Stive ledd: Fordi de skadet og hvordan å behandle dem

Fordi den felles stivhet oppstår?

Med alderen blir de stive leddene en realitet for mange mennesker. Års bruk kan negativt påvirke ledd, muskler og bein. Mange mennesker opplever stive ledd umiddelbart etter oppvåkning. Opphold liggende i flere timer å sove redusere mengden væsker. Dette kan gjøre leddene vanskeligere å bevege seg tidlig om morgenen.

Den felles stivhet kan være mild og påvirke mobilitet bare i en kort periode hver morgen eller etter å ha satt i lange perioder. Stivhet kan også være mer alvorlig og påvirke mobiliteten din.

I noen tilfeller følger smerte og betennelse med felles stivhet. Dette kan gjøre smertefullt å gå, stå eller laste inn leddene.

Ikke alle stive ledd er resultatet av’alder. Mange andre forhold kan forårsake stive ledd. Disse inkluderer leddgikt, lupus og bursitt. Også faktorer knyttet til livsstil, inkludert diett og vekt, kan påvirke artikulær mobilitet.

Fortsett å lese for å lære mer om mulige årsaker og behandlinger.

Mulig årsak N. 1: reumatoid artritt (RA)

Den vanligste årsaken til ledsmerter er leddgikt. Rheumatoid artritt (RA) er en av de vanligste former for leddgikt, som påvirker over 1.5 millioner amerikansk. Symptomene vises vanligvis mellom 30 og 60 år.

L’Ar er en kronisk inflammatorisk sykdom. Det er også en autoimmun sykdom. Dette betyr at immunforsvaret angriper sunne deler av kroppen din, for eksempel fellesbelegg. Dette forårsaker betennelse, smerte og stivhet. Over tid kan det også forårsake felles deformiteter og ben erosjon.

L’Ar bryr seg ikke, så symptomene kan ikke elimineres helt. De kan styres gjennom narkotika og andre behandlinger. Men når sykdommen er avansert, kan du gjøre lite for å hindre funksjonshemming.

Sjekk: 5 behandlinger for ryggsmerter AR »

Mulig årsak N. 2: Osteoarthritis (OA)

A’annen vanlig form av leddgikt er slitasjegikt (OA). L’OA kalles noen ganger degenerativ leddgikt. Slår nesten 27 millioner amerikansk. Det er mer vanlig hos mennesker over 65 år.

Denne typen leddgikt kommer fra # 8217; slitasje på ledd. Brusk, tynn stoff som beskytter fellesben, forbruker med bruk med bruk. Over tid kan brusk ikke lenger beskytte beinene dine.

L’eller kan påvirke kropps felles, men oftest streiker:

 • knær
 • flanker
 • fingrene
 • nakke
 • tidligere

Man hånden som> 8217 eller går, kan begynne å forårsake andre symptomer enn stivhet. Disse inkluderer:

 • smerte
 • opphovning
 • Rattle når l’felles beveger seg

Som tilstanden blir verre, kan beinene dine bryte lettere, og du kan utvikle beinsporer. I de avanserte fasene på’OA, brusk forsvinner. Benene ruller mot de andre beinene i artikulasjonen din. Dette kan forårsake ekstrem smerte, stivhet og funksjonshemning.

Behandling for L’eller kan bidra til å erstatte en del av brusk og væske tapt i ledd. Selv livsstilbehandlingene som er rettet mot å redusere vekten og presset på leddene, kan være effektive. I de mest alvorlige tilfellene kan felles erstatning kirurgi være nødvendig.

Tilleggsinformasjon: Hvordan lindre smerte eller »

Mulig årsak N. 3: lupus

Lupus er en autoimmun sykdom som L & # 8217;. Kroppen din angriper seg selv, inkludert organene dine og stoffene dine. Lupus som angriper ledd kan forårsake stivhet, smerte og hevelse.

Lupus er vanskelig å diagnostisere fordi symptomene etterligner mange andre forhold. Flere måneder kan være nødvendig for en lupus diagnose mens tester utelukker andre forhold.

Liker L’AR, Lupus er kronisk. Når du er utviklet, vil du sannsynligvis oppleve symptomene på tilstanden for resten av livet ditt. Det er ingen kur, men behandlinger er effektive for å redusere og kontrollere symptomer.

Tilleggsinformasjon: Sunn livsstilsvalg for ledelsen av Lupus Symptomer »

Mulig årsak N. 4: Borsitt

Posene er små lommer full av væske som dekker beinene, leddene og musklene i leddene. Utvikler bursitt når disse posene er betent. Denne tilstanden kan forårsake stivhet og smerte i # 8217; slått artikulasjon.

Bursitt kan påvirke felles, men er mer vanlig i de store leddene som:

 • albue
 • skulder
 • hofte

Andre vanlige nettsteder inkluderer:

 • kne
 • ankel
 • stor tå

Bursitt er ofte midlertidig, og behandlingen er basert på resten av # 8217; berørt ledd i flere uker. Dette kan bety at det er nødvendig å redusere den fysiske aktiviteten og holde stasjonær artikulasjon i perioder. Dette tillater poser å gjenopprette og løse stivhet.

Tilleggsinformasjon: Øvelser for å lindre smerte fra Borsitt Dell’Hip »

Mulig årsak N. 5: Gotta

I motsetning til andre mulige årsaker til felles stivhet, manifesterer gis seg til den plutselige. Kan vises mens du sover, noe som kan gjøre leddene spesielt smertefulle når du våkner opp.

Alvorlige og plutselige episoder av smerte og felles følsomhet karakteriserer gikt. Gikt kan påvirke noen ledd. L’Alluce er ofte den første artikulasjonen til å manifestere symptomene.

Gikt er en type leddgikt. Treffer menn oftere Sammenlignet med kvinner, men risikoen for at en kvinne skal utvikle gikt øker etter overgangsalderen. De fleste vil møte perioder med gikt symptomer for resten av livet, men symptomene kan behandles.

Tilleggsinformasjon: Husholdningsartikler for ledelsen av giktutveksling »

Mulig årsak N. 6: BONE CANCER

Dette er sjelden på grunn av smerte og felles stivhet, men det er en mulighet. Folk med bein kreft kan prøve ledsmerter eller bein. Du kan også prøve hevelse eller følsomhet nær et bein.

Ikke alle vil ha smerte, og derfor kan beinkreft utvikles og begynne å forårsake andre symptomer før de blir oppdaget.

Kreft er behandlet, men resultatet avhenger av flere faktorer. Disse faktorene inkluderer størrelse, plassering og type svulst. Behandlingsalternativer for benkreft inkluderer strålebehandling, kjemoterapi og kirurgi.

Tilleggsinformasjon: Bone Cancer »

Hvordan finne lettelse

Den beste måten å lindre felles stivhet avhenger av hva årsaken først. Hvis stivhet varer mer enn 30 minutter etter å ha våknet opp eller hvis symptomene forverres, er det viktig å konsultere en lege.

Diagnosen av det underliggende problemet vil hjelpe deg, og legen din bestemmer den beste måten å lindre stivhet og stoppe andre tilknyttede symptomer.

Varm eller kald pakke

Begge temperaturen ekstremer kan være nyttig for stive ledd.

Påfør en kaldpakke eller en pose med is på 19217, stivt ledd i 15-20 minutter flere ganger om dagen. Dette kan bidra til å redusere betennelse eller hevelse og lette bevegelsen av artikulasjonen. Det kan også redusere smerte reseptorer for å føle mindre smerte.

Varmen er også terapeutisk for ledd og muskler. Bruk en elektrisk tallerken, en pose med varmt vann eller det varme badet eller badet vann for å slappe av muskler og øke sirkulasjonen.

Bench-Top Drugs (OTC)

Mange små symptomer på ledsmerter kan lindres av benk-top-stoffer. Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) de er de mest brukte stoffene for leddgikt. Generiske navn for fans inkluderer aspirin, ibuprofen og Napossene.

Steroider

Hvis L’betennelse og hevelse i artikulasjonen forårsaker felles stivhet, kan steroider være et alternativ på 8217. Hevelse og betennelse er vanlig med leddgikt. Kortikosteroider reduserer betennelse. Når betennelsen minker, reduseres den leddsmerter og stivhet også.

Steroider kan ikke være nyttige for personer med avansert leddgikt. I noen tilfeller kan lettelse være kortsiktige, og fremtidige steroidinjeksjoner kan ikke være like effektive.

Trening

L’Trening og fysioterapi kan bidra til å øke felles mobilitet, som kan redusere stivhet.

Det er også en fin måte å miste vekt på eller opprettholde en sunn vekt. Utfør overskytende kilo kan øke risikoen for noen forhold som forårsaker smerte og felles stivhet.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du begynner å trene, eller du har problemer med bevegelse, snakk med legen din eller en kvalifisert fysioterapeut. L’Øvelse er en enkel måte å lindre smerte og stivhet på, men du kan forverre visse forhold hvis du ikke tar forholdsregler før du starter et treningsprogram.

Tilleggsinformasjon: Slik administrerer du morgenstiffiditet »

Naturlige rettsmidler for å lindre smerte

Selv komplementære og alternative medisinbehandlinger kan være lovende å lindre stive ledd. Her er tre at de kan hjelpe:

Fiskeolje kosttilskudd

Forskere i en2012 studie Han oppdaget at folk som tar fiskeolje, rapporterte mindre episoder av stivhet og smerte i morgendagene.

L’Fiskolje inneholder umettet fettsyreetosapentaenoisk (EPA) og docosaesaenosyre (DHA). Selv L’å legge til fiskeretter til ditt ukentlige matprogram kan være D’hjelp, fordi de inneholder omega-3 fettsyrer.

En typisk dosering for fiskeolje kosttilskudd er 300 milligram (mg) per dag. Du bør lese flaskeetikettene for å avgjøre hvor mange milligram omega-3 er tilstede i hvert supplement.

Pass på at du snakker med legen din før du begynner å ta fiskeolje kosttilskudd. Disse kosttilskuddene kan forstyrre andre stoffer.

Linfrø

Linfrøet inneholder en annen type omega-3 fettsyre, alfa-linolensyre (vinge). Som L’EPA og DHA, L’Wing kan bidra til å redusere symptomene på felles stivhet.

Ground Linen Seed har en PO & # 8216; av vinge, men L’linseed olje har mer. Linfrøolje er tilgjengelig i kapsler eller flaske. Gjennomsnittlig daglig anbefaling er 500 mg. Den kvantiteten er ofte funnet i en linoljekapsel eller i A’oz av bakken linfrø.

Linfrøene er malt eller knuste for å frigjøre sunne fettstoffer. Kroppen din kan ikke bryte ned og utdype hele linfrø, så du vil ikke motta noen av de sunne fettene.

Glukosaminsulfat

Denne kjemikaliet finnes naturlig i væsken rundt leddene. Spiller en rolle i å skape brusk. Hvis du har mangel på glukosaminsulfat, kan kroppen din ikke kunne produsere eller beskytte brusk.

Noen Undersøkelser Støtter l’bruk av dette tillegget for å lindre felles smerter og stivhet. Denne behandlingen kan være mer nyttig for personer med artrose og knehevelse. Den anbefalte dosen for leddgiktsmerter varierer fra 300 til 2000 mg per dag.

Før’bruk, snakker med legen din om mulige farmakologiske interaksjoner.

Tilleggsinformasjon: Naturlig lettelse fra Arthritic Pain «

Når du skal se legen din

Hvis felles stivhet og smerte plutselig manifesterer seg, snakk med legen. På samme måte, hvis stivhet og smerte ikke løser etter en periode fra fem til syv dager, bør du konsultere en lege.

Du bør også konsultere legen din dersom du manifesterer en av disse symptomene:

 • smerte
 • rask hevelse
 • felles deformitet
 • Manglende evne til å bevege artikulasjonen
 • Intens og varm rødhet til berøring

Selv om artikulær stivhet ikke er sjelden, spesielt med alder, kan det være det første tegn på A & # 8217, en annen tilstand. En fysisk eksamen er en enkel måte å avgjøre hva som kan være årsaken til problemet.

Hvis en fysisk undersøkelse ikke er avgjørende, kan legen foreslå noen behandlinger for å lindre stivhet mens aspekter for å se om det forsvinner. Hvis du ikke forsvinner, kan du trenge eksamener for å få en diagnose.

Når legen bestemmer årsaken, kan du hjelpe deg med å bestemme den beste behandlingsplanen for deg. Dette kan bidra til å lindre symptomene og redusere risikoen for tilbakefall.