Sterk planteblødning: det er mulig?

Planteblødning er en lett blødning som noen ganger oppstår når et befruktet egg er implantert i livmorbelegget. Dette skjer vanligvis fra 6 til 12 dager etter befruktning.

Under planten kan blodkarene i livmorforingen brist, frigjøre blod.

Det kan være enkelt å bytte ut det for syklusstart, men noen ganger er planteblødninger ledsaget av andre symptomer, for eksempel:

 • ryggsmerter, spesielt i nedre rygg
 • bryst ømhet
 • hodepine
 • små kramper
 • Mild kvalme

Hvor tung kan være?

Planteblødning er vanligvis ganske lett og varer bare en eller to dager. Det kan være nok å rettferdiggjøre L’bruk av en SavageLip, men det er vanligvis ikke nok å fordype en swab eller en dårlig ting.

Men i sjeldne tilfeller L’plante kan være tyngre. Dette skjer vanligvis bare i de som har en underliggende hemorragisk lidelse som påvirker blodkoagulasjonskapasiteten.

Det kan være rødt?

Plant blødning er generelt mer tydelig enn menstrual blod, som vanligvis er mørk rød.

Generelt kan planteblødning variere i farge fra en lys steg til en farge som ligner rusten.

Det kan forårsake blodpropper?

Planteblødning vanligvis ikke oversetter til kloster. Koagulasjon er generelt resultatet av en mer intens menstruasjonsflyt eller blødning.

Cos’andre kunne være?

Blødning utenfor den normale menstruasjonssyklusen er ikke alltid plantet blødning. Dette gjelder spesielt hvis blødning er rikelig.

Andre potensielle årsaker til uvanlig tung blødning inkluderer:

 • Hemorragiske lidelser. L’hemofili, von Willebrand sykdom eller andre lidelser kan forårsake ukontrollert eller overdreven blødning.
 • Cervikal infeksjon. Disse kan skyldes A’seksuell overføring infeksjon, som Chlamydia eller Gonorrhea.
 • Ekstrauterin graviditet. Denne tilstanden oppstår når de befruktede eggene er implantatene ALLE’uterus eksteriør, ofte i eggopieren tuba. Dette er en medisinsk nødsituasjon som krever umiddelbar behandling.
 • Prevensjon. A’infeksjon fra en intrauterin enhet (IUD) eller hormonelle endringer på grunn av prevensjonspillen kan forårsake blødning.
 • Livmor kreft. En sjelden årsak til uterinblødning, livmorkreft kan forårsake symptomer som ligner på planteblødning.
 • Livmor fibroider. Disse ikke-kreftige livmorveksten kan forårsake blødning.
 • Uterine polypper. Overdreven vekst av livmorceller kan føre til uterine polypper, som kan bløe på grunn av hormonelle endringer.

Når skal du se en lege

Det er best å konsultere legen din om uvanlig uterinblødning, spesielt hvis den er på den tyngste siden eller er ledsaget av Coaguli.

Hvis du allerede er gravid og du opplever det som ser ut som en planteblødning, kan du bare oppleve et ganske vanlig symptom på graviditeten.

Sekund American College of obstetrikere og gynekologer, Det anslås at fra 15 til 25% av kvinnene lider av blødning i første kvartal. Dette kan skyldes at livmorhalsen utvikler ytterligere blodkar for å støtte en kvinnes voksende livmor under graviditeten.

Imidlertid er den eneste måten å være sikker på årsaken til underlaget av blødning, konsultere legen din. Avhengig av de andre symptomene og medisinske historien, vil de trolig begynne med noen blodprøver og en ultralyd.

Bunnlinjen

Planteblødning kan være et av de første tegn på graviditet. Imidlertid er plantens blødning vanligvis ikke tung, med mindre du har en underliggende hemorragisk lidelse.

Hvis sterke blødninger finnes utenfor menstruasjonssyklusen, gjør en avtale med legen din. De kan hjelpe deg med å finne årsaken og gi behandlingsalternativer.