Stent og blodpropper: prosedyre, gjenoppretting, risiko og mer

COS’er en stent?

En stent er et meshrør plassert i et blodkar. Det er vant til å forstørre fartøy og øke blodstrømmen. Stengene brukes ofte i hjertets arterier, også kjent som koronararterier.

Stenter brukes under perkutan koronarintervensjon (PCI). PCI er en prosedyre utført for å hindre gjenværendeose, nemlig den gjentatte lukningen av farlige arterier.

Under PCI åpnes disse smale arteriene mekanisk. Dette skjer når det ser ut til å være i stand til å lukke seg helt. Prosedyren for å åpne arterier kalles også angioplastikk. L’angioplasti utføres ofte ved hjelp av små ballonger som er oppblåst, alt i begrenset arterier.

Tilkobling mellom stenter og blodpropper

Eide arterier er resultatet av plakettet, som er opphopningen av fett, kolesterol og fotball. Fettavsetninger herd over tid, noe som kan gjøre blodet ditt vanskelig gjennom de arterielle seksjonene. Etter at plakk har akkumulert, mottar områdene av hjertemuskelen mindre blod, mindre oksygen og mindre næringsstoffer. Man hånd den 8217; plakkakkumulering øker, disse områdene kan bli gjenstand for utviklingen av blodpropper.

Hvis en blodpropp helt blokkerer blodstrømmen, er all hjertemuskulaturen utenfor kluten uten oksygen, og et hjerteinfarkt kan forekomme.

Stents brukes til å hjelpe arteriene som tidligere er blokkert for å holde seg åpen etter A’angioplasty. Dette gjør det mulig for blodet å fortsette å flyte gjennom koronararterier. Tillat blod å strømme fritt bidrar til å forhindre hjerteinfarkt.

Men på grunn av den delikate naturen i hjertet og arteriene, er plasseringen av stentene ikke fri for risiko. Prosedyren har noen potensielle problemer, inkludert blodpropper og fartøybrudd.

Stent prosedyren

En PCI er bestilt når hjertet av hjertet hindrer. Under en typisk stentprosedyre oppstår følgende:

 • Kirurgen legger inn et kateter eller rør, med en ballong i nærheten av spissen i # 8217; arterie.
 • Under røntgenguiden posisjonerer kirurgen forsiktig kateteret i # 8217; arterien slik at ballongavsnittet er på innsiden av låseområdet.
 • Kirurgen blåser deretter ballongen, vanligvis med en løsning av saltet vann eller et røntgenfargestoff. Dette åpner blokken og bidrar til å gjenopprette riktig blodstrøm.
 • Etter arterien av arterien er blitt forstørret til en akseptabel bredde, fjerner kirurgen kateteret.

I en generell PCI risikerer koronararterier å lukke over tid. Stenter brukes til å holde arterien åpen. I følge American Heart Association (AHA), Omtrent en tredjedel av folket som har lidd A’angioplasty uten stent ser sine arterier som smaler etter prosedyren.

Stentprosedyren ligner en PCI som bare bruker en ballong. Forskjellen er at stenten er plassert over kateteret. Når kateteret er på plass med stenten, ekspanderer den sammen med ballongen. Når stenten utvider, låser den i en permanent posisjon. De fleste stenter er laget av et nettverksmateriale for å lette prosessen. For større arterier kan stoffstenter brukes.

Formålet med en stentprosedyre

Fordelen med en stent er at den kan gi en jevn blodstrøm til hjertet for å få færre relaterte symptomer, som bryst eller angina smerte. L’Angina oppstår når hjerte muskelen trenger mer oksygen enn den begrensede arterien kan gi.

Du kan være en kandidat for en stent som en del av en PCI hvis du har en eller flere av følgende relaterte forhold:

 • Aterosklerose eller opphopning av plakett i arteriene
 • Mangel på kronisk puste
 • Historie om hjerteinfarkt
 • Vedvarende thorax smerte
 • Ustabil angina, en type angina som ikke følger en vanlig ordning

Sekund Lancetten, PCI anbefales ikke for personer med stabil angina.

I noen ekstreme tilfeller kan stentene ikke brukes i det hele tatt. Noen av hovedgrunnene til at legen vil avstå fra PCI og stent

 • Dine arterier er for stramme
 • Du har mange syke eller svekkede blodårer
 • Du har en alvorlig sykdom i flere vaser
 • Du har en historie om diabetes

Etter prosedyren

Selv om stenter er generelt effektive, C’det er fortsatt risikoen for at arterier lukker. Blodproppene kan forekomme, og du må handle for å hindre hjerteinfarkt. Noen mennesker krever en intervensjon av Aortocoronaric bypass (CABG) på dette punktet. CABG innebærer tilbaketrekking av blodkar fra A’annet kroppsområde eller erstatning av et syntetisk blodkar for å omgå blodet rundt den hindrede arterien.

Du kan redusere risikoen for blodpropper etter stentposisjonering:

 • Hold en sunn vekt
 • Kontroller blodtrykket
 • Ser på kolesterolet ditt
 • jevnlig
 • avstå fra røyking

Risiko

Stentene er ikke helt ufeilbare. De National Heart, Lung and Blood Institute Anslå at folk med stenter fortsatt kan oppleve en sjanse fra 10 til 20% av blokkerte arterier. Videre innebærer stenter som med andre prosedyrer.

Selv om stenter brukes til å behandle koronarsykdom (CAD) og dets komplikasjoner, inkludert blodpropper, kan selvstengene selv føre til koaguli.

Tilstedeværelsen av en fremmedlegeme, som en stent, i konstant kontakt med blod kan føre til koagulasjon hos noen mennesker. Av 1 prosent 2 av folk som mottar stent utvikler blodpropper i stentposisjonen.

Outlook

De fleste moderne stenter er narkotikablede stenter, som dekkes av medisiner for å hindre koaguliformasjon. I noen tilfeller er tradisjonelle nakne metallstenter fortsatt brukt. Disse er ikke belagt med rusmidler som hindrer koaguli.

Legen vil også foreskrive anti-caking-legemidler til å ansette etter operasjonen for å forhindre blodpropperformasjon. De mest brukte stoffene er Clopidogrel (Plavix) og Aspirin (Bayer). Vanlige blodprøver er nødvendig, spesielt under Clopidogrel-rekruttering. Hvis du har stenter som dekkes av narkotika, må du ta antiklottingsmedikamenter i minst seks måneder i året. Med nakne metallstenter må du ta medisiner i minst en måned.

En aneurysm er en sjelden, men seriøs og farlig risiko for livet. Det er viktig å snakke med legen din om din spesifikke tilstand og personlige risikofaktorer som kan øke risikoen for blodpropper.