Store testikler: hva det betyr å ha store testikler eller skrotum?

Testiklene er ovale formede organer som er dekket av en skisse-vist skinnpose. De er også angitt som testiklene.

Testiklene holdes i posisjon av spermåler, som består av muskulært og bindevev. Den viktigste anbudsoppgaven produserer sæd og # 8217; testosteronhormon.

Normalt gjelder hver testikkel 2 centimeter lang, Selv om det ikke er uvanlig at en testikkel er litt større enn # 8217; andre. De begynner å vokse rundt 8 år og fortsette å vokse til slutten av puberteten.

Stor størrelse på testiklene

Hvis testiklene dine har blitt større enn gjennomsnittet, kan du ikke ha helseproblemer eller andre komplikasjoner.

Men en studie av 2013 publisert i Journal of Seksal Medicine Det foreslo at et større volum av testiklene er knyttet til en høyere risiko for kardiovaskulære sykdommer. Studien forklarte imidlertid ikke den mulige forbindelsen. Videre forskning er nødvendig for å bedre forstå dette mulige forholdet.

Å ha selv store testikler er forbinder større produksjon av cum og høyere nivåer av testosteron, samt høyere nivåer av aggresjon. Tvert imot tyder andre forskning Mindre testikler De er forbundet med lavere nivåer av sædproduksjon.

Forskerne fant også at menn med mindre testikler pleier å være Mer næringsstoffer. I gjennomsnitt har de også lavere nivåer av testosteron.

Forholdsregler for vekst av testiklene i voksen alder

Hvis testiklene dine ser ut til å være større, kan det være et resultat av hevelse forårsaket av et medisinsk problem. Noen av disse problemene er små og midlertidige. Andre kan være seriøse nok til å be om kirurgi.

Testikkelkreft kan være den mest berømte tilstanden som slår testiklene, men det er bare en av de mange mulige forklaringene for vekst eller hevelse i dette området.

Hvis du er i tvil om testiklene dine eller på et hvilket som helst aspekt av din reproduktive helse, kan du konsultere en urolog. En urolog er en spesialisert lege i urinveiene (for menn og kvinner) og i det mannlige reproduktive systemet.

Du kan være i perfekt helse, men å ha trygghet fra en lege kan gi deg litt og ro.

Med alderen i alderen kan testiklene bli mindre (atrofi). Din scrotum kunne henge lavere enn når du var yngre. Dette er vanlige endringer.

Men hvis du merker andre endringer i størrelsen eller følelsen av testikler eller scrotum, be om en medisinsk vurdering for å utelukke helsemessige forhold.

Årsaker til Big Scrotum

I tillegg til å beskytte testiklene tjener skrotet også som et middel for å opprettholde en optimal temperatur for sædproduksjon.

Når testiklene er for varme eller for kalde, er kvaliteten på sperma som produserer det påvirkes. Som et resultat endres skrotet form og størrelse som svar på temperaturendringer.

Når du tar en varm dusj, kan du legge merke til at skrotumet ditt henger ned for å være omgitt av mer luft og unngå overoppheting. Når det er kaldt ute, stiger skrotet til kroppen for å holde testiklene varmere.

Hvis din scrotum virker større enn normalt, eller hvis det ser ut som at du nylig har vært hovent, kontakt legen din.

Her er noen forhold som kan forårsake scrotal hevelse:

Hydrocele

En hydrocele er en akkumulering av væske rundt testiklene som børster skrotet. Kan forekomme fra:

 • En lesjon alle & # 8217; indre av skrotumet
 • A & # 8217; testikkelinfeksjon
 • En kallesituasjon epididymite (betennelse i # 8217; Epididime, røret som bærer sæd fra testiklene til innsiden av pungen)

En hyrocele kan løses bare uten behandling. Men hvis hevelsen blir så alvorlig som å forårsake smerte eller truer helsen til testiklene eller andre strukturer i pungen, kan det være nødvendig å kjøre kirurgi for å tømme overflødig væske.

Varicocele

En varicocele er A & # 8217; betennelse i blodårene ALL & # 8217; Skrotum interiør. Det kan være ufarlig, men kan også redusere produksjonen av sæd og kvaliteten på spermaen din.

En varicocele kan være mild og ikke forårsake symptomer eller komplikasjoner, men hvis det er smerte eller problemer med infertilitet, kan det være nødvendig å behandle kirurgi for å behandle de berørte blodårene.

Spermatocele

En spermatocele er dannelsen av en cyste som er full av væske i # 8217; epididal, spiralrøret bak hver testikkel. En liten cyste kan være ufarlig og ikke forårsake symptomer. En større cyste kan forårsake smerte og hevelse alle «8217; scrotum interiør. Kirurgi kan fjerne cyster.

Andre årsaker

Andre årsaker til scrotal hevelse kan inkludere:

 • sår
 • brokk
 • orkitt
 • Kirurgi og andre medisinske behandlinger
 • Testicular Twist
 • Kongestiv hjertesvikt
 • testikulær CAncer

Hvis du mistenker at en av disse forholdene forårsaker scrotal hevelse, kontakt lege for diagnose og behandling.

Testikulær helse

For menn fra 40 år oppover, Vanlige urologiske besøk Det anbefales å sjekke prostata.

Det er fortsatt en god ide å ha regelmessige medisinske besøk hvis du er mindre enn 40 år gammel. Dette skyldes at testikkelkreft oppstår oftere hos menn i alderen 20 og 34.

Også utøvet for å utføre vanlige testikulære kontroller for å finne tidlige klumper eller andre endringer i testiklene. En selvkontroll er enkel og krever bare noen få minutter. Anser ideen om å sjekke under eller umiddelbart etter en varm dusj. Dette vil gjøre det lettere å utføre en mer komplett kontroll rundt testiklene.

Slik kjører du en selvkontroll:

 • Sett deg foran et speil og se etter eventuelle endringer, som hevelse rundt en eller begge testikler.
 • Plasser tommelen og # 8217; indeks på begge sider av en testikkel og gjør det forsiktig rulle frem og tilbake, leter etter noen klumper eller uregelmessigheter. Gjør det samme med den andre testikelen med # 8217;.
 • Føler epididimet, strukturen som ligner en ledning på baksiden av skrotumet. Sjekk eventuelle endringer der.

Lag en månedlig selvkontroll. Du informerer omgående din urolog eller din grunnleggende lege hvis du merker endringer.

Ta bort

Kan være bekymringsfull for å se kroppen din endres utover det som vurderes / # 8220; normal & # 8221; eller medium. Dette inkluderer testiklene.

Generelt, med mindre du har andre symptomer som smerte, bør ikke større media testikler være en årsak til bekymring.

Hvis størrelsen på størrelsen oppstår etter at testiklene skal slutte å vokse, kontakt legen din. Uansett når du skjønte at testiklene dine virker for store, snakk med legen din, vil gi deg ro.

Det kan også føre til en diagnose av en tilstand som for det meste kan behandles uten mange komplikasjoner, hvordan man påvirker fruktbarheten.