Stiping IBS (IBS-C): Symptomer, Diagnose, Behandling

Syndromet til’irritabel tarm med forstoppelse (IBS-C) er en kronisk gastrointestinal lidelse (GI) som forårsaker hyppig hevelse, magesmerter og små hyppige avføring som også er vanskelige å overvinne.

Selv om det ikke er farlig for livet, kan IBS-C være ekstremt ubehagelig og forstyrre dine daglige aktiviteter.

Det er ingen kur, så behandling for IBS-C er svært pålitelig på livsstilen og kostholdsendringene, sammen med hjelp av narkotika som tar sikte på symptomene dine.

Hvis du mistenker at du har IBS-C, finn ut mer om de typiske tegnene og symptomene på denne tilstanden og hva du kan gjøre for å lindre dem.

Hva er tegn og symptomer på IBS-C?

IBS selv er en relativt vanlig fordøyelsesforstyrrelse som påvirker et estimat 7 prosent 21 av mennesker i USA.

IBS-C er bare en type IBS. Andre typer inkluderer IBS med diaré (IBS-D), samt IBS med vekslende diaré og forstoppelse (IBS-A).

Mens alle typer IBS kan forårsake endringer i intestinale bevegelser sammen med magesmerter, er det mer forskjellige symptomer hvis du lider av IBS-C.

Noen av de vanligste tegnene og symptomene på IBS-C inkluderer:

 • smertefull hevelse
 • Overdreven gass
 • følelse av en stein eller en blokk i magen
 • Hyppige intestinale bevegelser (tre eller mindre per uke)
 • vanskeligere eller grumose avføring
 • Følelsen av at tarmen ikke helt kan passere avføringen

Når du har en tarmbevegelse med IBS-C, kan hevelse og smerte forsvinne midlertidig. Imidlertid har disse symptomene en tendens til å komme seg tilbake.

Det som gjør IBS-C annet enn vanlig forstoppelse er at det forårsaker betydelig hevelse og smerte som du sannsynligvis ikke ville ha hvis jeg ble forstoppet. IBS forårsaker ikke blodige avføringer eller utilsiktet vekttap.

Hvilken årsak L’IBS-C?

Selv om IBS-C er vanlig, er de eksakte årsakene fortsatt ukjente. Kan være genetisk, så hvis du har et familiemedlem med IBS, kan din individuelle risiko være høyere.

L’IBS bærer A’betennelse nedenfor i mage-tarmkanalen, som også kan være relatert til tidligere bakterielle infeksjoner og endringer i immunsystemet.

A’En annen mulighet er at hjernens tarmforhold kan endres, så hjernen din gir ikke de riktige signalene for å regulere intestinale bevegelser.

Hvordan diagnostisert L’IBS-C?

Det er ingen enkelt test for å avgjøre om du har IBS-C. Selv L’IBS er ikke diagnostisert med bildebehandlingseksamen eller blodprøve, selv om disse verktøyene kan brukes til å ekskludere andre forhold.

I stedet vil legen diagnostisere tilstanden din i stor grad basert på historien om symptomene. Det er viktig å holde styr på symptomene på forstoppelse, sammen med tiden og tyngdekraften av magesmerter og hevelse. Dette er viktige funksjoner som skiller IBS-C fra vanlig forstoppelse.

En fysisk undersøkelse kan også hjelpe legen din diagnostisere IBS-C. Denne tilstanden kan ofte forårsake synlig abdominal hevelse. De kan også forsiktig trykke mot L’magen for å evaluere tilknyttet smerte.

Hvordan det behandles L’IBS-C?

Behandling for IBS-C fokuserer på å redusere symptomer og forbedre den generelle livskvaliteten. Selv om IBS ikke kan behandles, kan behandlinger hjelpe deg med å føle seg mindre hevelse og smerte, sammen med en bedre konsistens av tarmbevegelsen.

Medisinering

Legen vil trolig først anbefale behandlinger for counter forstoppelse (OTC). Alternativer inkluderer fiber, avføringsmiddel og mykemiddeltilskudd.

Noen te & # 8220; avgiftende & # 8221; De kan også ha lignende avføringsvirkninger som du kan diskutere med legen din. L’ideen er at mykning av avføringen og økende tarmbevegelser vil forbedre andre symptomer på ubehag.

Hvis OTC-alternativene ikke virker, kan det hende du trenger en fil resept legemiddel. Antispaastics brukes til å slappe av mage-tarmkanalen.

A’Et annet alternativ er en ny klasse med narkotika kalt pro-healeptor agenter. De hjelper # 8217; IBS-C mykere avføringen i # 8217; tarmene. Det kan hende du finner at tarmbevegelsene dine er hyppige og enklere å overvinne.

Selektive seronotonina-procinghemmere (SSRI), en klasse av antidepressiva, kan også være nyttige for å forbedre hjernens interaksjoner. Disse kan også bidra til å forbedre sekundære symptomer på IBS-C, som angst og depresjon.

Rettsmidler for livsstil

Livsstil rettsmidler kan gjøre mye for å integrere medisinske tilnærminger til behandling av IBS-C. Sover nok og trening hver dag kan bidra til å regulere intestinale bevegelser, redusere stress og forbedre den underliggende betennelsen.

Det er et anbefalt kosthold for IBS-C?

Før du prøver fibertilskudd for IBS-C, kan du vurdere å øke løselig fiber i kostholdet ditt. Kildene inkluderer havre, bygg og sengetøy. Du kan også vurdere å gjøre en matfølsomhetstest.

Legen din kan også råde deg til å unngå følgende:

 • alkohol
 • koffein
 • Kullsyreholdige drikker
 • gluten
 • sukker

Hvis du vil ha en mer strukturert matplan for L’IBS, kan du vurdere oligosakkariddiet, disaccarider, monosakkarider og lave fermenteringspolyoler (FODMAP). Formålet med denne dietten er å redusere antall noen karbohydrater som kan utløse gastrointestinale sykdommer.

Med et lavt fodmap diett, vil legen din be deg om å fjerne visse matvarer fra matplanen din for maksimalt 6 uker . Du vil legge dem igjen en om gangen for å avgjøre om noen er utløsere for dine IBS-C-symptomer.

FODMAP Høyt innholdsmat for å unngå inkluderer:

 • Søtningsmidler, som fruktose, honning, mais sirup
 • Noen frukter, som epler, aprikoser, avokado og melon
 • laktose, som er i melk
 • korn
 • hvitløk og løk
 • Bønner og belgfrukter

Det er IBS-C eller CSID?

Noen ganger kan IBS-C forveksles med det medfødte underskuddet av Sucrase-Isomaltase (CSID). Også kjent som sukroseintoleranse, er CSID preget av mangel på fordøyelsesenzymer kalt saccarasi og isomaltase. Disse er nødvendige for å hjelpe kroppen din til å fordøye sukrose, som er bordsukker.

Sukker kan være en utløserfaktor for IBS-C-symptomer, men dette er en egen tilstand fra CSID. IBS i seg selv er ikke forårsaket av mangelen på fordøyelsesenzymer observert i CSID. Noen ganger kan CSID bli opprinnelig diagnostisert som IBS.

Både CSID og IBS-C kan forårsake hevelse og magesmerter. Det som skiller CSID, er imidlertid at det kan forårsake diaré, kvalme og syre refluks, spesielt umiddelbart etter å ha brukt bordssukker.

Ta bort

L’IBS-C er en av de vanligste typene syndrom Dell’irritabel tarm, en vanlig gastrointestinal lidelse.

Det er viktig å holde styr på symptomene, inkludert hyppigheten av tarmbevegelsen, for å hjelpe legen din diagnostisere denne tilstanden.

Det styres bedre av endringer i livsstil og kosthold, selv om narkotika kan hjelpe.

Ring legen din nå hvis du ikke vet uvanlige symptomer. Vekttap, blodig feminel og oppkast kan relateres til en mer alvorlig tilstand av # 8217; IBS-C.