Subacuta bakteriell endokarditt: Symptomer, årsaker, behandling

Beskrivelse

L’Subacuta bakteriell endokarditt (SBE) er en type smittsom endokarditt ved langsom utvikling, A’hjertebelegg infeksjon (endokardium). L’smittsom endokarditt kan også slå hjertets ventiler.

SBE er forskjellig fra’akutt bakteriell endokarditt, som utvikler seg plutselig og kan bli en farlig tilstand for livet innen få dager.

SBE kan forårsake alvorlig skade på hjertevev og kan ha symptomer og komplikasjoner som påvirker hele kroppen. Det er vanligvis en forebyggende tilstand. Hvis den utvikler seg, må den behandles omgående for å minimere skaden på hjertet.

Hva er symptomene?

Mange av hovedtegnene til SBE, som smerte og feber, er felles for andre forhold. Men hvis du begynner å manifestere disse symptomene, ikke nøl med å se legen din snart.

De mest åpenbare tegnene på SBE inkluderer:

  • Uforklarlig feber eller kulderystelser
  • Felles og muskelsmerter
  • nattlige svette
  • Litt høyt hjerterytme
  • Vekttap
  • Redusert av # 8217; appetitt
  • lite energi
  • Bryst eller ryggsmerter
  • kutane utslett

Hva årsaken og de i fare?

SBE kan utvikle seg når bakterier kommer inn i blodet. Hvis tannkjøttet bløder mens du vasker tennene dine, kan bakterier komme inn i blodet ditt. Det er derfor folk med periodontal sykdom har større risiko for å utvikle SBE.

L’ved hjelp av injiserbare stoffer eller L’utvidet bruk av intravenøse medisiner (IV) kan gjøre deg mer sårbar for infeksjoner. Hvis du vokser symptomer, må du dele med legen din all informasjon om # 8217; tidligere eller nåværende bruk av narkotika.

Selv barn født med medfødte hjerteproblemer, som ventiler dannet på unormal måte eller et hull i hjertet, er mer sannsynlig å utvikle forhold som L’Ebe.

Voksne med en historie med endokarditt eller med medfødte hjertefeil er i høyere risiko. Risikoen for SBE er ganske høy hvis du har kalsiumavsetninger i mitral- eller aortakventilene, eller hvis du har lidd kirurgi ved ventiler eller andre hjerteoperasjoner. Har også en implanterbar hjerteinnretning, som en pacemaker, noe øker risikoen litt.

Menn er Dobbel sannsynligheter Som kvinner å utvikle smittsomme og om endokarditt et kvarter av alle tilfeller oppstår hos personer i alderen 60 eller mer. En del av hvorfor de eldre er mer i fare er fordi i løpet av tiden er hjerteventilene i hjertet degenerere og fotball kan akkumulere rundt ventilene.

Hvordan det er diagnostisert

Diagnosen SBE kan være en utfordring fordi symptomene ikke er spesifikke. Derfor er det spesielt viktig å gi en detaljert medisinsk historie til legen din.

Legen vil vanligvis foreskrive en blodprøve og A’HEMOCulture. Noen ganger en’hemoculture kan identifisere den spesifikke typen bakterier som forårsaker infeksjonen. En standard blodprøve kan avsløre et lavt antall røde blodlegemer, som er et vanlig symptom på SBE.

Andre tester inkluderer ekkokardiografi. Dette smertefrie og ikke-invasive screeningsverktøyet bruker høyfrekvente lydbølger for å lage bilder av hjertet ditt mens det slår. Disse bildene gir en detaljert utsikt over hjerteventilene, rommene og blodkarene som er tilkoblet.

Hvordan det blir behandlet

Det er viktig at SBE blir behandlet en gang diagnostisert. Hvis det ikke er, er tilstanden dødelig.

I mange tilfeller er behandlingen hovedsakelig en syklus av EV-antibiotika ved høye doser. Kurset kan vare fra to til seks uker. Behandling starter ofte på sykehuset etter opptak.

Når helsen din ser ut til å være stabil og antibiotika-arbeid uten bivirkninger, kan du bli utladet. Du vil fortsette behandlingen i ambulant regime, besøke sykehuset for IV eller husbehandling ved hjelp av en’besøker sykepleier.

I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig. Dette kan føre til drenering av en infisert abscess som har dannet seg på ditt hjerte eller erstatter en ventil som har blitt smittet. Hvis et medfødt hjerteproblem er årsaken til SBE, kan kirurgi må reparere tilstanden.

Hva er komplikasjonene?

SBE kan utløse noen potensielt dødelige komplikasjoner over # 8217; infeksjon. Bakterier kan akkumulere i arterier og forårsake dannelsen av ventilveksten. Disse massene som utvikler kalles vegetasjoner og kan forårsake dannelsen av blodpropper rundt dem.

Hvis en blodpropp frigjør seg i en av koronararteriene og blokkerer blodstrømmen til hjertet, kan du ha et hjerteinfarkt. Hvis en blodpropp begrenser blodet i en arterie som gir blodstrømmen til hjernen, kan du ha et slag.

Også en infeksjon som utvikler seg i hjertet ditt, kan også reise gjennom blodet til andre organer. Nyrene, lungene, milten og hjernen er blant de mest i risikoorganer.

Hva er perspektivet?

Hvis du aldri har hatt noen form for endokarditt, kan du ta forebyggende tiltak for å redusere sjansene for å utvikle den. Hold en korrekt tannhygiene og helsen til tannkjøttet. Sub-kraner til vanlig rengjøring og følg råd fra tannlegen din på helsen til tannkjøttet. Hvis du lider av gingivitt, snakk med tannlegen din eller en periodontist av de tiltakene du kan ta for bedre helse i tannkjøttet.

SBE er en farlig tilstand for livet som er behandlet i mange tilfeller. Din evne til å overleve denne alvorlige hjertinfeksjonen avhenger av flere faktorer, inkludert alder og generell helse, samt tyngdekraften i [8217-infeksjonen og en del av hithjertet ditt.

Hvis du er diagnostisert med en SBE, bør et streng antibiotisk regime føre til et positivt utfall og minimal skade på hjertet ditt. Husk at du kan være med størst risiko for et annet SBE-angrep. Pass på at du diskuterer med legen din om hvordan du senker disse sjansene og hva slags hjertesykdommer er bedre for deg.