Stresstest: Formål, prosedyre og risiko

COS’er en innsats test?

En innsats test brukes til å bestemme hvor godt ditt hjerte svarer i perioder der den jobber hardere.

Under testen vil du bli bedt om å trene, generelt på tredemølle, mens du er koblet til en maskin for L’Electrocardiogram (EKG). Dette gjør at legen kan overvåke hjertefrekvensen.

Innsatsprøven er også angitt som en stresstest eller tredemølle test.

Hvorfor gjør en innsats test?

En innsats test er hovedsakelig brukt til å hjelpe legen din å avgjøre om hjertet ditt mottar nok oksygen og tilstrekkelig blodstrøm når du trenger det, for eksempel når du trener.

Det kan bestilles for folk som har lidd av brystsmerter eller andre symptomer på koronar hjertesykdom (også kalt koronar hjertesykdom).

En innsats test kan også brukes til å bestemme helsenivået ditt, spesielt hvis du starter et nytt treningsprogram. Dette gjør det mulig for legen å lære hvilket treningsnivå du trygt kan administrere.

Hvis du er en røyker i alderen 40, eller hvis du har andre risikofaktorer for hjertesykdom, bør du snakke med legen din for å se om en innsatsstest er en god ide for deg.

Risikoen for en innsatsstest

Stresstester anses generelt trygge, spesielt fordi de utføres i et kontrollert miljø under tilsyn av en kvalifisert medisinsk profesjonell.

Det er imidlertid noen sjeldne risikoer, for eksempel:

  • brystsmerter
  • kollapse
  • svime av
  • hjerteinfarkt
  • Uregelmessig hjerterytme

Imidlertid er risikoen for å manifestere disse reaksjonene under testen lav, siden legen vil undersøke deg på forhånd. Til folk som risikerer risikoen for disse komplikasjonene, som de med avansert koronarsykdom, blir sjelden bedt om å utføre testen.

Hvordan forberede seg på en innsats test

Før testen vil legen utføre en fysisk eksamen og vil be om informasjon om din komplette medisinske historie. På dette tidspunktet, fortell legen din om symptomene, spesielt av noen sjeler til brystet eller kortpustethet.

Du bør også informere legen din om eventuelle forhold eller symptomer som kan gjøre det vanskelig å jobbe, som stive ledd på grunn av leddgikt.

Til slutt, informer legen din om du har diabetes, fordi treningen påvirker blodsukkeret. Hvis du har diabetes, vil legen din kanskje overvåke blodsukkernivået selv under stresstest.

Testdagen, sørg for at du har store og komfortable klær. Noe som er lett og pustende er det beste. Pass på at du har komfortable sko, som sportsnekker.

Legen din vil gi deg fullstendig instruksjon om hvordan du gjør deg klar. Disse instruksjonene kan omfatte:

  • Unngå å spise, røyke eller drikke drinker som inneholder koffein i tre timer før testen.
  • Slutte å ta visse stoffer.
  • Rapporter eventuelle brystsmerter eller andre komplikasjoner du noterer testens dag.

Du bør bare forstyrre stoffene hvis legen din forteller deg å gjøre det.

Hvordan en innsats test utføres

Før du starter treningen, vil du være koblet til maskinen for maskinen for elektrokardiografen. Flere klebende lagre vil bli festet til huden din under klærne. Legen din eller # 8217; sykepleier vil sjekke hjertefrekvens og puste før du starter L’fysisk aktivitet. Legen kan også puste i et rør for å teste styrken på lungene dine.

Du vil begynne å gå sakte på en tredemølle. Hastigheten og skråningen til tredemølle vil øke ettersom testen fortsetter.

I tilfelle av vanskeligheter, spesielt brystsmerter, svakhet eller tretthet, kan du be om å forstyrre testen.

Når legen din vil være fornøyd med resultatene dine, kan du forstyrre øvelsen. Hjertefrekvens og pust vil fortsette å bli overvåket i kort tid senere.

Følg opp etter en innsatsstest

Etter testen vil du bli gitt vann, og du vil bli bedt om å hvile. Hvis blodtrykket øker under testen, kan sykepleieren fortsette å overvåke blodtrykket.

Noen dager etter testen, vil legen undersøke resultatene med deg. Testen kan avsløre uregelmessige hjerterytmer eller andre symptomer som indikerer en koronar hjertesykdom, for eksempel blokkerte arterier.

Hvis legen din bestemmer at du kan ha en koronar hjertesykdom eller andre hjerteproblemer, kan du starte behandlinger eller bestille flere tester, for eksempel en stressnukleær test.