Søtningsmidler sammenlignet: Xylitol mot Stevia

Xylitol og Stevia er begge ansett som kunstige søtningsmidler, selv om de er naturlig i naturen. Fordi ingen av de to inneholder ekte sukker, er de nyttige alternativer for folk som må overvåke sukkeret, som personer med diabetes eller de som prøver å gå ned i vekt.

COS’er Stevia?

Stevia er avledet fra Stevia Rebaudiana, en plante opprinnelig fra Sør-Amerika som brukes i århundrer for å søte te og legge til rette for medisinadministrasjon.

Men typen du finner i butikker krever en god mengde behandling for å gjøre det klart for bordet. Det er hundrevis av ganger søtere enn sukker, så det er fri for kalorier. Og forskjellen mellom de to er enda tydeligere når du bruker dem til matlaging: Stevia mangler massen av sukker og matlaging øker sin naturlige smak av lakris.

Det kan kjøpes eller finnes i kafeer i grønne pakker som Stevia i rå, Sweet Leaf, Revbiana, Enliten og Erylite Stevia. Det er også det viktigste søtningsmidlet av Truvia av Coca-Cola og Purevia of Pepsi.

Cos’er xylitol?

Xylitol er en sukkerholdig alkohol som er tilstede i naturen som brukes i dekk, godteri, tannkrem og andre gjenstander. Det selges også i høyere konsentrasjoner i oral helseprodukter, med særlig oppmerksomhet til kariesforebygging.

Xylitol ekstraheres fra forskjellige typer frukt og grønnsaker, selv om moderne produksjon kommer hovedsakelig fra mais cobs. Det er nesten identisk med søthetsukker, men den inneholder en tredjedel av kalorier, noe som betyr at det ikke mangler kalorier.

Hva er fordelene og bivirkningene av stevia?

Den største fordelen med Stevia og Xylitol er som søtningsmiddel for personer med diabetes, da de nøye må overvåke blodsukker og insulinnivåer.

Fordi de ikke inneholder sukker, krever Xylitol og Stevia ikke’# 8217; insulin gjennom kroppen.

Det er også noen tester som Stevia har naturlige hypoglykemiske egenskaperS og kan hjelpe insulin sekresjon til personer med type 2 diabetes ved å handle direkte på beta celler. Imidlertid merker medisinske forskere at kombinasjonen av stevia og narkotika for å senke blodsukkeret faktisk kunne forårsake overdreven fall i blodsukkernivået.

Mat og Drug Administration av USA (FDA) godkjente ikke den rå stevia som et matadditiv, med citing bekymringer om effektene på kroppens evne til å kontrollere blodsukkernivået, samt mulige negative effekter på reproduktive, nyre- og kardiovaskulære systemer.

Dyrestudier har koblet høye mengder stevia med en reduksjon i fruktbarhet og potensielle genetiske mutasjoner i avkom. Imidlertid godkjente FDA søtningsmidler som inneholdt Stevia for kommersiell bruk, forutsatt at de er merket som kosttilskudd.

Etter å ha undersøkt vitenskapelig bevis, den Verdens Helseorganisasjon Det har bestemt at den akseptable daglige rekruttering av Stevia er 4 mg per kilo av en persons kroppsvekt. For eksempel, en gjennomsnittlig amerikansk mann som veier 195.5 pounds (eller 88.7 kilo) kan enkelt forbruke 0.35 gram stevia om dagen.

Hva er fordelene og bivirkningene av xylitol?

Som Stevia er Xylitol et godt søtningsmuligheter, selv om det vil ha en liten effekt på blodsukkeret fordi det inneholder noen karbohydrater.

Noen rapporterer å ha gastrointestinale problemer når de forbruker xylitol. Disse er vanligvis diaré, abdominal hevelse og gass. Vanligvis oppstår de i doser på 100 gram eller mer en dag, og derfor er den generelle konsensuset at 50 gram en dag eller ikke de er de beste.

Xylitol har imidlertid vist seg å ha ytterligere fordeler for en persons tenner, spesielt kariesforebygging. De California Dental Association Han sier at xylitol har vist seg å forhindre at kysten av tennene kan redusere kariene og også styrke tennene emalje.

Har også vist seg å være Effektiv for å hindre bakterier som forårsaker karies, Og det regnes som en potensiell beskyttende behandling mot andre infeksjoner, som for eksempel den vanlige innflytelsen.

Så hva er det beste for meg, stevia eller xylitol?

For å se hva som er best for deg, snakk med legen din. Det kan være bekymringer, spesielt hvis du allerede antar medisiner for å bidra til å justere blodsukkernivået. Men samlet viste begge søtningsmidler ingen negative effekter på langsiktig helse.