Strek Peroneal Tendonitt: For helbredelse og smertelindring

Cos’er peroneal tendonitt?

Peroneal tendonitt er en vanlig årsak til smerte rundt ryggen og alle «8217; utenfor foten på grunn av skade eller skade på senene.

Peroneale senene er strukturer som ligner sterke strenger som forbinder eslene på kalven til fotbenene. Senonitt oppstår når mikrotearbeidene forårsaker skade og senebetennennelse, noe som fører til smerte og vanskeligheter med å gå.

Sekund American Family Doctor, Når senebetennelsen oppstår, føler folk ofte smerte og hevelse rundt ryggen og alle «8217; utenfor foten. Andre symptomer inkluderer pops og følelse av ankel ustabilitet.

Smerte blir vanligvis verre med aktiviteten, det manifesterer seg sakte og forverres gradvis over tid. Den vanligste årsaken til peroneal tendinitt er overdreven bruk. Denne skaden er vanlig i løpere og andre idrettsutøvere hvis sport krever repeterende ankel eller fotbevegelser.

Behandling inkluderer risprinsippet (hvile, is, komprimering, høyde) og antiinflammatoriske legemidler som ibuprofen (Advil, Motrin og andre), massasjer, fysioterapi, forlengelser og styrkingøvelser for foten og kalven.

Fordelene med å strekke seg

Det er kjent at den kontrollerte strekkingen øker kollagensyntesen og forbedrer organisasjonen av muskelfibre. En bedre organisasjon kan føre til sterkere muskler og sener etter utvinning.

Under gjenopprettingsfasen av en seneskade kan fysioterapeutet foreskrive et hjemmeøvelsesprogram som inkluderer strekk og styrking av øvelser. L’Stretching mål er å forhindre problemer på grunn av adhesjon, forkorting eller feilheling av senen.

Kontakt din terapeut for å se om disse forlengelsene kan bidra til å redusere symptomene og opprettholde fleksibiliteten til ankelen og kalven etter peroneal tendonitt.

Elastisk håndkle

Strekk foten og kalvemuskulaturen kan bidra til å redusere smerte og forbedre helbredelsen av en perone en tendonskade. Denne forlengelsen kan utføres sitter på bakken med rette føtter foran deg:

 • Fest et håndkle rundt tærne og trekk den forsiktig forsiktig til du hører en forlengelse på bunnen av foten og på baksiden av den nedre delen av beinet.
 • Hold denne forlengelsen i 30 sekunder og gjenta tre ganger.
 • Klut som strekker seg

  En strekning av kalvestående gir større spenning på ankelen og på kalven sammenlignet med å strekke seg i en sittestilling:

 • Hold deg foran en vegg, en fot som ligger foran deg, fingrene vender mot den høye.
 • Foldet sakte frem til du føler en forlengelse på baksiden av beinet.
 • Hold posisjonen i 30 sekunder og gjenta tre ganger.
 • Strekker soleum stående

  Muscle Soleo er en dyp muskel i kalven som ofte er spent i motstandsutøvere. Du kan strekke denne muskelen ved å utføre følgende forlengelse:

 • Du er noen få meter fra en vegg og ser på det.
 • Sårbenet ditt bør være tilbake med hælen på gulvet. Dør L’Andre ben fremover, mot veggen.
 • Hjul litt såret fot mot interiøret, mot L & # 8217;.
 • Hold’andre ben fremover og lett bøy kneet og hvil på veggen til du føler en strekk på det berørte benet.
 • Hold posisjonen i 30 sekunder og gjenta tre ganger.
 • EVERION OG INVERSION

  Å holde ankelfleksibiliteten er viktig under utvinning. Fordi Peroneal Tendon bidrar til å rotere foten mot den eksterne (Eversion), kan denne bevegelsen ofte være vanskelig og smertefullt. Ikke gjør noen bevegelse som forårsaker smerte. Sjekk med din fysioterapeut alternativer, om nødvendig.

 • Sitt på en stol med de berørte benene krysset på # 8217; andre kneet.
 • Holder den nedre delen av foten med hånden, smaker langsomt foten anlegget mot gulvet.
 • Hold denne posisjonen i 5-10 sekunder og trekk foten mot deg, vipper det mot taket. Gjenta 10 ganger.
 • Hindre peroneal tendonitt

  Peronale tendonitt kan forebygges ved å ha på seg tilstrekkelig fottøy, unngå trening på en tilbøyelig eller uregelmessig overflate (for eksempel rase på stranden) og avstå fra raske rotasjonsbevegelser.

  Enda viktigere, det kan unngås uten å se på. Det kan også forhindres å ikke gjenopprette # 8217; trening for tidlig etter en ankelforvrengning eller en skade.

  Advarsler

  Rådfør deg alltid med legen din før du starter et nytt treningsprogram. Legen din vil kunne bestemme en passende pleieplan for din tilstand.

  Hvis disse øvelsene gjør smerte verre eller følg hevelse, varme eller rødhet, avbryter umiddelbart.

  Hvis smerten ikke forbedrer seg med hvile, alltid på jakt etter medisinsk hjelp, som det kan være mer alvorlig og i noen tilfeller be om kirurgi.

  L & # 8217;

  Peroneal tendonitt er en vanlig skade i ryttere og motstandsutøvere. Med tilstrekkelig hvile og konservativ ledelse, helbreder den ofte uten kirurgi. Stretching kan bidra til å øke fleksibiliteten og opprettholde rekkevidden av foten og ankelen.