Stram en negl: hva du skal gjøre hvis du trampler en rusten spiker

Beskrivelse

Stram en negl kan være en smertefull opplevelse. Avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen, kan neglen gjennomsyre et dypt hull i fotplanten. Dette kan gjøre det vanskelig å gå eller stå i noen dager.

Når sjokket av et sår forsvinner, er det viktig å ta umiddelbar handling for å ta vare på såret. Disse bittene kan behandles hjemme, men noen sår kan be om medisinsk behandling.

Her er en titt på hvordan du skal ta vare på et spiker punkteringsår og hvilke symptomer indikerer at du kanskje trenger å konsultere en lege.

Hva å gjøre umiddelbart etter L’ulykke

En rettidig behandling etter at en neglelakk kan akselerere helbredelsesprosessen og forhindre en infeksjon: infeksjon:

1. Vask hendene

Vask hendene dine før du tar vare på noen form for sår. Bakterier som bakterier kan komme inn i kroppen din gjennom et sår.

Vask hendene med varmt vann og såpe i minst 20 sekunder. Dette er ekvivalent for å synge den gratulerer med dagen to ganger to ganger. Tørkede hender med en ren klut.

2. Stopp blødning

Noen nagelbiter bløder, andre nei. Ved blødning, bruk et lite trykk for å stoppe blødningen og oppmuntre koagulasjon. Vær forsiktig: For mye press kan forverre smerte og blødning.

3. Rengjør såret

En spiker på bakken kan inneholde bakterier eller andre bakterier som kan gjøre deg syk, spesielt hvis den er skitten eller dekket med rust. Rengjøring av såret er en av de beste måtene for å hindre komplikasjoner som tetanus, en alvorlig bakteriell infeksjon. Bakteriene som forårsaker tetanus finnes i smuss, pulver eller dyreavfører.

For å rengjøre et punkteringsår, begynner det å skylle såret med rent vann i ca 5-10 minutter. Dette bidrar til å fjerne smuss og alle tapt rusk.

Rusk kan inkludere smuss eller stykker stoff fra sokken din. Bruk om nødvendig pinsett for å fjerne rusk fra såret. Rengjør pincettene først med denaturert alkohol.

Også, rengjør huden forsiktig rundt såret med vann, såpe og en klut.

4. Påfør en antibiotisk krem

Rengjøring er viktig, men ikke nok. Du bør også beskytte punkteringen for å hindre en & # 8217;. Etter rengjøring og tørket såret, bruk et tynt lag av en aktuell antibiotisk krem ​​som Neosporin.

5. Dekke såret ditt

De kan være nødvendig flere dager før såret helbreder. I løpet av denne tiden, vikle den i et bandasje for å beskytte det og holde det rent. Endre bandasjer minst en gang om dagen, helst etter dusjen. Vent på blødningen, blødningstoppene før du bruker en bandasje.

Når du skal se en lege?

En liten punktering av # 8217; neglen kan ikke kreve et besøk til legen. Men hvis neglen eller såret var skitne eller punkteringen er dyp, bør du konsultere legen din eller besøke akutt behandling. De vil nok ringe deg til Tetan hvis du ikke har hatt en i de siste 5 årene.

Uavhengig av typen punkteringsår, hvis du ikke husker når du hadde Tetanus siste skudd eller mer enn 10 år har gått, bør du konsultere legen din for en tetanus-samtale. Om nødvendig, bør du ta skuddet innen 48 timer fra skaden;.

Ikke undervurder viktigheten av å skaffe en oppdatert antidetansk oppgradering etter å ha trampet en negl. Dette er spesielt viktig hvis lesjonen skjedde på bakken, eller hvis det antas at neglen er forurenset.

A’tetanus infeksjon treffer nervesystemet og kan være farlig for livet. Siden det ikke er noen kur mot tetanus, bør du ta alle mulige tiltak for å unngå denne infeksjonen.

Tetanus tegn inkluderer:

 • Spasmer og stivhet i kjeveens muskler
 • Nakke stivhet
 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • Stive abdominale muskler
 • Spasmer i kroppen som varer i flere minutter

Selv om et sår ikke utvikler seg i tetanus, kan det fortsatt bli smittet.

Etter rengjøring og påført en antibiotisk salve, kontroller såret de neste to dagene for å oppdage tegn på komplikasjoner.

A’hudinfeksjon kan allerede utvikle to dager etter tramping av en negl. Hvis lesjonen forårsaker en infeksjon på 8217; infeksjon til ledd eller bein, kan symptomene vises innen 14 dager med lesjon.

Tegn på A’infeksjon inkluderer:

 • Økt smerte
 • Varme og rødhet
 • opphovning
 • Tørk fra såret
 • feber eller kulderystelser

Kontakt lege hvis du utvikler et av disse symptomene. Du bør også konsultere en lege hvis:

 • Du kan ikke kontrollere blødningen
 • Du kan ikke fjerne et fremmed objekt fra såret
 • mistenker skade på bein fra en dyp sting

Legen kan bestille et bildebehandlingsstudio for å undersøke foten ytterligere for å avgjøre om en gjenstand fortsatt er i huden eller hvis C’det er skade på beinene.

Hva er perspektivet for et sår forårsaket av en negl?

Komplikasjonene som kommer fra trampling en negl kan være seriøs. Men med A’Tidlig hjemme omsorg og en tidlig medisinsk behandling for tegn på en infeksjon i & # 8217, er resultatet positivt og såret skal helbrede godt. Du kan ha arr, avhengig av dybden på punkteringen.

C’er også en lavere risiko for å utvikle tetanus hvis du oppdateres på tilbakekallingsslag eller hvis du mottar et tilbakekallingsslag innen 48 timer fra # 8217; skade.

Punkteringssår er smertefulle, men smerte bør falle som såret helbreder. Bench-top-stoffer kan hjelpe med betennelse og smerte. Disse inkluderer ibuprofen (Motrin, Advil) eller Sodium Naposshe (Aleeve).

I gjennomsnitt kan de være nødvendige i to dager til to uker før en skade helbreder. Gjenopprettingstid er basert på dybden på punkteringen.