Stol på deg selv: 6 tips for å bygge den

Beskrivelse

Del på PinterestUmit Bulut | Unsplash

Tillit kan hjelpe oss med å nærme seg andre mennesker. Tillit til andre, som familiemedlemmer og venner, kan forsikre oss om at vi vil bli hjulpet når vi trenger det. Er grunnlaget for ethvert helseforhold, inkludert forholdet du har med deg selv.

Stol på deg selv kan øke tilliten din, gjør deg lettere å ta avgjørelser og redusere stressnivået. Og den gode nyheten er at selv om du ikke stoler på deg selv, med en bit & # 8216; av innsats kan du bygge den tilliten over tid.

Tips for å skape tillit til deg selv

Ikke c’det er ingen viktigere å stole på deg selv. Noen ganger mister vi tillit til oss selv etter å ha gjort en feil eller etter at noen kritiserer oss omtrent eller hele tiden. Det kan virke vanskeligere å ta avgjørelser når du ikke kan stole på deg selv fordi temaer for å gjøre feil valg. Eller du kan være mer tilbøyelig til å kritisere dine beslutninger etter å ha tatt dem.

Å bygge tillit til deg selv kan hjelpe deg med å styrke dine beslutningsprosesser og tillit til deg selv. Dette kan gjøre livet litt og enklere og mye mer behagelig. Her er noen forslag som hjelper deg med å lære å stole på deg selv:

1. vær deg selv

Hvis de er dem som de andre, vil de se på deg, eller de vil dømme deg, det kan hende du finner det vanskelig å være deg selv med andre mennesker. Gjør som en annen person enn den du virkelig er et tegn på at du mangler din tillit til deg selv og stoler på deg selv. Andre mennesker vil kunne oppleve det.

Så hvordan du lager din tillit nok til å være deg selv med andre? Når du begynner å føle deg usikker på andre, minn deg om at det er greit å være deg selv. Begynn med å praktisere med folket som du føler deg mer komfortabel, som dine venner og dine nære slektninger. Vær oppmerksom på om du føler deg sårbar eller ubehag og fortsetter å tilbringe tid med disse menneskene til dine følelser av usikkerhet begynner å forsvinne.

Når du vil være deg selv med andre mennesker, vil de behandle deg med mer selvtillit. Dette kan hjelpe deg med å bygge din tillit til deg selv.

2. Etablere rimelige mål

Vi peker ofte på våre mål. I stedet for å sikte på å tjene $ 50.000 alle «8217; år fra vårt arbeid, tar vi sikte på å tjene $ 100.000. I stedet for å prøve å fullføre et prosjekt om to uker, la oss prøve å gjøre det i en uke. Og å fikse våre mål på toppen kan være en god ting, fordi det motiverer oss til å jobbe hardt for det vi vil ha.

Dessverre, å sette for ambisiøse mål, har en stor ulempe. Når vi ikke når våre store mål, opplever vi feil. Sviktende kan ofte redusere selvtillit og evnen til å stole på deg selv.

I stedet for å sette et godt mål, prøv å sette mange små mål som tar deg i retning av ditt store mål. På denne måten vil ditt store mål bli mer realistisk. Du vil også skaffe seg sikkerhet og stole på deg selv mens du når de minste målene underveis.

3. Vær forsiktig med deg selv

Du har sikkert hørt begrepet & # 8220; ubetinget kjærlighet & # 8221;. Kanskje det ble nevnt i forhold til obligasjonen som en forelder har med sin sønn, eller alle «8217, kjærlighet som eksisterer mellom brødre, venner eller til og med romantiske partnere. Men du visste at det også er veldig viktig å elske deg selv betingelsesløst?

Å elske deg selv betingelsesløst betyr å bli kvitt negative tanker om deg og enhver selvkritikk etter å ha gjort en feil. Begynner å holde D’øye din indre stemme og hvordan den reagerer på dine handlinger. Det er snill eller dårlig? Det aksepterer eller kritisk? Når du kan elske deg selv betingelsesløst, kan du stole på deg ubetinget. Og dette skaper tillit.

4. Utvikle dine styrker

Alle er bedre i noen ting og verre i andre. Du har sannsynligvis en god ide om ting som utmerker seg og med de du ikke gjør det også. Stol på deg selv betyr å være i stand til å prøve å gjøre alle slags ting uten å dømme deg for hardt.

Men hvis du prøver å skape tillit til deg selv, kan det være nyttig å gjøre flere ting der du er god på og få ting du ikke er gode på. Hvis du ikke er sikker på hva du er god, spør folk nærmest deg. Han dedikerer mer tid til å gjøre disse tingene og bygge din tillit å vite at du vil utmerke seg i disse tingene. Godta dine styrker, så vel som dine svakheter.

5. Tilbringe tid med deg selv

Når du ikke stoler på deg selv, kan du føle deg ubehagelig å bruke tid på å se deg inni. Du kan prøve å holde deg opptatt hele dagen med å delta hele tiden til aktiviteter eller tenke på små ting utenfor deg selv. Bryte vanen med å se bort fra deg selv av tålmodig på deg.

Du kan se på innsiden med meditasjon. Prøv å sitte med deg selv på et rolig sted i 5-15 minutter hver dag. Betaler mye oppmerksomhet til pusten og kroppen din. Når tanker eller selvkranskikere passerer, gjenkjenner og så la dem gå. Gi tid til dette viktige møtet med deg selv, kan styrke din tillit til deg selv.

6. Bli bestemt

Vi mangler tillit til oss selv når vi stiller spørsmål om våre handlinger eller avgjørelser. Noen ganger kunne vi til og med tvile på hvem vi er. Dette kan skade.

Skape tillit til deg selv ved å bryte vanen med å stille spørsmål om dine beslutninger. Neste gang du gjør et valg, behold det. Selv om det ikke er det beste valget, trenger du ikke å slå deg for den avgjørelsen du tok.

Det beste du kan gjøre er å lære av dine feil. Tro at neste gang du vil gjøre et bedre valg og gå videre. På denne måten vil du lære å ha mer tillit til deg selv og i dine beslutningsprosesser.

Bunnlinjen

Stol på deg selv er en av de mest nyttige tingene du kan gjøre for deg i livet ditt. Kan hjelpe deg med å bygge din tillit, la andre stole på mer enn deg og ta beslutningsprosessen mye lettere. For å stole på deg selv, er alt du trenger, å gjøre litt innsats, skape kjærlighet for deg selv og finn muligheten til å se på innsiden.