barn eller gjør yoga til stranden.

Gisele attributter mye av hans gode helse og dets lyse utseende Et strengt og rent matregime Som følger sammen med sin mann superstjerne Tom Brady. Blant annet er deres kosthold fri for alt følgende:

 • meieri
 • hvitt sukker
 • hvit mel
 • Iodisert salt
 • Tomater og paprika
 • Sopp og sopp
 • Kaffe og koffein

Nok det å si at det ikke er en diett for svak av hjertet. Men Gisele er ikke alene i sin hengivenhet til en ekstremt stiv diett. La oss gå videre til en og en annen del av den installende verden, hvor livsstilene i Instagrams ultra-tynne stjerner presenteres med påskuddet av A & # 8220; sunt liv & # 8221;. Mens C & # 8217, det er mye å applaudere på’å være dedikert til fitness og # 8217; Fôring, Instagram begynner å bli stadig mer undersøkt fordi mange tror det representerer en falsk følelse av helse.

Titler som & # 8220;Instagram gjorde dietten farligere?& # 8221; og & # 8220;Den stygge sannheten bak mine perfekte skudd på Instagram& # 8220; de begynner å dukke opp, indusere folk til å revurdere deres forhold til mat, fitness og sosiale medier.

De fleste av oss vil gjerne ha en slank kroppsbygning av en toppmodell eller upåklagelig abdominals av en fitness guru. Men virkeligheten er at overdreven stive dietter kan være for restriktiv for mange av oss og alvorlige treningsregimer er sunne og # 8211; opp til et bestemt punkt & # 8211; Før de begynner å berøre & # 8220; tynn spircy & # 8221;.

Sunn å spise vs matforstyrrelse

Februar er sensitasjonens måned på spiseforstyrrelser. Så det er en god tid å se på våre kollektive oppfatninger på mat, på’kroppsbilde og hva som egentlig er & # 8220; sunn & # 8221;. Nå vet vi at matforstyrrelser er tilgjengelige i alle former og størrelser. Bare fordi noen har en Bell’Jeg ser frem til Instagram betyr ikke at hans diett er sunt eller bør kopieres.

Spiseforstyrrelser kan påvirke jenter og gutter og menn og kvinner i alle aldre, vekt og nivåer av ulike aktiviteter. I følge National Eating Disorder Association (NEDA), Det er tre hovedtyper av spiseforstyrrelser:

 • Anoreksi: A & # 8217 vekt vekt på å ikke spise nok kalorier for å støtte kroppens normale funksjon, sammen med en overdreven trening og en «8217; bilde av den forvrengte kroppen
 • Bulimi: Episoder av binge med renseadferd, for eksempel oppkast eller tarmbevegelser indusert
 • Tank: Ekstreme spisepisoder av mat uten purgasjonsadferd, også forbundet med følelser av skam for mat

Men med den nåværende vekten på ren å spise og bekymre seg for et sunt liv, utvikler flere og flere mennesker en annen type matforstyrrelser som heter Ortorexia, preget av # 8217; Obsession of Eating Only Foods & # 8220; Sunn & # 8221;.

Cos’er ortorexia l & # 8217?

Ifølge Neda, horrorexia bokstavelig talt betyr «8220; fiksering for retten til å spise & # 8221;. Selv om NEDA ikke gjenkjenner ORITOREXIA som sin egen kliniske diagnose, gjenkjenner den de unike symptomene på lidelsen:

 • Fokus på å spise matvarer & # 8220; Høyre & # 8221; som en oppførsel & # 8220; god & # 8221;
 • A’manglende evne til å takle hvis den enkelte faller fra matplanet
 • A’interferens med normale aktiviteter i hverdagen for å følge det strenge matprogrammet

L’Fysisk utseende betyr ingenting når det gjelder spiseforstyrrelser

I # 8217; det var Photoshop og sosiale medier, det er viktig å huske at, bortsett fra de ekstreme tilfellene av anoreksi, ikke C’Det er en måte å vite bare å se på en person hvis den har en matforstyrrelse. Det er også viktig å merke seg at det er mange forskjellige faktorer som bidrar til utviklingen av en matforstyrrelse av en person, inkludert genetikk. En teori antyder at folk som har problemer med kontrollen av Dell’utseende av perfeksjon i deres liv gjennom obsessive-kompulsive tendenser kan være mer tilbøyelige til å utvikle spiseforstyrrelser.

På et personlig nivå la jeg merke til at mine små OCD-trender (jeg lider av en hudplukkende forstyrrelse, som er en form for doc) raskt til å bli et farlig territorium når jeg begynner å overvåke matinntaket med noen av de mest populære appene på markedet . C’er noe veldig stimulerende for noen mennesker på konseptet om kontroll når det gjelder mat.

Til slutt: Perfeksjon & # 8221; Det er ikke nødvendigvis et Perfect Image’perfekt bilde

Som et selskap har vi en tendens til å ha en feil ide om at det fysiske utseendet er en nøkkelindikator for helse, og bare er ikke sant. Uansett hvor mye en majestetisk konto er en Instagram-konto, betyr det ikke at personen bak den er nødvendigvis sunn.

Taryn Brummitt er en populær positiv kroppsaktivist som en gang hadde den ideelle kroppen & # 8220; i form & # 8221;. Hun også konkurrerer i bodybuilding løp og spist 100% ren. Men inne sa han en annen historie. Han var desperat ulykkelig og hatet sin kropp. Mentalt og følelsesmessig, det var ikke sunt, selv om hans kropp syntes å være. Han har åpent snakket om hvordan behovet for å kontrollere maten, måle hver siste bit som har kommet inn i kroppen sin, har raskt tatt kontroll over hele sitt liv. Det var da han forsto at han var matforstyrrelse.

Bunnlinjen

Vårt forhold til mat kan alltid være vanskelig, men for oss er det viktigere enn noen gang å bli utdannet på hvordan det kan være en matforstyrrelse. Hver gang maten (som er mangelen på det, begynner overskytende eller til og med de sunneste versjonene av det) å kontrollere alle aspekter av livet vårt, vi er ikke lenger vi sjekker det. La oss gå tilbake for å sette pris på maten for å mate kroppen vår. Og la oss nyte maten som vi elsker i moderasjon i stedet for å eliminere dem helt. En sunn livsstil gjelder fremgang, ikke perfeksjon.

Del på Pinterest