Sub-humant hematom: årsaker, symptomer, bilder, behandling og mer

Beskrivelse

L’sub-to hematom er det medisinske termen for blødning og blåmerker under L’negl. Dette er vanligvis resultatet av en eller annen form for skade på blodårene under den ungueale sengen. For eksempel kan blodkarene bryte og rømme blod i # 8217; område under neglen når en dør slammer på en finger eller et tungt objekt knuser en finger av foten.

En subundue hematom kan også forekomme når tærne gjentatte ganger er låst i spissen av en sko for tett. Dette gjelder spesielt når personen som har uegnet sports sportsko med mange handlinger & # 8220; stopp og start & # 8221; som i tennis, fotball eller basketball. Det kan også skje med løpere og turgåere, spesielt til de som ofte løper eller går nedoverbakke.

Når plassen er tett på forsiden av en sko, C’det er et uønsket trykk på blodkarene i tærne. Dette kan føre til at blodårene bryter og blødninger under neglen. Av disse grunner kalles tilstanden noen ganger også et tips på løperen eller tiptop-tipset.

Sub-to hematom symptomer

Sekund American Osteopathic College of Dermatology (AOCD), Det første symptomet på en subundue hematom er en lakende smerte i # 8217; område av’neglen, takket være blodtrykket som akkumuleres under den ungueale sengen.

Det andre symptomet er misfargingen av # 8217; neglen. Det som begynner som en rødaktig lilla på slutten, blir mørkbrun når blodpropper. Nail misfarging kan også være et symptom på andre forhold.

Med en subundue hematom forsvinner smerte generelt om noen dager. L’spik selv vil ta lengre tid å gjenopprette.

L’Fogorøs spiker på slutten vil vokse & # 8211; eller i noen tilfeller kan det falle eller må fjernes & # 8211; og bli erstattet av en ny og sunn. Dette kan ta fra om Åtte uker for en og # 8217; seks måneders spiker for A’negl.

Diagnose av denne tilstanden

En lege kan ofte diagnostisere en subuncal hematom basert på # 8217; visuell inspeksjon av neglen og noe annet Nylig traumer Det er rapportert. For eksempel, hvis du har symptomer og nylig slår du fingeren med en hammer, vil legen din sannsynligvis diagnostisere en subundue hematom.

Selv legen kan X-ray Fingeren eller foten for å se om C’er noen brudd knyttet til skaden.

Sub-to hematom eller melanom?

Melanom Det er en alvorlig form for hudkreft som kan forårsake misfarging og noen ganger blødningen av huden, inkludert huden under neglene. Melanom i den ungueale sengen Det er sjeldent, forekommer i nesten 1 av 1 million mennesker. Men det har en tendens til å bli diagnostisert senere, og derfor er det mer sannsynlig å være dødelig.

Å skille om misfargingen og blødningen av neglene skyldes en hematom eller subundue melanom, vil legen fokusere hovedsakelig på det faktum at du hadde en nylig skade på # 8217; spiker eller som trener en sport som et løp eller tennis. Blodstagnasjon i den ungueale sengen oppstår vanligvis innenfor en eller to dager av en overveldende lesjon og, i motsetning til melanom, vil gradvis løse som neglen helbreder.

Når neglen helbreder seg fra en subundue hematom, vokser den tvers spor på overflaten. Legen vil søke disse og andre tegn for å bestemme årsaken til blodet i den ungueale sengen.

Behandling for subungual hematom

Mange subunduøse hematomer kan behandles hjemme. Å redusere hevelse, L’AOCD anbefaler å løfte foten eller hånden slått e glasur L’område i ca 20 minutter av gangen. For å gjøre dette, vikle isen i en klut eller et håndkle eller lage din egen kaldpakke. L’Direkte påføring av is på huden kan forårsake skade. Take-colored counter medisiner (OTC) kan også lindre ubehag og noen vil også redusere betennelsen.

Det kan være nødvendig for medisinsk behandling hvis symptomene er intense eller vedvarer i løpet av et par dager. For å lindre press og smerte, kan legen utføre noe som heter Nagelboring. Dette er generelt en smertefri prosedyre der et lite hull praktiseres i # 8217; neglen der blodet akkumuleres, slik at det kan renne. Legen kan gjøre det med en steril nål eller til og med et sterilisert papirklipp (dette krever ferdighet og bør ikke forsøkes hjemme). En laser kan også brukes.

Når trykket er lettet, får de fleste en umiddelbar lindring. Mest sannsynlig den skadede neglen falle alene hvis det ikke er fjernet fra legen, som kan skje hvis det er alvorlig skadet.

Uansett at Noghia er drenert eller ikke, er det viktig å være oppmerksom på tegn på infeksjon. Hvis du merker et av følgende problemer, kontakt lege umiddelbart:

  • feberen
  • L’Nail er varmt til berøring
  • røde striper
  • Pus drenering fra # 8217; spiker

Bilder av subundue hematom

Forhindre L’sub-to hematom

Noen underretter hematomer, som de som oppstår når de bryter en finger i en dør, er bare uheldig ulykker og derfor vanskelig å forebygge. Men andre, spesielt de som involverer tærne, er lettere å unngå. Noen generelle råd:

  • Bruk sko av riktig størrelse. Det er mange problemer forbundet med skoene for smale.
  • Hvis du spiller fotball eller tennis, prøv å spille på naturlige overflater som gress eller leire. Dette er flere gir overflater som vil bidra til å redusere friksjonen mellom skoen og foten.
  • Hvis en finger på foten er problematisk, fikse den på tipset ved siden av det, og reduserer friksjonen.
  • Hvis du jobber i konstruksjon eller i et lager, må du beskytte føttene som mulig fra knusskade med tunge arbeidsstøvler eller sko med D & # 8217-tips;. Omsorgen er ekstremt viktig hvis du jobber med hele dagen.

Utsikter for denne tilstanden

I de fleste tilfeller virker en subundue hematom som er verre enn det er. L’Nail kan puls og ta forskjellige nyanser av blå, lilla og brun. De kunne til og med falle. Men du kan ofte håndtere en subundant hematom med selvhjelp og benk smertestillende.

Hvis smerten er ubøyelig, kan du utføre en enkel prosedyre for å tømme blodet og lindre trykk under L & # 8217;. Prosedyren må utføres av en kvalifisert medisinsk profesjonell, og uavhengig av om blodet er drenert eller ikke, overvåket for tegn på infeksjon. Når en ny negl erstatter den gamle, er det ikke nødvendig med ekstra behandlinger eller noen form for medisinsk oppfølging.