Stomatitt: Patient Definisjon og utdanning

Beskrivelse

Stomatitt er en pest eller en’betennelse alle’innsiden av munnen. Pesten kan være på kinnene, på tannkjøttet, alle «8217; innsiden av leppene eller på tungen.

De to hovedformene av stomatitt er stomatitt av herpes, også kjent som en forkjølelse, og Aftosa-stomatitt, også kjent som et sår.

Fortsett å lese for å lære mer om disse to former for stomatitt.

Hva er årsakene til stomatitt?

A’# 8217 Virusinfeksjon; Herpes Simplex 1 (HSV-1) forårsaker stomatitt av herpes. Det er mer vanlig i små barn i alderen 6 måneder og 5 år. Folk utsatt for HSV-1 kan utvikle labial herpes senere i livet på grunn av viruset. L’HSV-1 er relatert til HSV-2, viruset som forårsaker kjønnsherpene, men er ikke det samme viruset.

Aftosa stomatitt kan være en eller en gruppe små hulrom eller sår i kinnene, i tannkjøttet, alle «8217; innsiden av leppene eller på tungen. Det er mer vanlig hos unge, mesteparten av tiden mellom 10 og 19 år.

Addosa stomatitt er ikke forårsaket av et virus og er ikke smittsomt. I stedet er det forårsaket av orale hygieneproblemer eller slimete skade. Noen årsaker inkluderer:

 • Tørket vev fra å puste gjennom munnen på grunn av hindrede nesepassasjer
 • Små sår på grunn av tannarbeid, utilsiktet biter av kinn eller andre skader
 • Skarpe tenner overflater, ortodontiske apparater, dental proteser eller stopp
 • cøliaki
 • Jordbær mat følsomhet, sitrusfrukter, kaffe, sjokolade, egg, ost eller valnøtter
 • Allergisk respons på visse bakterier i munnen
 • Inflammatoriske tarmsykdommer
 • Autoimmune sykdommer angriper munnceller
 • HIV / AIDS
 • svekket immunsystem
 • Vitamin B-12 mangel, folsyre, jern eller sink
 • Noen stoffer
 • understreke
 • Candida albicans infeksjon

Symptomer på stomatitt

Herpetisk stomatitt er vanligvis indikert av flere blærer som forekommer i:

 • Gums
 • gane
 • kinn
 • Språk
 • Lipbrett

Blærene kan gjøre det vanskelig eller smertefullt å spise, drikke eller svelge. Dehydrering er en risiko hvis drikking er ubeleilig. De kan også forekomme drooling, smerte og hevelse i tannkjøttet. Og l’labial herpes kan også forårsake irritabilitet.

Hvis barnet ditt er irritabelt og ikke spiser eller drikker, kan det være et tegn som er i ferd med å utvikle en forkjølelse.

Del på Pinterest

Feber er et annet symptom på HSV-1-infeksjonen og kan nå 104 ° C (40 ° F). Feber manifesterer seg noen dager før blærene vises. Etter at blærene brister, kan sårene danne seg i deres sted. Sekundære infeksjoner i disse sårene kan forekomme. L’hele infeksjonen varer mellom syv og 10 dager.

Aftose Stomatitt er runde eller ovale sår med en rød og betent grensen. Senteret er vanligvis hvitt eller gult. De fleste av de after er små og ovale og helbreder innen en eller to uker uten å forlate arr. Større og uregelmessige sår kan forekomme med utvidede skader og ta seks eller flere uker for å helbrede. Disse kan legge arr i munnen.

Del på Pinterest

De eldre kan utvikle noe som kalles kreft sykdom og # 8220; herpetiform & # 8221;. HSV-1-viruset forårsaker ikke disse. Herpetiforms er små, men de vises i grupper fra 10 til 100. De helbreder innen to uker.

Hva er behandlingene for stomatitt?

Behandlingen vil avhenge av hvilken type stomatitt du har.

Behandling av herpes stomatitt

Aciclovir Antiviral Drug (Zovirax) kan behandle stomatitt fra herpes. L’Å ta dette stoffet kan redusere varigheten av D ‘& # 8217;.

Dehydrering er en risiko med små barn, og inviterer dem til å drikke nok væsker. En flytende diett av ikke-sure matvarer og drikkevarer anbefales. L’Acetaminofen (Tylenol) kan brukes til å redusere smerte og feber.

For intens smerte, topisk Lidocaine (AneCream, RECHECT, LMX 4, LMX 5, RTAsmoothe kan brukes). Lidokain numb munnen, så det kan forårsake svelging problemer, brannsår eller kvelning. Bør brukes nøye.

A’HSV-1-infeksjon kan bli en «Eye-infeksjon som heter Keratoconjunctivitis Herpetics. Dette er en alvorlig komplikasjon som kan føre til blindhet. Søk etter en behandling umiddelbart hvis det føles smerte i øyet, sløret syn og okulær sekresjon.

Behandling av addosa stomatitt

Aftosa stomatitt er vanligvis ikke alvorlig og krever ikke behandling. Hvis smerten er betydelig eller sårene er større, kan topiske kremer påføres med benzokain (anbesol, zilactin-b) eller et annet lammende middel.

For store utbrudd av AstTe, medisiner som kan foreskrives, er Cimetidin (Tagamet), Colchicin eller Oral Steroid Drugs. Disse brukes sjelden og bare for komplekse flyttinger som returnerer. Av og til blir astagene brent med Debracterol eller nitrat D’sølv.

Sår som tar lang tid å helbrede eller sår ledsaget av feber som ikke vil gå bort krever medisinsk behandling. Sår som returnerer flere og flere ganger, kan vise en mer alvorlig tilstand eller en sekundær infeksjon på 8217. Snakk med en lege hvis du utvikler jevnlig søstre.

Hva er perspektivet?

Hvis du har magesår, identifiser typen pest er viktig å vite hvordan du skal behandle dem og forhindre det. Hvis du har en kald sår eller herpes stomatitt, unngå å dele kopper eller kjøkkenutstyr med folk mens du har et utbrudd. Du bør også unngå å kysse folk. Det er ingen behandling for herpes stomatitt, men du kan være i stand til å ta medisiner for å redusere symptomene.

Addosa stomatitt er ikke smittsom. Du kan være i stand til å forhindre eller redusere risikoen for severdigheter gjennom livsstilsendringer. Det kan ikke være nødvendig for medisinsk behandling for severdigheter.

Du kan forhindre stomatitt?

Når du er smittet av HSV-1-viruset, vil du ha viruset for resten av livet ditt. Det handler om 90 prosent av voksne rundt om i verden. Avstå fra å kysse eller dele kjøkkenredskaper med noen med A’åpne labial herpes kan bidra til å forhindre diffusjonen av & # 8217;.

For addosa stomatitt kan noen kosttilskudd som gruppe B-vitaminer (folat, B-6, B-12) hjelpe. Selv mat som er rik på disse vitaminene, kan hjelpe. Noen rike matvarer Vitaminer Foods inkluderer:

 • brokkoli
 • Peppers
 • spinat
 • rødbet
 • kalvelever
 • Linser
 • asparges

Selv en riktig oral hygiene er viktig. Du bør også unngå syre eller krydret mat hvis disse matene har forårsaket utbrudd i fortiden. Og en annen måte å unngå en’epidemi er ikke å snakke mens du spiser, siden dette øker sjansen til å bite kinnet. Dental voks kan glatte kantene på tannhelseapparater som stopper eller braces. Hvis stress ser ut til å være en utløserfaktor, kan avslapningsøvelser hjelpe.

Tilleggsinformasjon: 10 enkle måter å lindre stress på «