Sår av sår: Risikofaktorer og gjenåpnende forebygging

Cos’er dehiscence av såret?

Hjelp dehiscence, som definert av Mayo Clinic, Det er når A’kirurgisk snitt gjenåpner internt eller eksternt.

Selv om denne komplikasjonen kan oppstå etter en operasjon, har det en tendens til å forekomme oftere innen to uker fra # 8217; intervensjon og etter abdominal eller kardiotorak prosedyrer. Deiscence er også ofte knyttet til kirurgisk infeksjon.

Deiscence kan identifiseres av følelsen av en plutselig slipsstang. Hvis du er bekymret for en mulig dehiscence, kontroller hvordan såret er helbredende.

Et rent sår vil ha et minimumsrom mellom sårets grenser og vil normalt danne en rett linje. Hvis poengene, stifter eller kirurgisk lim separeres, eller hvis du ser hullene som er dannet i såret, opplever du såret.

Det er viktig å holde D’øye fremgangen av sårheling, siden noen åpning kan føre til infeksjoner. Også, en åpning, som er en mye mer alvorlig tilstand som oppstår når såret gjenåpner og de indre organene kommer ut av «8217; gravering.

Fordi såret mitt skal gjenåpnes?

Det er flere pre- og postoperative risikofaktorer for sårets dehiscense, inkludert:

 • Fedme eller underernæring. L’fedme bremser ned helbredelsesprosessen fordi fettceller har mindre blodårer for å transportere oksygen gjennom hele kroppen. Underernæring kan også redusere helbredelsen på grunn av mangel på vitaminer og proteiner som er nødvendige for utvinning.
 • Røyk. Røyking reduserer oksygenet i vevet som er nødvendige for rask gjenoppretting.
 • Vaskulære lidelser, åndedrettsvern og perifert kardiovasculari. Disse forstyrrelsene, så vel som L’anemi, diabetes og # 8217; hypertensjon, påvirker all oksygenering.
 • Alder. Voksne over 65 år har mye mer sannsynlig å ha andre forhold som reduserer sårets helbredelsesprosess.
 • Infeksjon. Sår med A’infeksjon vil ta lengre tid å helbrede, noe som gjør deg mer utsatt for dehiscence.
 • Forfølgelse av kirurgen. Hvis kirurgen ikke har erfaring, kan du ha en lengre intervensjonstid eller suturer kanskje ikke påføres riktig, noe som kan føre til gjenåpning av sår.
 • Urgent kirurgi eller gjennomgang. En uventet kirurgi eller gå tilbake til A’tidligere operert område kan føre til ytterligere uventede komplikasjoner, inkludert gjenåpning av en originalskade.
 • Stamme for å hoste, oppkast eller nysing. Hvis abdominaltrykket øker uventet, kan kraften være nok til å gjenåpne et sår.

Hvordan forhindre dehiscence?

Den beste måten å forhindre svikt i såret etter operasjonen er å følge legenes instruksjoner og de beste kirurgiske utvinningspraksisene. Noen av disse er:

 • Ikke løft noe mer enn 10 pounds, da dette kan øke trykket på såret.
 • Vær ekstremt forsiktig i de to første ukene med utvinning. Du bør gå rundt for å unngå blod eller pneumonittpropper, men i de fleste tilfeller bør du ikke presse deg mye mer.
 • Starter en «8217; fysisk aktivitet litt strengere til din rytme etter xnumx-xnumx uker. Hvis du begynner å føle press, anser du ideen om å ta en eller to dager med hvile og prøve igjen en & # 8217;.
 • Etter omtrent en måned begynner han å skyve deg litt og sørg for at du lytter til kroppen din. Hvis noe ikke er veldig bra, stoppet.

Dehiscover

Sekund University of Utah, Den gjennomsnittlige tiden som er nødvendig for fullstendig helbredelse av A’abdominal gravering er omtrent en eller to måneder. Hvis du tror at såret ditt kan gjenåpne eller se tegn på deiscenza, bør du umiddelbart kontakte legen din eller kirurgen.

Også, du bør sette deg i sengen og avbryte aktivitet eller løfting. Disse kan forverre tilstanden og kan være årsaken til gjenåpningen.

Ta bort

Selv om det bare kan være en liten åpning eller en ødelagt sutur, kan dehiscence raskt degenerere i infeksjon eller til og med eviscation. Ring din kirurg hvis kjente symptomer eller tegn.

Hvis du gjennomgår ¨Viscation, ser du umiddelbart etter akuttmedisinsk hjelp og prøv ikke å presse organene tilbake i kroppen din.