Sukkerholdig mat, drikke: forbudt på sykehus?

De fleste sykehus har strenge tidsplaner for besøkende. De bør ha samme restriksjoner på sukker?

Et sykehus i Storbritannia mener det, og det har det salg forbudt av sukkerholdige drikker og mat.

Forbudet rammer både pasienter og ansatte. Kommer etter et riksomfattende forbud mot sukkerholdige drikker på alle sykehus i National Health Service (NHS).

Forbudet trer i kraft 1. juli. Inkluderer produkter til salgsautomater samt mat og drikke i sykehuskantina og sykehusbevertning.

Tameside sykehus han hadde allerede startet et vekttapsprogram for sine ansatte. Rundt 100 ansatte deltok i det 12-ukers vekttapprogrammet.

Etter at snacks og sukkerholdig drikke ble fjernet fra menyen og salgsautomatene, gikk en sykepleier ned 28 kilo. Andre har gått ned opptil 20 kilo. En ansatt som lever med diabetes var i stand til å slutte å ta medisiner for sin tilstand.

– Lange timer og skiftmønstre gjør det ofte svært vanskelig for folk å ta sunne valg, så de velger de umiddelbare søte løsningene, som til nå har vært lett tilgjengelige, sier Karen James, administrerende direktør i selskapet, til The Telegraph. hospital.

Anslagsvis 700 000 NHS-ansatte er overvektige eller overvektige. Omtrent 1.3 millioner mennesker jobber for tjenesten. Storbritannia er landet med høyeste fedmefrekvensen i Europa. Det er anslått at 1 av 4 voksne er overvektige.

Forhandlere som forsynte sykehus i Storbritannia hadde tidligere vært begrenset til 10 % eller mindre av fortjenesten fra sukkerholdige drikker. Disse reglene forbød også ferdigpakkede måltider å inneholde mer enn 400 kalorier. I tillegg kan godteri- og sjokoladepakker bare inneholde 250 kalorier eller mindre.

Nyheten ble møtt blandet svar.

Noen henvendte seg til sosiale medier og proklamerte at sykehuset hadde tatt fra «deres valgfrihet».

Som svar sa sykehusrepresentanter at ansatte var fri til å ta med sine egne sukkerholdige snacks og drikke.

Andre berømmet sykehuset for dets «fremsyn».

handle i USA

Selv om ingen offisielt styrende organ har kontroll over sykehus i USA, har noen medisinske fasiliteter tatt lignende veier.

De Cleveland Clinic har forbudt sukkerholdige drikker i flere år. Forbudet gjelder pasienter, besøkende og helsepersonell.

«Bevis på den skadelige effekten av overdreven sukkerforbruk på menneskers helse øker,» sa Kristin Kirkpatrick, MS, RD, LD, en registrert kostholdsekspert som er ansvarlig for velvære ved Cleveland Clinic Wellness Institute, til Healthline.

Han kalte det britiske sykehuset og Cleveland Clinic «state-of-the-art institusjoner».

Kirkpatrick håper forbudene kan gi undervisningsøyeblikk.

«Cleveland Clinic har en solid pedagogisk plattform for hvorfor vi bestemte oss for å kutte ut sukkerholdige drikker,» sa Kirkpatrick.

Han bemerket at de fleste matvarer med tilsatt sukker har liten næringsverdi. Det eneste unntaket kan være grovt brød, der det er nødvendig å bruke små mengder sukker for å aktivere gjæren for å få brødet til å heve.

Foreløpig mer enn en tredjedel av voksne i USA er de overvektige. Minst 148 milliarder dollar i året brukes på fedmerelatert helsehjelp.

Blant andre effekter, 30 millioner amerikanske voksne har diabetes. Nesten alle disse menneskene har gjort det Type 2 diabetes, der for høye blodsukkernivåer reduserer insulinproduksjonen i bukspyttkjertelen.

Bare 5 % har diabetes type 1. Den eksakte årsaken til denne typen er ukjent, men en autoimmun tilstand antas å føre til at bukspyttkjertelen slutter å fungere.

Det er anslått at en tredjedel av den voksne befolkningen lider av prediabetes, hvor blodsukkernivået er over normale grenser.

Andre forebyggingsprogrammer

Cleveland Clinic var første klinikk i forgrunnen i en case-studie utført av Centers for Disease Control and Prevention av sykehus og andre klinikker som brukte byråets tjenester «Friske sykehus«Forebyggingsprogram.

Programmet gir et verktøysett for sykehusernæringsfysiologer, ansatte og personalansvarlige for å implementere helsealternativer på et sykehus. Mat, drikke og fysisk aktivitet dekkes.

Avgifter på brus er godkjent i enkelte lokalsamfunn. De fleste steder har salget av sukkerholdige drikker gått ned, men helseeffektene av disse tiltakene er foreløpig ikke kjent.

Storbritannia har innført en forhandleravgift for salg av drikker rike på sukker. Også dette har kommet under kritikk, og politikere kaller det «nedlatende. «

Men denne innsatsen viser at folk blir stadig mer bevisste på de mulige effektene av sukkerholdig mat på fedme og vil at noe skal gjøres med det.