Sticky Poop: Årsaker og behandlingsalternativer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Dine avføringer kan ha en annen konsistens avhengig av kostholdet ditt, din helse og til og med stoffene du tar. Fra tid til annen kan du legge merke til at noen av feces holder seg til siden av bollen etter vasking.

Sticky poop kan være et symptom på en midlertidig eller kronisk fordøyelsesforstyrrelse eller resultatet av en diett som inneholder for mange fettstoffer. Den klebrig poop kan virke uklar og blek eller mørk og mål.

Hvis du også har andre symptomer, for eksempel abdominal gass eller kramper, snakk med legen din for å bestemme årsaken.

Våre initiativer

Kvaliteten på avføringen er vanligvis resultatet av hvordan kroppen din reagerer på dine matvalg. En diett rik på fett, for eksempel, kan føre til flere klebrig avføring enn normalt.

Dette skyldes at overflødig fett, i tillegg til det som normalt vil bli absorbert av kroppen, kan ende opp i avføringen, noe som gjør dem tykkere og klebrig.

De fete avføringen kan være en midlertidig side sikkerhetseffekt av for mange fettstoffer i kostholdet. Det kan også rapportere en tilstand som Crohns sykdom, noe som gjør det vanskeligere for kroppen å absorbere matfett.

Crohns sykdom er en av de mange forholdene under den generiske terminalperioden i intestinal inflammatorisk sykdom (IBD). Andre forstyrrelser i den gruppen inkluderer ulcerøs kolitt og mikroskopisk kolitt. Alle disse kan forårsake klebrig avføring.

Dine avføring kan være klebrig hvis du har magesår eller # 8217; irritasjon av spiserøret;. Med disse forholdene kan du finne en indre blødning på 8217;. Blod kan blande med fordøyelsesvæsker og gjøre søppel og klebrig avføring.

Andre medisinske forhold kan også forårsake klebrig avføring etter å ha spist visse matvarer.

Hvis du har Celiac sykdom, for eksempel, er det ikke mulig å fordøye gluten, et protein tilstede i hveten og i noen andre kornblandinger. Spise Gluten kan forårsake klebrig avføring og andre symptomer for cøliakum.

Noen ganger kan laktoseintoleranse også forårsake klebrig avføring. Folk med laktoseintoleranse mangler Dell’enzyme laktase. Dette enzymet er nødvendig for å fordøye laktose, et sukker som er tilstede i meieriprodukter.

Behandling

Ofte kan du enkelt behandle klebrig avføring hjemme. Her er noen enkle livsstils- og medisinske endringer og motilskudd (OTC) for å prøve.

Husholdningsartikler

En av de beste tingene du kan gjøre for klebrig avføring, øker vanninntaket. Et sunt fordøyelsessystem med sunne avføring avhenger av hydrering.

Drikker åtte glass (eller 64 gram) vann en dag er anbefalt for de fleste. Men L’vanninntaket varierer fra individ til individ. La tørsten kjøre l & # 8217;.

Hvis du har nyreproblemer, hjerte eller lever eller av andre grunner til at du skal drikke mindre vann, snakk med legen din om en mengde sikre og tilstrekkelige væsker for deg.

L’Daglig trening er også forbundet med et sunnere fordøyelsessystem. Også en tur av Mezz’nå kan forbedre din generelle helse.

OTC-løsninger

Noen kosttilskudd kan også bidra til å bringe avføringen tilbake til normal. Probiotika er gode bakterier som fremmer en sunn tarm. Du kan finne probiotika i mat, for eksempel yoghurt og kefir, så vel som i form av et supplement.

Du kan også prøve Digestive Enzymer Supplements. Disse enzymer er utformet for å hjelpe kroppen din å bryte ned stivelser, fett og proteiner for bedre fordøyelse og normale avføring.

Pass på at du snakker med legen din før du prøver probiotika eller enzymer. Dette gjelder spesielt hvis du har en fordøyelsesforstyrrelse, som IBD.

Kjøp Probiotika Online og Digestive Enzyme Supplements.

Tradisjonelle stoffer

Hvis avføringen er klebrig og du har også diaréproblemer, kan du prøve peptus-bismol eller kaopectate. Disse counter medisiner er generelt godt toleraterte behandlinger for diaré.

Men hvis du oppdager blod eller slim i avføringen, ikke ta et antidiarrheal-stoff uten å først snakke med legen din. Evtoid selv avføringsmidler hvis du har klebrig avføring.

Kjøp Pepto-Bismol eller Kaopectate Online.

Mat mat og mat å unngå

En av de mest effektive måtene å behandle klebrig avføring er å gjøre intelligente matvalg for systemet ditt.

Generelt er å spise en rekke friske frukter og grønnsaker en oppskrift på bedre helse i / 8217; fordøyelsessystemet. Disse matvarene inneholder oppløselige fibre, viktig for riktig tarmfunksjon. De inneholder også en rekke næringsstoffer for optimal generell helse.

Noen av de beste matene for å holde lydstolene er:

Fordi de fleste av årsakene til klebrig avføring er knyttet til maten som forbruker, er den beste behandlingen å unngå matvarer som gir deg problemer.

Folk som lider av cøliaki, for eksempel, har ofte ikke andre fordøyelsesproblemer. Hvis disse menneskene unngår glutenholdig mat, bør de ikke ha symptomer, inkludert klebrig avføring.

Matvarer som inneholder gluten inkluderer:

Hvis problemet ditt er L’laktoseintoleranse, unngår kuens melk og meieriprodukter, for eksempel:

Reduser også mat rik på fett, for eksempel:

Når du skal se legen din

De klissete avføringene kan forekomme i en tarmbevegelse, og dagen etter kan avføringen gå tilbake til normal.

Hvis en spesielt full rik diett dag førte klebrig avføring, vent en dag for å se om noe endres.

Hvis det ikke er noen endringer, ta hensyn til avføring og andre symptomer som kan rapportere en mer alvorlig årsak. Hvis det ikke er noen presserende symptomer, for eksempel magekramper eller blod i avføringen, prøv å endre kostholdet ditt.

Hvis et fettfattig og protein diett rik på løselige fibre ikke forbedrer kvaliteten på avføringen, kontakt legen din.

Outlook

De klissete avføring er vanligvis et tegn på at kostholdet ditt trenger litt justering, kanskje litt og litt og litt og litt » mer vann.

Men de klissete avføringene kan også være et tegn på et mer alvorlig helseproblem, som Crohns sykdom.

Det kan ikke være det hyggeligste arbeidet du gjør hele dagen, men vær oppmerksom på kvaliteten på avføres og søke medisinsk hjelp hvis den ikke forbedres, er det viktig å være proaktivt om helsen din.

Den oppmuntrende nyhetene er at forhold som Crohn, Celiac Disease eller L’Laktoseintoleranse kan vanligvis være godt administrert etter en diett som eliminerer feilsøkingsfaktorene på toalettet.