Søt forgiftning: Symptomer, behandling og forebygging

COS’er den giftige søte?

Den giftige søte (conium maculatum l.) Det er en farlig plante som vokser i hele USA. Den søte planten har hvite blomster som vokser i bunter og stammen har lilla flekker. Denne planten kan vokse opp til 9 meter høy.

I utgangspunktet ble det importert fra’Europa som hageanlegg. Søtet vokser vanligvis på våren, men på enkelte steder kan det vokse gjennom hele året.

L’Søt forgiftning skjer etter å ha inntatt noen del av anlegget, som frø, blomster, blader eller frukter. Alle deler av denne planten inneholder giftige alkaloider som også kan være dødelige i små mengder. Alkaloider kan påvirke overføringen av nerveimpulser til musklene, drepe for respiratorisk svikt. Berøver også denne planten kan forårsake en hudreaksjon hos noen mennesker. Til nå er det ingen motgift.

Bladene er spesielt giftige om våren, til den produserer blomster. Røttene til den giftige søte kan enkelt utveksles for vill pasta, mens blader kan byttes for persille. Dette er den viktigste skyldige av utilsiktet forgiftning.

Den giftige søte er ofte funnet på kantene på gatene, i avfallsområdene og i nærheten av gjerder. Det kan blandes med uskadelige planter i beite og avlinger, noe som gjør denne planten spesielt farlig for husdyr. Men hans ubehagelige lukt og mugg gjør vanligvis dyrene unngår med mindre det ikke er andre blader eller fôr som er tilgjengelige for å spise.

Den giftige søte er også kjent som:

 • dødelig
 • giftig persille
 • California Fern
 • makulert

Del på PinterestAlle deler av den giftige søte planten, inkludert blader, stamme, frukt og røtter, er giftige for mann og husdyr. Bildekilde: iStockPhoto

Symptomer på søt forgiftning

Symptomene på sympatisk forgiftning kan vises fra 30 minutter til timer etter anlegget inntak. Alvorlighetsgraden av symptomene dine er i stor grad avhenger av hvor mye av anlegget som er i systemet ditt og toksisiteten til anlegget på tidspunktet for veksten.

Vanlige symptomer på’Søt forgiftning kan inkludere:

 • skjelvende
 • Brenner i fordøyelseskanalen
 • Økt salivasjon
 • utvidede pupiller
 • muskelsmerter
 • muskel svakhet eller muskulær lammelse
 • Akselerert hjerterytme etterfulgt av en redusert hjertefrekvens
 • Ordtap
 • Konvulsjoner
 • bevisstløshet eller koma

I de mest alvorlige tilfellene kan inntak av denne anlegget forårsake alvorlige helseproblemer. Komplikasjoner av’søt forgiftning inkluderer:

 • Depresjon av sentralnervesystemet
 • Respiratorisk insuffisiens
 • Akutt rhabdomiolisi eller pause av skadet skjelettmuskulatur
 • Akutt nyresvikt
 • død

Hvis du begynner å vise bivirkninger etter å ha rørt, smakt eller spist en giftig søt plante, kontakt lege umiddelbart.

Behandling av’søt forgiftning

Hittil er det ingen motgift for L’søt forgiftning. Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av tilstanden og dets symptomer.

Hvis du har problemer med å puste, vil legen din søke etter måter å beskytte luftveiene dine på, og kan hjelpe deg med ventilasjon. Legen vil også prøve å dekontaminere mage-tarmkanalen for å fjerne søtt fra systemet.

Hvis du begynner å vise kramper, kan du bli behandlet med antikonvulsive stoffer for å redusere symptomene. Du kan også behandles med intravenøse væsker for å hindre dehydrering og gjenopprette næringsstoffer.

Hvordan hindre L’søt forgiftning

Fjernelsen av denne planten er den viktigste forebyggingsmetoden. Eksperter anbefaler deg å grave små patcher for å fjerne dem, og sørg for at du fjerner roten. Kutt eller klipp de søte plantene kan få dem til å regenerere og avgir giftige røyk hvis de allerede er modnet.

Ikke brenn disse plantene. FUMES kan utløse symptomene på astma og øke risikoen for å utvikle en reaksjon.

Du kan også bruke herbicider til å drepe de søte plantene, men de er ubrukelige etter de søte spireblomstene. Den beste tiden å bruke herbicider er sent på høsten eller hele våren, bare når planter begynner å vokse.

Før du samhandler med forgiftede søte planter, bruk hanskene, ansiktsmasker og andre beskyttende klær for å hindre en bivirkning. Etter å ha fjernet den galne, legg plantene i en plastpose før du kaster dem inn i søppel for å unngå ytterligere forurensning.

Outlook

L’søt forgiftning kan være dødelig og det er ingen motgift. Symptomene kan begynne å vise seg 30 minutter etter å ha inntatt anlegget. Alvorlighetsgraden av forgiftningen avhenger av mengden utsatt som er til stede i systemet ditt og toksisiteten til anlegget på tidspunktet for # 8217; inntak.

Vær forsiktig når du berører eller eksperimenter med nye planter. Hvis du er ute etter mat, betaler spesiell oppmerksomhet til planter som ligner vilt gulrøtter, persille, persille og andre grønnsaker og urter for å sikre at det ikke er søtt.

Hvis du begynner å vise uregelmessige symptomer etter å ha spist en plante eller en’kontakt lege umiddelbart.