Subkortisk blødning: Det er farlig under graviditet?

Beskrivelse

Blødning under graviditet er absolutt en årsak til bekymring. Tross alt, graviditet & # 8211; i teorien & # 8211; bør ikke forårsake vaginal blødning. Det er imidlertid andre årsaker til blødning i tillegg til menstruasjon. Vaginal blødning i noen form forekommer i omtrent halvparten av alle graviditeter, ifølge Mars of Dimes.

Gravid, noen slags blødninger er et stort problem, mens andre ikke er. Subcortic blødning er bare en type blødning. Som med blødning generelt, kan noen tilfeller bli alvorlige mens andre ikke påvirker graviditeten negativt. Men det er viktig å ringe legen umiddelbart når noen form for vaginal blødning oppstår under graviditeten.

Subcortical blødning, forklart

Subkortisk blødning oppstår når placenta kommer av fra det opprinnelige nettstedet. Dette kalles subcortical blødning eller hematom. Det treffer medlemmembranene. Disse er hevet og danner en annen pose mellom moderkaken og livmoren og # 8217;. Koagulibevegelsen og formasjonen er det som forårsaker denne typen blødning.

Disse hematomene kan variere i størrelse, med den minste som er den vanligste. De større versjonene kan forårsake tyngre blødninger.

Hvordan det adskiller seg fra andre typer blødninger

Subkortiske hematomer er bare en av årsakene til blødning i svangerskapet. Deres presise årsak er ukjent. Videre er de ikke det samme som du ser på.

Spotting skjer i rundt 15-25% av kvinnene i første kvartal, ifølge American College of obstetrikere og gynekologer. Selv om spotting kan forekomme på ethvert stadium av graviditet, er det mer vanlig i første kvartal.

Årsakene til spotting inkluderer:

 • system
 • uterinutvidelse
 • forhold
 • Hormonalt nivå øker
 • cervical endringer, inkludert cervical polyps
 • vaginale eksamener

Spotting er akkurat som det ser ut: få blodpunkter. Selv om det fortsatt er en god ide å rapportere noen form for å spotte til legen din, er symptomene svært forskjellige fra vaginal blødning.

Blødning som går utover noen få poeng og krever en saverlip, er ofte et tegn på noen’andre. Subcortic blødning er en av disse mulighetene. Blødning har en tendens til å være enkelt tegn eller symptom på subkortisk hematom. Du kan ikke engang innse at du har en til legen din utfører en ultralyd.

En sterk blødning kan også være et tegn på:

 • ektopisk graviditet, som oppstår når et fruktbart egg utenfor livmoren
 • spontanabort
 • molar graviditet, en sjelden tilstand som oversetter til en masse stoff i # 8217; livmor
 • uterin pause
 • Separasjon av moderkaken fra # 8217; livmor
 • Preterm Delivery, som oppstår før 37 uker

Disse mer alvorlige årsakene til vaginal blødning er også ledsaget av andre symptomer, for eksempel sterke abdominal og svimmelhet smerter.

Subcortic blødning er skadelig?

Mange subkortiske hematomer er ikke skadelige for langsiktig. Legen vil ha en beste ide etter å ha undersøkt hematom med en ultralyds & # 8217. Mindre hematomer har bedre resultater. De større versjonene kan presentere problemer.

Ifølge en 2014 Studio, Rapporter varierer på risikoen for spontan abort relatert til subkortiske hematomer med vaginal blødning. Imidlertid øker risikoen i løpet av første halvdel av graviditeten. Først sirkler en diagnose, desto bedre vil resultatet være.

En rettidig behandling er grunnleggende

Hvis en diagnose av vaginal blødning anses som underkortikal, vil legen sannsynligvis starte behandlinger for å forhindre spontan abort. Alternativene kan inkludere progesteron eller dhydroksteron. Hvis hematomene er store, kan du også råde deg til:

Følg legen din

Subcortic blødning er et tegn på relatert hematom. Selv om de ikke anses som en normal begivenhet i svangerskapet, er disse hematomene ikke uvanlige. Videre betyr de ikke nødvendigvis at graviditet vil mislykkes. Med behandling og forsiktig overvåking fortsetter mange kvinner å føde friske barn.

Selv om subkortisk blødning ikke er en umiddelbar trussel som andre typer vaginal blødninger, bør du fortsatt følge legen din. Ring legen din hver gang blødning eller spotting oppstår. Hvis årsaken er ukjent, kan du kjøre en ultralyd for å ekskludere hematomet.