Store tenner: Årsaker og behandling

Beskrivelse

Du føler deg trygg med smilet ditt? Tennene er tilgjengelige i mange former og størrelser, og vi kan ikke gjøre mye for å forandre dem.

Noen føler at tennene deres virker for store når de smiler. Men sjelden er en persons tenner faktisk større enn det som regnes som normalt. Noen ganger kan en person ha en liten kjeve, og dette kan få tennene til å se eldre ut.

Når en person har tenner som er mer enn to største standardavvik enn gjennomsnittet for deres alder og kjønn, er det kjent å ha en tilstand som heter Macrodontia. Det antas at MacRoodonzia i faste tenner påvirker 0.03 prosent 1.9 av mennesker rundt om i verden.

Ofte har de med Macrodontia en eller to tenner i munnen som er uvanlig store. Noen ganger vokser to tenner sammen, danner en ekstra stor tann. I andre tilfeller vokser enkelt tenner unormalt.

Personer med Makrodontia har noen ganger også større hypofysen enn normalt og opplever en utvidelse av funksjonene på den ene siden av ansiktet. Genetisk, miljø, rase og hormonelle problemer kan forårsake makrodontia. Menn og asiater er mer sannsynlig å oppleve denne tilstanden enn andre mennesker.

Våre initiativer

Ifølge eksperter er det ingen presis årsak til makroduksjonen. I stedet ser det ut til at flere forskjellige faktorer kan øke mulighetene til en person til å utvikle tilstanden. Disse inkluderer:

Genetikk og andre genetiske forhold

Genetikk synes å være en sannsynlig årsak til Makrodontia. Ifølge forskere kan genetiske mutasjoner som regulerer tannveksten vokse tenner sammen. Disse mutasjonene kan også få tenner for å fortsette å vokse uten å stoppe på riktig tidspunkt. Dette oversetter til større tenner enn normalt.

Andre genetiske forhold oppstår ofte med Macrodontia, inkludert:

  • insulin-resistente diabetes
  • Otodental syndrom
  • Hemifacial hyperplasi
  • KBG syndrom
  • Ekman-Westborg-Julin Syndrome
  • Rabson-Mendenhall syndrom
  • Xyy syndrom

Barndom

Selv årene av barndommen kan spille en rolle i utviklingen av makrodonic. Faktorer som kosthold, l’eksponering for giftstoffer eller stråling og andre miljøfaktorer kan påvirke sannsynligheten for at en person skal utvikle makrodontia.

Konkurranse

Forskere har observert at asiatiske, indianere og Alaskans er mer sannsynlig å utvikle Macrodontia med hensyn til folk fra andre løp.

Kjønn

Ifølge forskere er menn mer sannsynlig å ha kvinner for å utvikle Macrodontia.

Hormonelle problemer

Noen av de genetiske forholdene som er forbundet med Macrodontia, er også forbundet med hormonelle ubalanser. Disse hormonelle problemene, som de som er relatert til hypofysen, kan forårsake uregelmessig vekst og dimensjoner av tenner.

Behandling

En tannlege kan diagnostisere makrodonisk som utfører en tannlege undersøkelse og tar tannrøntgenstråler. Etter å ha gjort en diagnose, vil tannlegen din gi deg et bestemt behandlingskurs.

Hvis de ikke finner noen årsak til dine svelgede tenner, kan de råde deg til å besøke en kosmetisk tannlege. En kosmetisk tannlege kan fortelle deg hvilke behandlingsalternativer som kan forbedre L’aspektet av tennene dine.

Ortodonti

L’Ortodonti kan bidra til å rette tennene dine og utvide kjeften om nødvendig. En enhet som kalles ganenekspanderen, kan strekke kjeften slik at tennene passer bedre til munnen.

En tannlege kan bruke L’apparatet og et stopp for å bidra til å rette tennene hvis de er køyde. En større kjeve og flere rette tenner kan gi hver tann mer plass. Dette kan redusere tennene som trengs og få tennene til å se yngre ut.

Hvis en tannlege mener at du kan dra nytte av disse enhetene, kan du lede deg til en ortodontist. En ortodontist spesialiserer seg på anvendelsen av denne typen enheter på tenner og munn.

Tenner barbering

A’andre kosmetiske alternativ for de som lider av makrodonic er å forsøke å barbere tenner. Denne prosedyren kalles noen ganger tenner remodeling. Under en tannhavingsøkt vil en kosmetisk tannlege bruke en delikat slipingsanordning for å fjerne en del av den ytre delen av tennene for å gi dem et mer jevnt utseende.

Fjerningen av en liten mengde av den ytre delen av tennene reduserer litt størrelse. Dette gjør at de virker litt mindre. Tannhjelpen er spesielt effektiv for å redusere lengden på hjørnetene til sidene av munnen.

Mens barberings tenner er sikker på at de fleste, de som har svake tenner, bør unngå denne prosedyren. Før du barberer tennene, bør en tannlege gjennomgå røntgenstråler for å sikre at tennene er egnet for prosedyren.

Barbering svekkede tenner kan utsette det indre, forårsaker smerte og permanent skade. Hvis du har sunne tenner, bør du ikke prøve smerte under en økt.

Tennerfjerning

Fjernelsen av noen tenner kan hjelpe avstandsøkende tenner i munnen. Dette kan hjelpe tennene dine til å virke mindre overfylte og mindre. Eller du kan fjerne de flotte tennene som er berørt av makrodonikken.

Tannlegen din kunne råde deg til å besøke en oral kirurg for tannfjerningsprosedyren. Deretter kan du erstatte tennene fjernet med falske tenner eller protese for å forbedre L’utseendet til munnen din.

Ta bort

For de fleste er oppfatningen av å ha store tenner dette. Selv om det er relativt sjeldent, er makrodonic en ekte og krevende tilstand som kan påvirke selvtillit.

Hvis du har hatt problemer med å takle makroduksjonen, er det flere måter å forbedre L’aspektet av tennene dine. Besøk en tannlege for å lære mer om behandlingsalternativer og å avgjøre hvilken som kan være best for deg.