Starter insulin for type 2 diabetes: fordeler, risiko og mer

L’insulin er en type hormon produsert av bukspyttkjertelen. Hjelp kroppen din og bruk karbohydrater i mat.

Hvis du har type 2 diabetes, betyr det at kroppen din ikke bruker insulinen effektivt, og bukspyttkjertelen din ikke kan kompensere med tilstrekkelig produksjon av insulin. Som et resultat, må du kanskje bruke insulinbehandling for å hindre at blodsukkeret blir for høyt.

Sannsynligheten for å måtte bruke insulinet for blodsukkerkontrollen øker med varigheten av diabetes, spesielt i den 10 år gamle buen. Mange begynner med piller, men til slutt går de til insulinterapi. L’insulin kan brukes alene eller i kombinasjon med andre behandlinger for diabetes.

Å holde blodsukkernivået i et sunt intervall er viktig for ditt generelle trivsel. Det kan også bidra til å redusere risikoen for komplikasjoner, for eksempel blindhet, nyresykdom, amputasjoner og infarkt eller slag.

Hvis legen din forteller deg at du må ta insulin for å håndtere blodsukkernivået effektivt, må du starte behandlingen så raskt som mulig. Ikke ta insulin om nødvendig kan føre til betydelige helseproblemer, inkludert høyt blodsukker og hyperglykemi.

Mange som bor med type 2 diabetes, kan dra nytte av insulinbehandling, men som de fleste stoffer, innebærer noen risiko. Den alvorligste risikoen er et lavt nivå av blodsukker eller # 8217; hypoglykemi. Hvis ikke behandlet, kan et lavt blodsukkernivå være en medisinsk nødsituasjon.

Vanligvis kan et lavt nivå av blodsukker behandles raskt og effektivt å spise et produkt med høyt sukkerinnhold, slik som glukosetabletter, og deretter overvåke blodsukkernivået. Hvis legen din foreskriver deg insulin, vil du snakke om risikostyring av hypoglykemi.

Det er andre risikoer med insulininntaket. For eksempel kan injeksjoner være ubehagelige. L’insulin kan også potensielt forårsake vektøkning eller, sjelden, infeksjoner i injeksjonsstedet.

Legen kan fortelle deg mer om de potensielle fordelene og risikoen for’å legge til insulin til din behandlingsplan. Hvis du tror at du har bivirkninger fra # 8217; insulin, kontakt legen din nå.

Jeg kan prøve andre behandlinger før?

Det er mange forskjellige behandlinger for type 2 diabetes. Legen kunne gi deg råd til andre behandlinger enn insulinet;. For eksempel kan de oppmuntre deg til å:

 • Gjøre endringer i livsstil som å miste vekt eller øke L’fysisk aktivitet
 • Ta orale medisiner
 • Ta ikke-insulininjeksjoner
 • Send til kirurgi for vekttap

I noen tilfeller kan disse behandlingene være effektive for å håndtere blodsukkernivået. I andre tilfeller kan insulinbehandling være nødvendig.

Hvis legen din foreskriver insulinet, betyr det ikke at du har mislyktes. Det betyr bare at diabetes har utviklet seg og behandlingsplanen din har endret seg.

Jeg kan ta # 8217; insulin som en pille?

L’insulin er ikke tilgjengelig i form av en pille. For å fungere ordentlig, må den inhaleres eller injiseres. Hvis L’insulin ble tatt som en pille, ville bli ødelagt av fordøyelsessystemet før det har mulighet til å jobbe.

For tiden, C’er en type insulin ved innånding tilgjengelig i USA. Det er raskt handling og kan inhaleres før måltider. Det er ikke en egnet erstatning for Long D’handling, som bare kan injiseres.

Hva slags insulin er riktig for meg?

Det finnes flere typer insulin tilgjengelig for behandling av type 2 diabetes. De forskjellige typene varierer i form av:

 • Hvor raskt begynner de å jobbe
 • Når de kommer til toppen
 • hvor lenge de varer

L’Intermediate-acting insulin og langvirkende er generelt brukt til å opprettholde et konstant lavt nivå av insulin i kroppen gjennom dagen. Dette er kjent som substitusjon av Basal insulin eller base.

L’Hurtigvirkende insulin eller kortvirkende er vanligvis brukt til å gi en «8217; bølge av insulin på måltider. Det kan også brukes til å rette høyt blodsukker. Dette er kjent som substitusjon av Insulin Bolus.

Snakk med legen din for å finne ut hvilke typer insulin som er best for deg. I noen tilfeller kan en kombinasjon av basal insulin og bolus være nødvendig. Premixed insulin som inneholder begge typer er også tilgjengelige.

Når jeg skal ta mitt insulin?

Noen mennesker med type 2 diabetes trenger en enkelt dose insulin om dagen. Andre trenger to eller flere doser per dag.

Det anbefalte insulinregimet kan variere avhengig av:

 • Din medisinske historie
 • Trender i blodsukkernivået
 • Tider og innhold av måltider og treningsøkter
 • Typen insulin du bruker

Helsesektoren din vil instruere deg om hvor ofte og når du skal ta foreskrevet insulin.

Hvordan jeg lager insulininjeksjoner?

Insulininjeksjoner kan administreres ved hjelp av:

 • en sprøyte
 • En penn for insulin
 • En pumpe for insulin

Du kan bruke noen av disse enhetene til å injisere insulinet i laget av fett under huden. For eksempel kan du injisere det i fettet av # 8217; magen, lårene, skinker eller den øvre delen av armene.

Legen din kan hjelpe deg med å lære å injisere insulinet. Spør dem de relative fordelene og ulempene ved å bruke en sprøyte, en penn for insulin eller en mikrofusor. De kan også lære deg hvordan du skal kastes trygt utstyret som brukes.

Hvordan kan jeg gjøre insulininjeksjoner enklere?

I utgangspunktet kan insulininjeksjonen virke skremmende. Men over tid kan du bli mer komfortabel og sikker på deg selv å lage injeksjoner.

Spør legen din med å behandle forslag til å gjøre injeksjonene enklere og mindre ubehagelige. For eksempel kan de oppmuntre deg til å:

 • Bruk en sprøyte med en kort og slank nål
 • Bruk en penn eller mikrofusor for insulin i stedet for en sprøyte
 • Unngå å injisere insulin på samme punkt hver gang
 • Unngå å injisere insulin i musklene, arrvevet eller åreknutene
 • La’insulin nå romtemperaturen før du tar den

Hvordan jeg må bevare insulinet?

Sekund American Diabetes Association, L’insulin vil forbli på omtrent en måned ved romtemperatur. Hvis du planlegger å holde den lengre, kan du lagre i kjøleskapet.

Spør legen din, apoteket eller andre helsepersonell med flere tips på # 8217; insulin;.

L & # 8217;

Insulinterapi hjelper mange mennesker med type 2 diabetes for å håndtere blodsukkernivået. Legen kan forklare potensielle fordeler og risikoer som legger til den i behandlingsplanen. De kan også hjelpe deg med å lære å holde og injisere insulinet trygt.