Sukker og kolesterol: det er en forbindelse?

Når vi tenker på mat som øker kolesterolet, tenker vi normalt på de som er rike på mettet fett. Og mens det er sant at disse matene, sammen med de som er rike på transfett, øker nivåene av dårlig kolesterol (LDL) mer enn andre, er absolutt ikke den eneste faktoren som det er verdt å betale oppmerksomhet.

Amerikanerne forbruker ca 20 ts sukker hver dag, i gjennomsnitt, ifølge American Heart Association (AHA). Selvfølgelig varierer forbrukerprisene fra person til person, men ikke C’Det er tvil om at disse tomme kaloriene har innvirkning på helsen vår.

Søk på linker Sukker og kardiovaskulære sykdommer

En studie er ofte nevnt for å demonstrere effekten av sukker på kolesterolnivåer. Forskere har oppdaget at sukkerforbruket hevet flere markører for kardiovaskulær sykdom.

De bestemte seg for at folk som forbrukte mer tilsatte sukkerarter hadde et kolesterol & # 8220; god & # 8221; Lavere, eller høy tetthet lipoproteiner (HDL). L’HDL fungerer faktisk å absorbere kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221; I tillegg, eller lavdensitetslipoproteiner (LDL), og transporterer den til leveren. Så, vi vil at våre HDL-nivåer skal være høye.

De fant også at disse menneskene hadde høyere nivåer enn triglyserider. En av disse faktorene kan øke risikoen for hjertesykdom.

Triglyserider er en type fett i hvilke nivåer som øker etter å ha spist. Kroppen din lagrer kalorier du ikke bruker for energi for øyeblikket. Blant måltider, når du trenger energi, frigjøres disse triglyserider fra fettceller og sirkulerer i blodet. Ifølge Mayo Clinic er det sannsynlig at du har nivåer av høyere triglyserider hvis du spiser mer enn brenne, og hvis du bruker store mengder sukker, fett eller alkohol.

Som kolesterol oppløses triglyserider ikke i blodet. De beveger seg i ditt vaskulære system, hvor de kan skade veggene i arteriene og forårsake aterosklerose eller herding av arteriene. Dette er en risikofaktor for hjerneslag, hjerteinfarkt og kardiovaskulær sykdom.

3.217 kontroll; sukkerinntak

L’Verdens helseorganisasjon anbefaler at ikke mer enn 10% av sukkerkaloriene, eller til og med 5%, for å forbedre helsen. På samme måte, # 8217; AHA anbefaler kvinner ikke å ta mer enn 100 kalorier om dagen fra tilsatt sukker og menn på henholdsvis 150 kalorier, eller 6 og 9 teskjeer, henholdsvis. Dessverre er det mye mindre enn hva de fleste amerikanere får nå.

For perspektiv inneholder 10 store geléer 78.4 kalorier fra tilsatte sukkerarter, eller ca. 20 gram sukker (4 ts), som er nesten L’hele erstatning hvis du er en kvinne.

Lær å gjenkjenne sukker på matetiketter. Sukker vil ikke alltid bli oppført som sådan på matetiketter. Ingredienser som mais sirup, honning, malt sukker, melasse, sirup, hjørne av mais og ethvert ord som slutter med & # 8220; OSE & # 8221; (som glukose og fruktose) tilsettes sukker.

Finn gyldige erstatninger. Ikke alle sukkersubstitutter er de samme og noen har sine egne risikoer. Stevia er et vegetabilsk-basert søtningsmiddel som er et reelt alternativ til sukker, i motsetning til agave og honning, som fortsatt inneholder molekyler av sukker.

Akkurat som du kontrollerer alkoholforbruket, kalorier og mettet fett, bør du overvåke sukkerforbruket. Ikke c’det er ikke noe galt med sporadiske grener, men effekten av sukker kan være vanskelig for hjertet ditt.