Suging med slank nål av skjoldbrusk

Hva så «8217; er suget med slank skjoldbrusknål?

Skjoldbruskkjertelen er et viktig organ i ditt endokrine system. Frigjør hormoner som regulerer mange av kroppens funksjoner. Skjoldbruskkjertelen er nær bunnen av nakken, like under Pomo D’Adam. Noen ganger vises små knuter på skjoldbruskkjertelen. Når dette skjer, kan legen bestille en test kjent som en suging med tynn nål (FNA) eller biopsi med tynn nål, for å få stoffprøver fra skjoldbruskkjertelen til skjoldbruskkjertelen;.

Fordi jeg trenger en’sug med slank skjoldbrusknål?

Legen din kan foreskrive denne testen hvis du har:

 • Vedvarende hoste, hes stemme eller ondt i halsen uforklarlig i lang tid
 • noduler eller knuter på halsen du kan høre eller se
 • noduler oppdaget på en’rutinemessig ultralyd
 • en cyste eller nodule full av væske, på skjoldbruskkjertelen

Aspiring eller tilbaketrekking av stoff fra nettstedet, vil legen kunne se om knutepunktet er kreft eller ikke. Mesteparten av tiden, vil nodulen ende opp med å være en godartet eller ufarlig svulst. Hvis du har en cyste i stedet for en knutepunkt, kan legen din kjøre en tynn nål for å tømme cysten.

L’Suging med slank nål er den eneste ikke-kirurgiske måten å finne ut om noen klumper eller knuter er godartet eller ondsinnet.

Som jeg forbereder meg på en ‘8217; sug med slank nål av skjoldbrusk?

Selv om testen kan utføres på sykehuset, kan prosedyren utføres i legenes studie. Det er ikke nødvendig å følge et spesielt kosthold eller unngå drinker eller rusmidler før prosedyren. Hvis du tar medisiner for å fluidifisere blod, sørg for at du forteller legen din. Du må kanskje unngå å ta det og andre stoffer som fluidiserer blod, som L’aspirin og ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans). Unngå å bruke halskjeder eller andre juveler som kan forstyrre.

Hvis du er nervøs eller engstelig for prosedyren, diskuter dine bekymringer med legen din. Det er viktig at du kan bli liggende i lang tid.

Hva skjer i løpet av en «8217 suging med slank skjoldbrusknål?

Før prosedyren starter, må du kanskje ha på seg en kjole.

Når prosedyren starter, vil legen be deg om å ligge ned. Du vil føle en følelse av kald mens legen din renser nakken med jod eller en og en annen løsning som dreper skadelige bakterier som kan være på huden din. I noen tilfeller vil legen bruke en lokalbedøvelse til å dumme området, men dette er ikke alltid nødvendig.

Deretter vil legen sette inn en liten nål i nodulen. Du bør ikke snakke, svelge eller flytte mens dette skjer. Legen din vil gjenta deg noen ganger for å sikre at du har en tilstrekkelig stor prøve for analysen.

Hva skjer etter en «8217; sug med slank nål av skjoldbrusk?

Prosedyren varer vanligvis fra 20 til 30 minutter. Etter prosedyren vil legen anvende en gasbind på # 8217; området og vil påføre et trykk i flere minutter for å stoppe blødningen. Du kan se en liten blåmerke på området innen en eller to dager.

Legen din kan fortelle deg at du ikke skal ta medisiner som inneholder aspirin eller ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler i 24-48 timer.

Hva er komplikasjonene forbundet med suget med tynn skjoldbrusknål?

L’Suging med slank skjoldbrusknål er generelt trygt. Det er imidlertid noen risiko, for eksempel:

 • blødning
 • infeksjon
 • cyste

Hevelse, knust eller liten smerte kan oppstå, som er normalt. Ring legen din dersom du utvikler feber eller fortsetter å ha mer intens hevelse eller smerte.

Hva resultatene betyr?

Legen vil sende stoffprøven til et laboratorium for analysen. Resultatene er generelt tilgjengelige innen en uke. Resultatene som kommer tilbake til en av de fire kategoriene:

 • Benigno (ikke skadelig)
 • mistenkelig (kan være kreftfremkallende)
 • maligno (kreft)
 • Utilstrekkelig / ubestemt (ikke i stand til å skille fra prøven)

Legen vil diskutere resultatene med deg og vil bestemme de neste trinnene for å ta. Hvis du har mistenkelige, ondartede eller utilstrekkelige resultater, kan du trenge ytterligere prosedyrer.