Stress effekter på kroppen din

Du sitter i trafikken, sen for et viktig møte, ser på minuttene de passerer. Din hypothalamus, et lite kontrolltårn i hjernen din, bestemmer seg for å sende bestillingen: sender stresshormoner! Disse stresshormonene er de samme som de aktiverer svaret / # 8220; kjempe eller flykte av kroppen din. Hjertet ditt slår sterkt, pusten din akselererer og musklene dine er klare for handlingen. Dette svaret ble designet for å beskytte kroppen din i nødstilfeller ved å forberede seg på å reagere raskt. Men når svaret på stress fortsetter å skyte, dag etter dag, kan du sette helsen din på alvorlig risiko.

Del på Pinterest

Stress er en naturlig fysisk og mental reaksjon på livsopplevelser. All Express stress fra tid til annen. Alt, fra daglige ansvar som arbeid og familie til seriøse livsarrangementer som en ny diagnose, kan en krig eller død av en elsket man utløse stress. For umiddelbare og kortsiktige situasjoner kan stress være gunstig for helse. Kan hjelpe deg med å takle potensielt alvorlige situasjoner. Kroppen din reagerer på stress ved å frigjøre hormoner som øker hjertefrekvensen og luftveiene og forbereder musklene til å svare.

Men hvis ditt svar på stress ikke slutter å fungere, og disse stressnivåene forblir høye mye lenger enn det er nødvendig for overlevelse, kan det påvirke helsen din. Kronisk stress kan forårsake en rekke symptomer og påvirke ditt generelle trivsel. Symptomene på kronisk stress inkluderer:

  • irritabilitet
  • angst
  • Depresjon
  • hodepine
  • søvnløshet

Sentral og endokrine nervesystem

Ditt sentralnervesystem (SNC) er ansvarlig for svaret ditt og flykte eller flykte / flykte. I hjernen din, # 8217; hypothalamus ruller ballen og sier til binyrene dine for å frigjøre hormonene til adrenalinspenning og kortisol. Disse hormonene øker hjerteslaget og sender blod til å strømme inn i områder som trenger mer i en nødsituasjon, for eksempel muskler, hjerte og andre viktige organer.

Når frykten oppfattes, har forsvunnet, er L & # 8217, hypothalamus fortelle alle systemene å gå tilbake til normal. Hvis SNC ikke går tilbake til normal, eller hvis stressfaktoren ikke forsvinner, fortsetter svaret.

Kronisk stress er også en faktor i atferd som å spise for mye eller ikke spise nok, alkoholmisbruk eller narkotika og sosial tilbaketrekking.

Åndedretts- og kardiovaskulære systemer

Stresshormoner påvirker respiratoriske og kardiovaskulære systemer. Under svaret på stress, pust raskere i et forsøk på å raskt distribuere oksygenrikt blod til kroppen din. Hvis du allerede har respiratoriske problemer som astma eller L’emfysem, kan stress gjøre det enda vanskeligere å puste.

Under stress, selv din hjerte pumpe raskere. Stresshormoner forårsaker innsnevring av blodkar og avlede mer oksygen til musklene, så du vil ha mer styrke til å handle. Men dette øker også blodtrykket.

Som et resultat vil en hyppig eller kronisk stress jobbe ditt hjerte for hardt for lenge. Når blodtrykket øker, øker risikoen for hjerneslag eller hjerteinfarkt også.

Fordøyelsessystemet

Under stress produserer leveren ekstra blodsukker (glukose) for å gi deg en strømladning. Hvis du er under kronisk stress, kan kroppen din ikke være i stand til å holde tritt med denne ekstra glukoseøkningen. Kronisk stress kan øke risikoen for å utvikle type 2 diabetes.

Også l’tilstrømning av hormoner, rask pust og L’økning i hjertefrekvensen kan forstyrre fordøyelsessystemet. Det er mer sannsynlig at du har halsbrann eller sur refluks takket være en økning i’magesyre. Stress forårsaker ikke sår (en bakterie kalt h. Pylori gjør det ofte), men kan øke risikoen for disse sårene og gjøre eksisterende sårloven.

Stress kan også påvirke måten maten beveger seg gjennom kroppen din, noe som fører til diaré eller forstoppelse. Du kan også prøve kvalme, oppkast eller magesmerter.

Muskel system

Musklene stiver for å beskytte seg mot skader når du er stresset. De har en tendens til å slippe igjen når du slapper av, men hvis du stadig er under stress, kan musklene dine ikke ha muligheten til å slappe av. Avhandlingsmusklene forårsaker hodepine, ryggsmerter og skuldre og muskelsmerter. Over tid kan dette utløse en usunn syklus mens du forstyrrer øvelsen og vender seg til smertestillende stoffer for å lindre.

Seksualitet og reproduktivt system

Stress er grusom både for kroppen og sinnet. Det er ikke uvanlig å miste ønske når du er under konstant stress. Mens kortsiktig stress kan indusere menn til å produsere mer testosteron, L’mannlig hormon, er denne effekten ikke sist.

Hvis stress fortsetter i lang tid, kan testosteronnivåer av en mann begynne å redusere. Dette kan forstyrre produksjonen av sæd og forårsake erektil eller impotens dysfunksjon. Kronisk stress kan også øke risikoen for infeksjon for mannlige reproduktive organer som prostata og testikler.

For kvinner kan stress påvirke menstruasjonssyklusen. Kan føre til uregelmessig, tyngre eller mer smertefulle perioder. Kronisk stress kan også forsterke de fysiske symptomene på overgangsalderen.

Hva er årsakene til seksuelt hemmet ønske? »

Immunforsvar

Stress stimulerer immunsystemet, som kan være en fordel for umiddelbare situasjoner. Denne stimuleringen kan hjelpe deg med å unngå infeksjoner og helbrede sår. Men over tid vil stresshormoner svekke immunforsvaret ditt og redusere kroppens svar på utenlandske invaders. Folk under kronisk stress er mer utsatt for virussykdommer som L’påvirkning og forkjølelse, samt andre infeksjoner. Stress kan også øke tiden som trengs for å gjenopprette fra en sykdom eller en skade.

Les videre: Oppdag forslag til hvordan du håndterer stress »

Planter som medisin: DIY bitter for stress