Stjernerangering av medisinske apper

I begynnelsen av dette året ble Pew Research Center rapporterte at 95% av amerikanerne nå eier en mobiltelefon og 77% eier en smarttelefon.

Dette tallet økte fra 35 prosent forrige gang lignende data ble samlet inn i 2011.

Det er en indikator på at vi blir mer og mer avhengige av teknologien som kobler og informerer oss. Ny programvare lages hver dag for å hjelpe med en rekke daglige aktiviteter, inkludert å administrere helsen vår, ved å trykke på en skjerm.

Nevn et problem og noen rundt deg er nødt til å proklamere: «Det finnes en app for dette». Første kvartal 2018 funnet 3.8 millioner apper tilgjengelig for Android-brukere og 2 millioner apper tilgjengelig i Apple App Store.

Ovenfor 325 000 av disse appene, i begge typer enheter er de medisinske apper.

Noen kan bli overrasket over å høre at noen av disse appene har blitt vurdert Medisinsk utstyr. Imidlertid kan det økende antallet av dem gjøre valget av en nyttig app forvirrende, og hvis du lar den høye vurderingen til en app påvirke nedlastingsbeslutningene dine, er det sannsynlig at du ikke velger den beste appen for deg.

Fem-stjerners rangeringer betyr faktisk ikke engang at en app eller medisinsk enhet fungerer.

Femstjerners kraft

I en ny rapport som følger en presedens 2016 studie, Forskere fra Johns Hopkins University fant ytterligere bevis på at høye vurderinger ikke reflekterer gyldigheten til en medisinsk app.

Forskere analyserte over 250 brukeranmeldelser av en app som en gang hevdet å gjøre en iPhone om til en blodtrykksmåler.

Appen, kalt Instant Blood Pressure, viste seg å være unøyaktig og ble fjernet fra markedet i juli 2015. Men til tross for advarsler til brukere om ikke å stole på den medisinske overvåkingsappen, fortsatte appen å være populær til det punktet hvor den ble fjernet. fra appbutikken.

Forskerne konkluderte med at forbrukere behandlet appkjøp på samme måte som de behandlet nettkjøp, og stolte på brukeranmeldelser for å veilede dem til appen som best ville dekke deres behov.

Men når det kommer til medisinske apper, tåler ikke brukeranmeldelser kliniske studier eller matgodkjenning & US Drug Administration (FDA).

Under testene ga Instant Blood Pressure-appen unøyaktige og ikke høye resultater, fire av fem ganger. Imidlertid opprettholdt den en firestjerners rangering i appbutikken, med 42 % av anmelderne som kommenterte hvor nøyaktig appen var.

Noen av disse anmelderne hevdet til og med å være medisinske fagfolk, og ga appen deres godkjenningsstempel.

«Vi har utført forskning som har funnet ut at pasienter liker å bli fortalt at blodtrykket deres er lavere enn forventet. Derfor kan de høyere rangeringene faktisk ha blitt drevet av unøyaktige data,» sa studieforfatter Dr. Timothy Plante, assisterende professor i medisin ved University of Vermonts Larner College of Medicine. «Med eksemplet med blodtrykksappen kan du ikke sjekke blodtrykket ditt hvis du ikke har en blodtrykksmansjett. Men mange vil laste ned en app og anta at den fungerer. «

Han la til: «Vi vet at det er kraft i å styre blodtrykket deres, men når pasienter titrerer blodtrykksmedisinene og administrerer dem basert på feil data, er dette et stort problem.».

Del på Pinterest

Men noen medisinske apper hjelper?

Kort sagt, ja. Det fullstendige svaret er imidlertid litt mer komplisert.

Først må du forstå hva som teller som en medisinsk app. Hvis du har en skritteller, en syklusdetektor eller en treningsapp på telefonen, bruker du en medisinsk app. Men denne typen apper har ikke like stor risiko som de som lover å erstatte ekte medisinsk utstyr.

Healthline snakket med Jill Sakowski, en mor med epilepsi som bruker en app for å spore anfallene hennes.

«Jeg kan trykke på en knapp når jeg hører et angrep komme, og da vet jeg hvor lenge det varte. Mine antakelser er alltid langt unna, så det er veldig nyttig, «sa han.

Han bruker også appen til å indikere hvilken type anfall han hadde, hvilke advarselssignaler han hadde, de spesifikke symptomene hans og annen informasjon som nevrologen hans finner nyttig for å komme med sine anbefalinger.

For Sakowski hjelper appen henne med å håndtere en alvorlig tilstand, og Plante anerkjenner de potensielle fordelene med mange medisinske apper.

Problemet, slik han ser det, er imidlertid hvor uregulerte de er, noe som gjør det vanskelig for forbrukere å vite hvilke apper som faktisk er trygge å bruke og stole på.

Sakowski sier faktisk at hun oppdaget appen hun for øyeblikket bare bruker for å hjelpe til med å håndtere anfallene hennes gjennom prøving og feiling, og prøvde mange andre før hun fant en hun følte fungerte for henne.

«Det er bare en håndfull av FDA-godkjente medisinske apper,» sa Plante. «Av de eksisterende mobile helseappene er mange med svært lav risiko, mer som en papirblokk som du kan skrive blodtrykk eller medisinpåminnelser på.».

Han sier at det er «høyrisiko»-appene som bekymrer ham mest, de appene som hevder å være likeverdige med FDA-regulerte enheter som blodtrykksmansjetter, stetoskoper eller hjertemonitorer.

Hvordan vet du om en app er trygg å bruke?

«Jeg vil gjerne si spør legen din om du bør bruke en app eller ikke, men dette er ikke noe de lærer på medisinsk skole,» sa Plante. «Og jeg tror at selv i legeyrket er det folk som har gode intensjoner og ønsker å holde tritt med teknologien, men som ikke nødvendigvis forstår grensene.».

Utenom lavrisiko-apper som treningssporere eller medisiner, anbefaler Plante kun å bruke FDA-godkjente apper.

Når dette skrives, er FDA godkjent mer enn 100 medisinske apper, og de siste to årene har de trappet opp godkjenningsprosessen betydelig.

Men mange appskapere skjønner ikke en gang at appene deres potensielt kan kreve godkjenning. Og risikoen er lav for de som ikke vil bry seg med å hoppe gjennom de bøylene. Ofte, hvis en app er unøyaktig, blir den ganske enkelt fjernet.

«Det er det ville vesten med appbutikker,» sa Plante. «Det tar ikke lang tid å få en smarttelefonapp i appbutikken. Det tar heller ikke lang tid å få en appbutikkoppføring til å se av høy kvalitet «.

Så pass kjøperen og fortsett med forsiktighet. Eventuelle medisinske apper du laster ned bør gjennomgås nøye. For øyeblikket er det rett og slett ikke nok reguleringer på plass for nøyaktig å bestemme gyldigheten til de fleste medisinske apper med høyere risiko, og disse femstjerners rangeringene er mest sannsynlig ikke engang en god indikator.