Statiner forårsaker erektil dysfunksjon?

Beskrivelse

Erektil dysfunksjon (DE) er en tilstand som er preget av # 8217; manglende evne til å nå eller opprettholde en «8217 ereksjon. Risikoen øker med alderen, ifølge Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsessykdommer og renali (Nydk).

Noen forhold, som depresjon og lavt testosteron, er mulige årsaker til de. Han diskuterte selv at statiner, en populær type kolesterolmedisiner, noen ganger kan være feilen.

Statin forklarte

Statin er blant de vanligste kolesterolmedisiner. Blokker produksjonen av kolesterol av leveren. Dette bidrar til å redusere kolesterolnivået av lipoproteiner (LDL), også kjent som kolesterol & # 8220; dårlig & # 8221;. Statins fjerner imidlertid ikke plaketten som allerede er i arteriene, eller reduserer eksisterende blokker.

Disse stoffene selges med følgende merker:

  • Altoprev
  • Crestor
  • Lipitor
  • Nivå
  • Pravachol
  • Zocor

Vanlige bivirkninger inkluderer hodepine, muskelsmerter, minne tap og kvalme. Sjelden kan statiner forårsake leverskade og høyt blodsukkernivåer (glukose). Mayo Clinic Ikke oppgi’og som en vanlig bivirkning av statiner, men dette betyr ikke nødvendigvis at det ikke kan skje.

Mulige koblinger til ED

Selv om L’og er ikke en allment rapportert bivirkning av statiner, har forskere utforsket muligheten.

en 2014 Studio Han oppdaget at statiner faktisk kan redusere testosteronnivået. Testosteron er det viktigste mannlige kjønnshormonet og er nødvendig for å nå ereksjonen.

Det samme studioet indikerte også muligheten for at statiner kan forverre eksisterende. Imidlertid A 2017 Gjennomgang De har oppdaget at statiner ikke økte risikoen for menn av seksuell dysfunksjon, selv om forskere ble enige om behovet for videre studier.

Fordi statiner kanskje ikke er årsaken

Mens forskerne undersøkte muligheten for statiner som årsak til ED, har andre tester foreslått det motsatte. Det samme 2014 Studio Han oppdaget det over tid, «8217; og er faktisk forbedret blant menn som tar statiner for høyt kolesterol.

Dessuten, Mayo Clinic Stater som hindrer arterier kan forårsake e. Hvis legen foreskriver statiner for å behandle høyt kolesterol, kan det ikke være stoffet for å forårsake problemer. I stedet kan de samme hindrede arteriene være årsaken.

Blokkerte blodkar (aterosklerose) kan også føre til ed. Det kan være et tegn på fremtidige hjerteproblemer. Faktisk, a Rapport 2011 Han oppdaget at de noen ganger er et advarselsskilt at en person kunne ha et hjerteinfarkt eller slag i løpet av de neste fem årene.

Bunnlinjen

Hittil er det flere bevis på at statiner faktisk hjelper & i stedet for å hindre ereksjonen. Inntil det er konkrete bevis på at statiner virkelig er en årsak til de, er det lite sannsynlig at leger slutter å foreskrive disse viktige kolesterolmedisinene. L’og det kan være en indikator på et helseproblem nedenfor, så det er viktig å konsultere legen din hvis du lider av denne tilstanden.

Det er også en god ide å forstyrre stoffinntaket. Hvis du er bekymret for at statinen din forårsaker, kan du kontakte legen din først. Statin kan eller ikke være problemet, så det er viktig å utelukke andre faktorer i stedet for å ta bort potensielt livreddende stoffer.

Sunne vaner, sammen med foreskrevne stoffer, kan gjøre mye. Ironi av skjebne, mange av anbefalingene om livsstil for L’og høyt kolesterol er de samme. Disse inkluderer:

  • Følg et dårlig kosthold av mettet fett og trans
  • daglig mosjon
  • Velge magert kjøtt
  • slutt å røyke