Sår knær: Hjelp for slitasjegikt

Knestrikt: En vanlig sykdom

L’Osteoarthritis (OA) er en tilstand som forårsaker brusken slitasje mellom beinene. Brusk amortiserer beinene og bidrar til å bevege leddene jevnt. Uten solbrusk, din bein skrap, som kan forårsake smerte, stivhet og begrenset bevegelse. Knelitrittet er den vanligste formen for knæartritt, ifølge American Academy of Orthopedic Surgeons (AAOS). Behandling for kneet eller kneet kan omfatte både medisinske behandlinger og endringer i livsstil.

Symptomer på’kneetartritt

L’Leddgikt er en progressiv sykdom, noe som betyr at det gradvis forverres over tid. Det første kneet OA-symptomene kan inkludere stivhet av leddene når du våkner om morgenen eller en døve smerte etter å ha gått mye eller gjort. Ømhet, hevelse og seler til leddene er også vanlige symptomer på knæartrittet. Noen mennesker føler seg svakhet i # 8217; kneet artikulasjon eller føler og føler knuser eller klikker på kneet. Alle’Start kan du vise symptomer bare etter L’fysisk aktivitet. Men med L’Advance Dell’eller, kan du også prøve smerte i ro.

Hvordan det diagnostiseres med kne eller kne # 8217?

Legen din vil gjøre mye å stole på historien din for å gjøre en nøyaktig or en diagnose av kneet. Informer legen din om dine symptomer, selv når du føler dem og hvor lenge. Legen vil søke hevelsen i leddene og vil be deg om å bøye og utvide knærne for å se om du har begrenset mobilitet. Røntgenstråler kan bidra til å avsløre den slitte detektorbrusken av Dell’eller ved å vise et tap av mellomrom mellom leddene.

Smertestillende stoffer

Mange oppdager at slitasjegikt smerte reagerer godt på mot-farget stoff (OTC), som L’ibuprofen, naproxenOg paracetamol.

Men hvis du lider av kneet fra moderat til alvorlige, kan ikke benk-top-stoffene ikke være effektive nok. Legen kan foreskrive kraftigere stoffer for å redusere betennelsen og gi en mer varig smertelindring. Hvis orale narkotika ikke virker, injiserer kortikosteroider Det kan være en’annen løsning.

Disse legemidlene leveres direkte til kneetartikuleringen og bidrar til å lindre hevelse. Noen av disse injeksjonene administreres bare en gang, mens andre kan administreres tre eller fire ganger L’år.

Husholdningsemner for smerte fra OA

Kombinasjonen av noen hjemmets rettsmidler og livsstilsendringer med smertestillende midler kan hjelpe de ømme knærne til å føle seg bedre. Pass på at du snakker med legen din før du prøver noen form for hjemmebehandling. Kan hjelpe deg med å tilpasse planen til dine spesifikke behov.

Hvis du har en forverring av # 8217; OA, er det første å gjøre hvile. Selv om bevegelse og # 8217; trening bidrar til å opprettholde fleksibilitet, må du la de betente leddene roe litt og de vondt. Andre livsstilsendringer som kan lindre smerten i knæartrittet inkluderer:

 • Påfør varme eller kulde til knærne
 • Miste vekt om nødvendig, siden overskytende vekt utøver større trykk på knærne
 • Installasjon av håndtak eller andre adaptive enheter hjemme
 • Bruk kneputer for å hjelpe artikulasjonen

Forsterker ømme knær

L’Knelektrogikt kan forårsake betydelig smerte og svakhet med statlig fremgang. De svake leddene krever ekstra støtte mens du utfører din daglige rutine. Tutorene og slatsene er designet for å støtte knærne både i ro og under aktiviteten. Noen typer verne stabiliserer knærne uten å begrense bevegelsesområdet, mens andre hindrer deg i å bevege seg på måter som kan forårsake smerte. Pass på at du bare bærer en verge foreskrevet av legen din. Iført en enhet som ikke er egnet for deg, kan forverre dine forhold.

Daglig mosjon

Det er sant at du skal hvile leddene under aktiv forverring, men øvelsen er faktisk en av de beste måtene å bekjempe symptomene på leddgikt. Felles stivhet er mer vanlig etter en periode med inaktivitet. Når du er inaktiv i lange perioder, kan knærne blokkere, og redusere hele bevegelsesområdet. L’Lav støtstrening Slik går eller svømmer eller svømmer, opprettholder bevegelige ledd jevnt og opprettholder fleksibilitet, noe som er viktig når du må møte det begrensede mobilitetspotensialet. Legen din eller fysioterapeut kan også gi deg bøyningsøvelser og forlengelse av kneet spesielt designet for pasienter med leddgikt.

Diett eller

Følg et sunt og fettfattig kosthold hjelper deg med å håndtere vekten din, en viktig faktor for alle som lider av leddgikt, og gir deg alle vitaminer og mineraler du trenger for å holde deg frisk. Konsentrert på magert kjøtt, fettfattige meieriprodukter, hele korn og rikelig med ferske produkter, begrensende natrium og fett samtidig. Folk med eller kne kan også ønske å øke innholdet i omega-3 og flavonoider av kostholdet med mat som:

 • Røde epler
 • bær
 • rødløk
 • laks
 • valnøtter
 • Linen frø produkter
 • pasjonsfrukt

Søket viser at disse næringsstoffene kan redusere smerte, Stivhet og brudd på brusk forbundet med OA.

Kirurgiske løsninger

Dessverre, noen mennesker med eller på kneet, kan ikke svare godt på narkotika, kosthold eller livsstilstiltak. For disse pasientene er operasjonen en «8217; alternativ for siste instans for å håndtere smerte og mobilitetsproblemer i # 8217; eller. Kirurgiske løsninger for knæartritt inkluderer:

 • Arthroskopi: En minimal invasiv prosedyre som fikser den revet brusk og fjerner arrvevet og annet rusk
 • Osteotomi: Regalinea L’kneledd for å forbedre mobiliteten
 • Bruskgraft: Erstatter den tapte brusk med myke vev oppsamlet av kroppen
 • Total kneutskifting: Erstatter skadede bein og stoffer med A’kunstig kneledd

Outlook

L’Arthritis bryr seg ikke og må styres nøye for å senke utviklingen av sykdommen. Hvis du tror du har kneet eller # 8217, ikke vent. Rådfør deg med legen din så snart som mulig for å sette sammen en behandlingsplan. Tidlig behandling kan gjøre mye for å holde deg frisk og aktiv.