Startet tenner: Årsaker, bekymringer og hvordan å rette seg

De krøllede og feiljusterte tennene er svært vanlige. Mange barn og voksne har dem. Hvis tennene dine er krøllete, bør du ikke føle seg i plikt til å rette dem.

Tennene som ikke er perfekt justert, er unike for deg og kan legge til personlighet og sjarm til smilet ditt.

Men hvis du ikke er fornøyd med # 8217; aspektet av tennene dine, eller hvis de forårsaker helse- eller språkproblemer, kan du få dem til å realigere.

Fortsett å lese for å finne ut hvorfor tennene dine er krokede, helseproblemer som noen ganger kan forårsake, og teknikkene som brukes til å justere dem.

Hva er årsakene til krokede tenner?

Både melk tenner og permanente tenner kan dukke opp eller kan bli kroket. Melk tenner beveger seg noen ganger til køyede stillinger fordi de er for små til å fylle mengden gingivalplass som er tildelt dem.

Langvarige vaner, for eksempel å suge pacifier eller tommel, kan også forårsake utslipp eller død av melk tenner. Selv arven og genetikken kan spille en rolle.

Å ha krøllete melk tenner betyr ikke at barnet ditt vil ha permanente tenner. Men hvis melk tenner vokser stablet, kan selv permanente tenner være overfylt.

Hvis et traumer til munnen eller til kariet betyr at en eller flere melkstenner faller før det de naturlig vil gjøre, kan de permanente tennene som følger vokse fra tannkjøtt skråt i stedet for rett.

Andre problemer som påvirker melk tenner som også kan påvirke permanente tenner inkluderer:

Kjeve størrelse

Det moderne kostholdet med myke og bearbeidede matvarer som mange mennesker forbruker krever mindre tygge enn mat spist av våre første forfedre.

Denne endringen har Endret vår størrelse på kollektive kjeven, gjør det mindre. Forskere tror vår Utviklet og kortere kjeve Det kan være ansvarlig for overfylte, kroke og feiljusterte tenner.

Knappe myofunksjonelle vaner

My-funksjonelle vaner er repeterende atferd som påvirker musklene eller funksjonene i munnen eller ansiktet. De inkluderer:

  • suge tommelen din
  • pacifier eller flaske
  • Språk presset
  • Puste fra munnen

Malocclusion (feiljustert kjeve)

De øvre tennene må tilpasse seg litt over de nedre tennene, med tipsene til de øvre molarene som passer inn i sporene i de nedre molarene. Når denne justeringen ikke oppstår, oppstår en maloklusjon.

Vanlige feiljusteringer inkluderer overbits og underbåter. Hvis du har en overdreven bite, stikker de øvre tennene lenger enn de nedre tennene.

Hvis du har en lavere bit, støter de nedre tennene lenger enn de øvre tennene. Dårlige myofunksjonelle vaner kan forårsake maloklusjon.

Genetikk og arv

Hvis en eller begge foreldrene dine hadde overfylt eller krøllete tenner, kan du også gjøre det. Du kan også arve en overbitt eller underbandere foreldrene dine.

Knappe tannpleie

Ikke la tennene sjekke minst en gang. Dette kan føre til krøllete tenner og andre tannhelseproblemer.

Dårlig kraft

Et dårlig kosthold, spesielt hos barn, kan føre til karies og dårlig dentalutvikling, som er potensielle forløpere av skrå tenner.

Ansiktsskade

Et slag i ansiktet eller til munnen kan slippe tennene ut av sted, noe som forårsaker en eller flere krokede tenner.

Problemer forårsaket av krokede tenner

I noen tilfeller kan skarpe tenner påvirke livskvaliteten. For eksempel kan feiljusterte tenner påvirke tyggekapasiteten, noe som forårsaker smerte hver gang du spiser.

Videre kan noen mennesker føle seg så flau for deres krokede tenner for å slutte å smile eller unngå sosiale situasjoner.

Andre helseproblemer som kan forårsake krokede tenner inkluderer:

  • Tannkjøttsykdom. Det kan være vanskelig å rengjøre blant krokede tenner. Dette kan forårsake karies og gingival sykdommer. Hvis ikke behandlet, kan gingivalsykdom føre til periodontitt, en mer alvorlig infeksjon som kan skade bein og tenner.
  • Tygge og fordøye. Buede tenner kan også forstyrre riktig tygging, noe som kan forårsake fordøyelsesproblemer.
  • Overdreven slitasje. Buede tenner kan også forårsake en «8217; overdreven slitasje på tenner, tannkjøtt og kjeve muskler, noe som resulterer i tenner pause, kjeve strekking, # 8217 lidelser; midlertidig mandibulær artikulasjon og kronisk hodepine.
  • Vanskeligheter med å snakke. Hvis tennene dine er feiljustert, kan de påvirke måten det gjenstander lyden, forårsaker problemer med ordet.
  • Selvtillit. L’Unhappiness for ditt fysiske utseende kan føre til mangel på selvtillit og sosial unngåelse.

Krokede tenner bør rettes?

Beslutningen om å rette de krøllede tennene er personlige. For mange, mangel på midler eller en dental helseforsikring, kan påvirke beslutningen om å rette tennene. Helseproblemer kan også påvirke en beslutning.

Hvis de krokede tennene får deg til å føle deg ubehagelig, kan det også være en grunn til å rette dem. Men husk, ufullkommen tenner kan være minneverdige og unike.

Mange modeller de viser vellykket tennene sine ikke så perfekte. I Japan, Litt krøllete hjørnetenner (Yaeba) Jeg er et ønsket attributt designet for å øke attraktiviteten, spesielt hos kvinner.

Skjønnhet er i øynene til de som ser ut

De krøllede tennene kan være minneverdige og unike. Mange modeller de viser vellykket tennene sine ikke så perfekte. Og i Japan, Litt krøllete hjørnetenner (Yaeba) Jeg er et ønsket attributt designet for å øke attraktiviteten, spesielt hos kvinner.

Hva er alternativene mine for å rette tennene mine?

Hvis du har bestemt deg for at rette tennene er det riktige valget for deg, er det flere alternativer du kan diskutere med en tannlege eller en ortodontist.

L’Apparatet er et utmerket alternativ for mennesker i alle aldre, forutsatt at tenner og tannkjøtt er sterke nok til å holde dem. L’ortodontisk apparat kan være et spesielt godt valg for barn, som fortsatt har malleable og fleksible gummi og benvev.

Behandling kan ta to til tre år, avhengig av hvilken type enhet du velger og hva du trenger å gjøre. Kirurgi for å rette tennene dine er et annet alternativ for å vurdere og krever generelt mindre tid for å få de ønskede resultatene.

Les videre for å lære om de forskjellige typer apparatet, inkludert du kan velge, så vel som kirurgiske alternativer.

Metalliske braces

De faste metallbøylene er festet til tennene med parentes, bånd og fleksibel ledning. Disse enhetene kan være et bedre valg for noen med mer komplekse dentaljusteringsproblemer.

Noen ganger, i tillegg til faste parenteser, er det nødvendig med et hodeplagg. Hodeplagget er vanligvis slitt bare om natten.

Metall enheter har gjort langt fra sine første dager. Bruk nå mindre og mindre metallbeslag. De er enda mer komfortable enn før. De er til og med utstyrt med flerfarget elastikk som du kan velge å matche din personlighet.

Sekund Tannmyndighet, Metal Braces Typer koster generelt mellom $ 3000 og $ 7 500, avhengig av hvor mye arbeid du må gjøre, hvor du bor, og hvis du har en forsikringsplan som vil hjelpe deg med å dekke kostnadene.

Keramiske suspenders

De keramiske braces og buene som forbinder dem, er klare eller av tennene på tennene, så ikke skille seg ut som metallbrakettene.

Rettingsprosessen er den samme som metallbrakettene, selv om de keramiske brakettene er utsatt for flekker og bryter lett. De koster også litt & # 8211; mer & # 8211; Mellom $ 3.500 og $ 8000 & # 8211; Avhengig av posisjonen din, det nødvendige arbeidet og din forsikringsdekning.

Usynlige suspenders

De usynlige braces, som Invisalign, er nesten usynlige. De er designet for å bli slitt bare av ungdom og voksne.

De gjennomsiktige plastjegerne er laget for å måle for å tilpasse seg munnen din. De tilpasser seg hver tann som en paradisin og blir fjernet og erstattet to ganger i måneden. Dette alternativet anbefales ikke for en alvorlig korreksjon av tennene.

Usynlige enheter kan også ta lengre tid å rette tennene dine over tradisjonelle enheter. De koster mellom $ 3.500 og $ 8 500, Avhengig av hva du trenger å gjøre, din posisjon og din forsikringsdekning.

Mange leverandører av denne behandlingen tillater månedlige betalingsplanalternativer. Invisalign-produktet kan også kjøpes med fritatte helsebesparende konto dollar.

Språk enheter

Den linguale overflaten er siden av tennene som vender mot tungen. Språkinnretninger er A’annen form for usynlige apparater. De ligner på tradisjonelle metalliske braces, bortsett fra det faktum at de holder seg til baksiden av tennene.

L’Lingual-enheten er ikke for alle. De er dyre, de koster mellom $ 5000 og $ 13.000Det er vanskelig å rengjøre. Dessuten er de vanligvis anbefalt for alvorlig feiljusterte eller skarpe tenner. Disse typer braces kan ta lengre tid å jobbe og være vanskeligere å bli vant til å ha på seg dem.

Kirurgi for å rette tennene dine

Kirurgiske prosedyrer for å rette tennene er A’et annet alternativ. De kan være en måte å redusere tiden som trengs for å bære apparatet.

Din ortodontist kan foreslå en mindre kirurgisk prosedyre som er utformet for å reposisjonere bein og tannkjøtt som bidrar til å holde tennene på plass.

De kan også anbefale en mer kompleks prosedyre som er utformet for å justere kjeften. Dette kalles orthognathic kirurgi. Denne typen operasjon kan anbefales hvis tennene påvirket din evne til å snakke eller tygge.

Din kostnad for disse prosedyrene vil bli bestemt av typen operasjon du har, fra din posisjon og din helseforsikring.

Hva skal jeg forvente når jeg ser en tannlege eller en ortodontist?

Tannlegen din kunne råde deg til å se en spesialist, kalt ortodontist. Din munn, tenner og kjeve vil bli undersøkt og din bite evaluert.

Din ortodontist vil ønske å vite symptomene dine, inkludert eventuelle pops du føler når du åpner eller lukker munnen din og eventuelle fysisk ubehag du prøver under tygging eller andre øyeblikk.

X-stråler av munnen din vil bli tatt og tennene dine vil bli gjort.

Hvis du trenger braces, blir de skreddersydd for deg og slitt på et senere tidspunkt.

Ta bort

De krøllede tennene er et vanlig problem som mange barn, ungdommer og voksne. Ikke kreve behandling med mindre de forårsaker helseproblemer eller selvtillit.

Beslutningen om å korrigere kroke tenner er personlig. Hvis kostnaden er et problem, snakk med tannlegen din. Programmer, som Smilene endrer livet, Kan hjelpe.