Stereoteksisk brystbiopsi: Formål, prosedyre og risiko

Cos’er en bryststere-stereotasisk biopsi?

En stereotasisk biopsy er en prosedyre som bruker mammografi for å nøyaktig identifisere og utføre en biopsi av A’anomali i brystet. Normalt løper det når radiologen ser en «8217; mistenkt anomali på mammografi som ikke kan advart i en fysisk undersøkelse. Denne prosedyren vil bidra til å avgjøre om du har brystkreft eller andre brystanomali å bekymre seg for.

En mammografi er en spesiell røntgenform som brukes på brystet. Det anbefales som et forebyggende screeningsverktøy for brystkreft hos kvinner over 40 år.

Stereoteksisk brystbiopsier bruker mammografiske røntgenstråler til å identifisere og rette det berørte området og å kjøre biopsiålen i en presis posisjon. Denne teknikken bidrar til å sikre at området under biopsi er det nøyaktige området der mammografiet oppdages på mammografi. Det kalles stereotasikere fordi det bruker to bilder tatt fra litt forskjellige vinkler av samme posisjon.

Etter at prøven ble samlet, sendes den til et patologisk laboratorium for å avgjøre om tumorceller er tilstede.

Hvorfor utføre en stereotassisk brystbiopsi?

En brystbiopsi utføres generelt for å undersøke uregelmessigheter som et brystnodul. En brystnodul kan være en årsak til bekymring. Imidlertid, andre Mayo Clinic, Brystneknulene er ofte godartede (ikke kreft).

En brystbiopsi utføres generelt dersom legen bekymrer seg etter et mammogram eller en itsound. Legen din kan også bestille disse testene dersom en nodule har blitt oppdaget under en fysisk undersøkelse.

Det er noen forskjellige biopsi teknikker, inkludert:

  • Stereotexic Nucleus Biopsy
  • Suging med tynn nål (FNA)
  • ESCIPISIONAL BIOPSY og tråden av tråden på nålen

Ditt medisinske team vil gi deg en av disse, avhengig av hvilken type lesjon til brystet du har.

En stereotaksisk biopsi brukes ofte når du oppdages i et mammogram, små dråper eller kalsiumakkumulasjoner som kalles kalsifiseringer, men vises ikke på en ultralyd og kan ikke oppfattes under en bihulefysisk undersøkelse i en bihule. Det er mindre invasivt enn en kirurgisk biopsi, det tar mindre gjenopprettingstid og forårsaker minimum arr.

Risikoen for en stereotassisk brystbiopsi

En stereotassisk brystbiopsi er en relativt enkel og lav risikoprosedyre. Men innebærer disse risikoene:

  • blåmerker og bryst hevelse
  • Biopsi Site Infeksjon
  • Smerte på injeksjonsstedet

Hvis du følger legen din instruksjoner om hvordan du skal ta vare på såret ditt, reduserer risikoen for infeksjon i stor grad.

Hvis du er gravid eller temaer å være, kan røntgenstråling være skadelig for barnet ditt ennå ikke født. Pass på at du informerer legen din slik at alternative biopsiske metoder kan tas i betraktning.

Komplikasjonene som kommer fra en biopsi er sjeldne. Risikoen knyttet til prosedyren motvirker av fordelene som kommer fra # 8217; potensielt kreftformet forkalkningsinspeksjon. Husk at brystkreft blir raskere oppdaget, den raskere behandlingen kan starte.

Hvordan forberede seg på en stereoteksisk brystbiopsi

Før brystbiopsi, informer legen din om allergier, særlig noen historie med allergiske reaksjoner, anestesi. Også, sørg for at du nevner noen rusmidler du kan ta, inkludert benk-toppmedikamenter som Aspirin eller kosttilskudd.

Under testen kan du ligge på magen ned for maksimalt ett’nå. Snakk med legen din hvis du tror det kan være et problem for deg.

Du vil bli bedt om å ha på seg sykehusskjorter. Du bør unngå å bruke noen form for fuktighetsgivende krem ​​på brystet og fjerne alle juveler og alle piercingene før biopsien.

Du kan få en kald pakke etter prosedyren for å lindre smerte og # 8217; betennelse. Bruk en bh for å holde posen kald på plass.

Hvordan en stereotasisk brystbiopsi utføres

Før prosedyren starter, må du kle på livet opp.

Du vil ta deg med forsiden ned på et polstret bord med et hull. Brystet ditt vil falle inn i dette hullet.

Tabellen vil øke forskjellige føtter i luften slik at radiologen kan få tilgang til brystet gjennom hullet i bordet. De vil da bruke to plater til å komprimere brystet fast. Dette gjør at de kan få røntgenbilder av brystet og identifisere uregelmessighetene i brystvevet.

Denne delen av prosedyren kan ta 30 minutter til A & # 8217;.

Etter å ha tatt de riktige bildene, vil et lite brystområde bli injisert med lokalbedøvelse. Så radiologen vil gjøre deg litt kutt i brystet.

En prøve av brystvev vil bli tatt med en nål eller en vakuumkoblet sonde. Flere små stoffprøver vil bli fjernet og sendt til et patologisk laboratorium for tester.

Etter å ha tatt prøvene, vil legen eller teknikeren utøve et trykk på # 8217; området for å hindre blødning og deretter dekke området med kirurgisk tape for å holde den lukket og forhindre infeksjonen. Et lite metallklips eller brakett kan bli igjen på det punktet hvor biopsien ble utført, så det kan lett plasseres igjen hvis ytterligere tester trengs, eller hvis du fortsetter å gjennomgå en brystkirurgi.

Etter en stereotasisk brystbiopsi

Du vil kunne gå hjem etter stereotassisk brystbiopsi.

Prøver av stoffet ditt vil bli sendt til et patologisk laboratorium. Det kan være nødvendig opp til en uke for å analysere dem riktig.

Du vil bli gitt instruksjoner om hvordan du skal ta vare på biopsiområdet hjemme. Dette inkluderer holde det rent og endre bandasjer for å forhindre infeksjon.

Du må kontakte legen din dersom feber er utviklet høyere enn 100 ° C eller redroxifications, varme eller sekresjon fra nettstedet. Dette er alle tegn på infeksjon.