Strangled brokk: Symptomer, behandling, perspektiver og mer

Beskrivelse

A’Strangled brokk er en farlig medisinsk tilstand for livet. Fettvevet eller en del av dipperen skyve gjennom en «8217, svekket område av abdominalmuskelen. Den omkringliggende muskelen strammer seg rundt stoffet, forstyrrer blodtilførselen til blodtarmen. Denne stranguleringen av # 8217; tynntarmen kan føre til intestinal boring, støt eller gangrene (død) av det fremspringende stoffet, som kan føre til døden.

Fortsett å lese for å lære mer om denne alvorlige tilstanden.

Hva er symptomene på A’gasspjeldhernia?

I motsetning til andre typer brokk, forårsaker en seri med en rekke alvorlige symptomer. Mange mennesker har synlige hevelser i # 8217; magen eller # 8217; inguine, som er en klar indikasjon på tilstedeværelsen av en’brokk. Andre symptomer kan omfatte:

 • Akutt smerte manifestert alle’plutselig og kan bli mer alvorlig
 • avføring
 • forstoppelse
 • mørkere eller rødhet i huden over brokk
 • utmattelse
 • feber
 • Manglende evne til å passere gassen
 • Betennelse eller ømhet rundt # 8217; brokk
 • Økt hjertefrekvens
 • kvalme
 • Han retched

Strangled brokk vs. fengslet brokk

A’Hernia fengslet oppstår når det herniated stoffet forblir fanget og ikke kan flyttes lett til posisjon. A’Hernia fengslet kan føre til en intestinal obstruksjon eller strangulering. Med andre ord, A’gasshjelken kan ikke forårsake en fengslende brokk. Du kan imidlertid utvikle en’Hernia strengt av en fengslet en.

Som de stressede brokene, må hernias fengslet behandles av medisinske fagfolk. Imidlertid er hernias fengslet ikke farlige for livet.

Hva er årsakene til strengte brokk?

Strangled brokk kan være tilstede ved fødselen, men kan forekomme på et hvilket som helst stadium av livet. De kan oppstå hvis muskelvevet i # 8217; magen svekkes, noe som fører til potensielle områder hvor stofffoldene kan glide gjennom muskelvev.

Som med andre typer brokk, inkluderer risikofaktorer for strengt brokk:

 • svangerskap
 • Anstrengende aktivitet
 • Historie om abdominal kirurgi, inkludert keisersnitt, som kan svekke bukveggen
 • Strever under tarmbevegelser
 • kronisk hoste

Når skal du se en lege

A’Strangled brokk er en medisinsk nødsituasjon & # 8217. Det må umiddelbart undersøkes av en lege, slik at livreddende kirurgi lett kan administreres. De fleste diagnoser vil forekomme i beredskapsrommet på sykehus og andre helsesentre på grunn av den potensielt dødelige naturen i tilstanden. Legene kan bestille A’ultralyd eller radiograf for å bestemme størrelsen på brokk og hvis det er en «8217, intestinal obstruksjon.

Det er viktig å konsultere legen din hvis du mistenker at du har en’brokk av noe slag. Ikke vent å prøve smerte for å konsultere en lege.

Hvordan strangled brokk er behandlet?

Kirurgi er den eneste behandlingen for strengte brokk. L’Operasjonen må skje så snart som mulig for å unngå permanent skade på det aktuelle vevet.

Kirurgi er en tofaset prosess. Kirurgen vil begynne å redusere den strenggende brokk. Dette gjøres forsiktig på å påføre et trykk på # 8217; brokk for å frigjøre stoffet fanget i bukhulen.

Slik at legen vil fjerne det skadede stoffet om nødvendig. De vil reparere brokk med stoffet eller Syntetisk nettverk For å hindre gjentakelser eller andre komplikasjoner. Avhengig av behandlingsplanen, under operasjonen, vil den lokale eller generelle anestesi være nødvendig.

Åpen himmel kirurgi er den foretrukne behandlingen for strangled brokk. Laparoskopiske kirurgiske prosedyrer er også testet. De første resultatene var vellykkede, men Forskere anbefaler Videre studier om sikkerheten til laparoskopisk kirurgi for strangled brokk. Dette skyldes risikoen for skade.

gjenoppretting

Etter operasjonen vil du sannsynligvis måtte tilbringe noen dager på sykehuset. I noen tilfeller kan du være i stand til å motta poliklinisk omsorg.

Du bør kunne gå tilbake til din normale rutine innen en eller to uker. Det kan være nødvendig å unngå fysisk anstrengende aktiviteter, for eksempel å løfte tunge belastninger, lengre tid. Du kan sannsynligvis forvente en komplett gjenoppretting alle’mange uker, Men du bør følge legenes anbefalinger, spesielt når det gjelder fysisk krevende aktivitet.

Hvilke komplikasjoner kan forekomme uten behandling?

Hvis ubehandlet, strengt fold av stoff eller # 8217; Tauous tarmen vil bli kuttet fra blodtilførselen. Det kan bli kreft i løpet av få timer. Når stoffet dør, frigjør farlige giftstoffer i blodet. Dette kan føre til sepsis og død.

Outlook

Med tilstrekkelig behandling, prospekter er gode for folk som hadde en GRINIA. Det viktigste er å motta behandlingen så snart som mulig.

Du kan også være i stand til å forhindre at en strengt brokk er proaktiv. Se etter en behandling hvis du mistenker at du har en’brokk. Dette kan redusere risikoen for at 8217; Hernia kommer strangled. Hvis du mistenker at brokkene dine strukket, gå til nærmeste beredskapsrom eller ring lokale nødtjenester umiddelbart.

Hvis du hadde en’Strangled brokk behandlet i førstehjelp, følg legen din eller spesialisten for å se om en ytterligere behandling er nødvendig for å hindre gjentakelser.