Suger den voksne tommelen: årsaker, bivirkninger og hvordan du stopper

Sucking tommelen er en naturlig og gjennomtenkt oppførsel som hjelper barn å roe seg og lære å akseptere næring.

De fleste nyfødte demonstrerer tommelens sugeadferd, fingre eller føtter innen noen få timers fødsel. Mange sugde seg selv i livmor tommelen opp.

Tommelen av tommelen er vanlig blant nyfødte, små barn og små barn. Mange barn suger tommelen slutter å gjøre det uten intervensjon en gang nådd skolealderen.

Andre reagerer på milde former for intervensjon av foreldrene sine.

Det er ingen spesifikke data som indikerer frekvensen som tommelstørrelsen fortsetter i årene av den voksne; ungdomsårene og # 8217;. Imidlertid antyder anekdotiske tester at det er mange voksne som suger tommer, kanskje mange så mange som 1 i 10.

Mens de fleste spedbarnsøbler stopper alene, ser en prosentandel å fortsette i privat i flere tiår. For noen, suger tommelen kan også være en permanent vane.

Årsakene til dette er ikke helt forstått. Det kan være denne oppførselen som gir komfort og reduserer # 8217; angst for de som gjør det.

Selv om relativt godartet, suger tommelen, er ikke uten bivirkninger, spesielt for tannhelse.

Årsaker til voksen tommel sucker

Voksne som suger tommer kan finne ut at det reduserer # 8217; angst og stress, som hjelper dem med å roe seg ned.

Det er mulig at noen voksne som suger tommer umiddelbart har et traumer i barndommen og vendte seg til atferd for å roe seg i den perioden. I noen tilfeller kan atferd ganske enkelt forbli limt, noe som skaper en lett tilgangsstøtte.

Selv sugende tommelen kan bli en nesten ufrivillig vane, brukes til å lindre kjedsomhet i tillegg til stress.

C’Anekdotiske tester som indikerer at noen mennesker med trichotillomania, en tilstand som er merket med et uimotståelig behov for å rive hodebunn, øyenbryn eller kroppshår, selv suge tommel.

Regresjonen av’alder er en tilstand der en person viser mer typisk atferd enn folk som er yngre enn dem. Tommers suger er noen ganger forbundet med denne tilstanden.

Thumb suger effekter

Inch suger har ikke mange negative effekter hos barn med melke tenner. Men når de permanente tennene kommer inn, kan suge tommelen forårsake problemer med tennene.

Hos voksne kan biteproblemer og muntlig helse bli verre, med mindre de er adressert, eller bruker armatur eller forstyrrer oppførsel.

Bivirkningene av tommelprosessen kan være mer uttalt hvis den juicer tommelen kraftig eller ofte.

Sucking tommelen hos voksne kan forårsake mange andre bivirkninger:

Disalline tenner (dental malocclusion)

Suget av tommelen kan skape problemer med den riktige justeringen av tennene, forårsaker forhold som en overdreven bite.

De øvre og nedre tennene kan også begynne å vippe mot utsiden. Dette er kjent som en åpen åpen bit.

I noen tilfeller kan lavere snitt begynne å vippe mot språket.

Under den kraftige sugingen av tommelen, flexer kinnene muskler. Dette kan fungere for å endre kjevenes form og forårsake crossbreed, en annen type tenner-feiljustering. Selv endringene i kjevenes form kan påvirke ansiktets utseende.

Endrer seg til munntaket

Suger tommelen kan returnere ganen og bli konkav. Selv ganen kan bli mer følsom for berøring og følelse.

Oral infeksjon

Uten en vakker vask av hendene, kan suge tommelen introdusere smuss og bakterier i munnen, potensielt forårsaker en infeksjon i en tann eller i tannkjøttet.

Problemer med tommelen

Den kraftige eller langvarige suget av tommelen kan forandre formen på tommelen, noe som gjør den tynnere eller strukket.

Det kan også tørke tommelhuden, forårsaker brudd, blødning eller # 8217; infeksjon.

Suging den langsiktige tommelen kan føre til at dannelsen av anrop på tommelen.

Vanskeligheter med å snakke

Tannproblemer forårsaket av tommelproblemer kan forårsake språkproblemer, for eksempel LISP.

Det er fordeler?

For noen voksne suger tommelfinger, stressreduksjon og # 8217; dempning av symptomer som kommer fra # 8217; angst kan være en betydelig fordel. Ingen annen fordel har blitt identifisert eller i søket eller en anekdotisk måte.

Hvordan slutte å suge tommelen av voksne

Noen voksne rapporterte å kunne slutte å suge tommelen som tar avgjørelsen om å gjøre det og ta det til det. Dette kan ikke fungere for alle, spesielt hvis oppførselen er blitt en langsiktig eller underklasse vane.

Husholdningsartikler

Hvis det er mulig, prøv å identifisere utløsende faktorer i livet ditt som presser deg til å suge tommelen. Å forutse når oppførsel oppstår, kan hjelpe deg med å redusere det ved å gi deg tid til å erstatte teknikkene for å lindre stress, for eksempel dyp pusting, meditasjon og # 8217; trening.

Strategier kan fungere som å dekke tommelen med et stoff eller et stoff med en ubehagelig smak.

Hold hendene okkupert med leketøy eller en anti-stressball kan hjelpe deg med å overvinne pulsen.

Andre ting å prøve å inkludere å sette en mynte eller en tyggegummi i munnen når du hører ønsket om å suge tommelen.

Behavioral terapi

Å se en psykisk helsepersonell kan gi deg andre verktøy og håndteringsmekanismer. Det har vært godt dokumentert at atferdsterapi motvirker negative aktiviteter.

L & # 8217;

Det er ingen spesifikke data på suge av tommelen hos voksne, men det kan være mer vanlig enn folk tror.

Som å suge tommelen av barndommen, suger den voksne tommelen kan forårsake eller forverres bite og ordproblemer.

Hvis du prøver å slutte å suge tommelen, bør du vurdere å snakke med legen din. De kan gi deg ytterligere tips for å hjelpe deg med å slutte å røyke.