Stive bigties: Symptomer, årsaker, CHE Filectomy og andre behandlinger

COS’er den stive bigte?

Stive bigties er latinen for stive bigties, som er det viktigste symptomet på denne tilstanden. Det er en type degenerativ leddgikt som slår artikulasjonen der Hallux (Big Touce) stikker til foten.

Denne tilstanden oppstår når brusk som dekker endene på beinene i # 8217; artikulasjon av’Alluxe er skadet eller tapt. Dette betyr at fellesrommet er begrenset. Det kan også føre til smertefulle bensporer. Disse er små skarpe vekst på et bein.

Alle kan utvikle stive bigies, men har en tendens til å slå folk i alderen mellom 30 og 60 år.

Fortsett å lese for å finne ut hva årsakene til’stive bigties og hvordan det blir behandlet.

Hva er symptomene på’stive bigties?

Symptomene starter ofte milde og forverres sakte over tid.

De første tegnene og symptomene kan inkludere:

 • smerte og stivhet i # 8217; Alluxe under bruk
 • hevelse og betennelse rundt’artikulasjon
 • smerte og stivhet som blir verre med kaldt og vått klima

Ved å utvikle tilstanden kan du merke:

 • Smerte selv i hvile
 • En hard fremspring som danner i øvre del av foten
 • Manglende evne til å bøye L & # 8217;
 • halt

Du kan også prøve knesmerter på hoftene eller på bunnen av ryggen hvis symptomene dine får deg til å leve eller gå annerledes enn vanlig.

Hva er årsakene til’stive bigties?

Det er ingen kjent årsak til stive bigties, men flere risikofaktorer har blitt identifisert. Risikofaktorer inkluderer:

 • Være kvinne. L’Stive bigties er mer vanlig hos kvinner. Av de 110 deltakere inkludert i en Tverrsnittsstudie 2009 på demografi av’stive bigties, 66% var kvinne.
 • Familie historie. Å ha et familiemedlem med tilstanden ser ut til å øke risikoen for å utvikle den alene. Dette kan komme fra arven til en bestemt type fot eller vei som kan føre til tilstanden.
 • Anatomi anatomi av foten. Anomalier i fotens struktur, som en første lang eller hevet metatarsar, kan øke risikoen.
 • Sår. Skader, som for eksempel forvrengning eller # 8217; # 8217 artikulasjon, kan bidra til den stive store tåen.
 • Overdreven bruk. Bøying og hekling kan regelmessig forårsake overdreven bruk av artikulasjonen av Dell & # 8217;. Folk som utfører visse jobber eller praktiserer sport som tar mye stress på’artikulasjon har større risiko for å utvikle tilstanden.
 • Noen medisinske forhold. L’slitasjegikt og inflammatoriske forhold, for eksempel reumatoid artritt og gikt, kan forårsake stive bigties.

Hvordan diagnostiseres l’stive bigties?

Hvis du har stive bigties symptomer, vil legen begynne med å undersøke foten din. De kunne flytte litt L’Alluffe å ekskludere andre potensielle årsaker til symptomene dine.

Basert på hva de ser under eksamen, kan legen foreskrive en røntgen av foten eller # 8217;. Dette vil tillate dem å se skade på artikulasjonen av # 8217;.

Jeg kan ta vare på den stive Hallux hjemme?

Ikke C’Det er måte å senke utviklingen av # 8217; stiv høyde alene. Men det er flere ting du kan gjøre for å redusere smerte og # 8217; betennelse i # 8217;.

Prøv følgende hjemme:

 • Påfør kaldt og varme flere ganger om dagen.
 • Fordyp dine føtter vekslende kaldt og varmt vann.
 • Anta ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, som L’ibuprofen (Advil).
 • Unngå høy effektaktivitet, som løpet.
 • Bruk lukkede støttesko med stive såler for å hindre at det forlater for mye.

Hvis du skjønner at du fortsatt har mye smerte og betennelse, spør legen din om kortikosteroidinjeksjoner. Disse kan tilby ytterligere lettelse.

Det er kirurgiske inngrep som kan ta vare på de stive bigties?

Hvis andre behandlinger ikke virker, kan legen anbefale kirurgi. Det finnes ulike typer operasjoner for stive bigties, avhengig av alvorlighetsgraden av saken din.

Chemeelektomi

Denne typen operasjon brukes til å behandle mild til moderat skade. Innebærer barbering av beinsporer. En cheilektomi kan også utføres i kombinasjon med A’annen prosedyre kalt osteotomi. Denne størrelsen L’bein for å endre posisjonen til # 8217; Alluxe og lindre press på den øvre delen av & # 8217;.

Interpositional Arthroplasty

Denne prosedyren brukes til behandling av moderat til alvorlig stiv!. Det er et alternativ som sparer ledd til fusjon eller felles erstatning. Det er også kjent som artikulær resurfacing.

Prosedyren består i å fjerne en del av Benet og i posisjonering av en spacer mellom beinene for å minimere kontakt. Avstanden kan bestå av fotvev eller donor stoff eller syntetisk brusk.

Arthrodesis

Denne typen operasjon er også kjent som felles fusjon. Det brukes til å behandle de avanserte stive bigties som innebærer alvorlig skade på leddene.

Under prosedyren fjernes skadet brusk. De to beinene er festet sammen med skruer. Over tid blander beinene sammen. Denne typen intervensjon reduserer smerte, men også permanent begrenser bevegelsen av bevegelsen;.

Arthroplasty

Dette er en felles erstatningsintervensjon. Innebærer erstatning av en eller begge sider av artikulasjonen din med kunstige ledd i plast eller metall. L’Målet med denne operasjonen er lindre symptomer samtidig som de opprettholder bevegelsen av artikulasjonen.

Kirurger er ofte motvillige til å anbefale Arthroplasty fordi det innebærer noen risiko, inkludert:

 • infeksjon
 • Konkurs av # 8217; plante
 • Bløtvev ustabilitet

Hva er perspektivet?

L’Stive bigties er en progressiv tilstand som blir verre over tid. Du kan kanskje klare symptomene dine ved hjelp av hjemmebehandlinger og unngå visse typer sko og aktiviteter.

Til slutt kan legen anbefale kirurgi hvis hjemmebehandlinger ikke gir mer lettelse.