Stopp kjemoterapi: Spørsmål å spørre din onkolog og mer

Beskrivelse

Etter at du har blitt diagnostisert med brystkreft, kan onkologen din gi deg mange forskjellige behandlinger. Kjemoterapi er blant de tilgjengelige behandlingsalternativene. For noen kan kjemoterapeutiske behandlinger kanskje ikke drepe kreftceller eller celler kan komme tilbake etter en remisjon.

Når kreft når dette stadiet, kalles det vanligvis avansert eller terminal. Bestem hva du skal gjøre i dette tilfellet, kan være utrolig vanskelig.

Din onkolog kan foreslå nye behandlinger, for eksempel å prøve forskjellige kombinasjoner av kjemoterapi medisiner som inkluderer eksperimentelle alternativer. Men du og din onkolog må du vurdere om større behandling vil forbedre helsen din, eller hvis det er bedre å forstyrre behandlingen og forfølge palliativ omsorg.

Ta din beslutning

Mange som står overfor dette punktet i behandlingen, må vurdere om å fortsette kjemoterapi så lenge som mulig vil forandre sjansene for overlevelse.

Mens din onkolog kan være i stand til å fortelle deg sjansene eller mulighetene som en ny terapi fungerer, er dette alltid bare et estimat. Ingen kan si med sikkerhet hvordan det vil påvirke deg.

Det er normalt å føle seg forpliktet til å prøve noen mulig behandling. Men når behandlingen ikke virker, kan toll på din fysiske og følelsesmessige helse utnytte både for deg og for dine kjære.

Hvilke eksperter anbefaler

Behandlingen av kreft er mer effektiv enn første gang den brukes.

Hvis du har gjennomgått tre eller flere kjemoterapeutiske behandlinger for kreft og svulster, fortsetter du å vokse eller spre seg, kan det være på tide å ta hensyn til avbrudd av kjemoterapi. Selv om du bestemmer deg for å avbryte kjemoterapi, kan du fortsatt utforske andre behandlingsalternativer, inkludert eksperimentelle som immunterapi.

Se anbefalinger Dell’American Society of Clinical Oncologists (ASCO) og velger klokt mens du adresserer denne avgjørelsen.

Å velge klokt er en «8217; initiativ opprettet av American Board of Internal Medicine Foundation (Abim). Dens formål er å fremme en samtale mellom helsepersonell og publikum på og unødvendig medisinsk tester og behandlinger og behandlinger og behandlinger.

Spørsmål å spørre din onkolog

For å hjelpe deg med å bestemme når du skal avbryte kjemoterapi, spør dine onkolog disse spørsmålene:

  • Fortsett behandlingen vil gjøre en betydelig forskjell i veksten av kreften min?
  • Hvilke andre eksperimentelle alternativer kan jeg prøve?
  • Det er viktig hvis jeg forstyrrer kjemoterapi nå eller i flere måneder?
  • Hvis jeg avbryter behandlingen, vil bivirkningene mine, for eksempel smerte og kvalme forsvinne?
  • Interrupt kjemoterapi betyr at jeg vil slutte å se deg og ditt lag?

Vær åpen og ærlig med ditt team av onkologi er svært viktig i denne perioden. Sørg for at behandlingslaget ditt kjenner dine ønsker. Vær også klar over hva du trenger i de kommende ukene og månedene.

Livet etter kjemoterapi stopper

Diskutere de fysiske symptomene du har og følelser som forstyrrer deg. Din onkolog kan foreslå at du snakker med en sosialarbeider eller deltar i en støttegruppe med andre mennesker som står overfor lignende beslutninger. Husk at du ikke er alene i dette.

De Avansert samfunn på brystkreft og Metastatisk nettverk for brystkreft (MBCN) De er bare to av ressursene du kan finne nyttige.

Godta at du har nådd grensen til din omsorg kan forårsake mer sinne, tristhet og følelser av tap. Bruk denne tiden til å diskutere dine ønsker med familie og venner. Tenk på hvordan du vil bruke tid med dem.

Noen mennesker bestemmer seg for å fullføre målene i livet eller ta en sen ferie er en bedre måte å tilbringe tid på som omhandler flere kjemoterapi-behandlinger.

L’Medisinsk hjelp etter kjemoterapi stopper

Hvis du bestemmer deg for å avbryte kjemoterapi, sørg for at du fortsatt får lindring fra symptomer som smerte, forstoppelse og kvalme. Dette kalles palliativ omsorg og har som mål å forbedre livskvaliteten.

Narkotika og andre behandlinger, som stråling, er en del av palliativ omsorg.

Du og dine assistenter bør snakke med din onkolog av dine behov i de kommende månedene. Du kan bestemme deg for å lage en sykepleier hjemme for ukentlige bistangsbesøk.

Ta bort

Avbruddsbehandling er ikke lett. Og snakk med helsegruppen din og dine kjære kan være vanskelig.

Det er imidlertid ingen rett eller feil beslutning. Det beste valget er det som du føler deg trygge på, om du skal fortsette kjemoterapi, utforske eksperimentelle behandlinger eller avbryte behandlingen.

Denne samtalen kan bli komfortabel og heve dine kjære fra å prøve å gjette dine intensjoner. Spør din sosiale assistent av onkologi hjelp til å gjøre dine planer.