Spørsmål på Rheumatoid artritt? Spør ekspert

David Curtis, MD

L’reumatoid artritt (RA) er en kronisk autoimmun sykdom. Det er preget av leddsmerter, hevelse, stivhet og A’Mulig tap av funksjonalitet.

Mens mer enn 1.3 millioner Amerikanerne lider av AR, to personer vil ikke ha de samme symptomene eller erfaringene. Av denne grunn kan det noen ganger være vanskelig å få svarene du trenger. Heldigvis er Dr. David Curtis, MD, en autorisert reumatolog basert i San Francisco her for å hjelpe deg.

Les svarene dine på syv spørsmål utgjorde av ekte pasienter med AR.

Spørsmål: Jeg er 51 år gammel og jeg er enten eller ra. Enbrel vil bidra til å kontrollere min OA eller er bare for symptomene på & # 8217;?

Sameksistensen av slitasjegikt og reumatoid artritt er vanlig siden vi alle vil utvikle eller i en viss grad i noen, om ikke i de fleste leddene på et tidspunkt i våre liv.

Enbrel (Etanercept) er godkjent for bruk i # 8217; AR og i andre autoimmune inflammatoriske sykdommer der det er anerkjent at cytokin TNF-Alpha spiller en viktig rolle i å kjøre betennelse (smerte, hevelse og rødhet) så vel som destruktiv aspekter av bein og brusk. Selv om L’OA har noen elementer i & # 8220; betennelse & # 8221; Som en del av sin patologi synes cytokin TNF-Alpha ikke å være viktig i denne prosessen, og derfor blir blokken av TNF av Enbrel ikke bedre, og du vil ikke forvente å forbedre tegnene eller symptomene på OA .

For øyeblikket har vi ikke & # 8220; narkotika som endrer sykdommen & # 8221; eller biologiske stoffer for slitasjegikt. Forskning på terapier Dell’eller er veldig aktiv, og vi kan alle være optimistiske om det faktum at i fremtiden vil vi ha kraftige terapier for # 8217; eller, som vi gjør for L & # 8217;.

Spørsmål: Jeg har en alvorlig eller jeg ble diagnostisert med gikt. Diet spiller en rolle i # 8217; eller?

Kostholdet og dietten spiller en nøkkelrolle i alle aspekter av vår helse og fysiske form. Det som kan virke komplisert for deg, er de tilsynelatende konkurrerende anbefalingene for disse forskjellige forholdene. Alle medisinske problemer kan dra nytte av en diett & # 8220; Prudent & # 8221;.

Selv om det som er forsiktig kan og varierer med den medisinske diagnosen og anbefalingene fra leger og ernæringseksperter kan endres over tid, er det trygt å si at et forsiktig diett er det som hjelper deg med å holde eller nå en ideell kroppsvekt, er basert på ikke Behandlede matvarer, det er rik på frukt, grønnsaker og hele korn og begrenser store mengder animalsk fett. Tilstrekkelige proteiner, mineraler og vitaminer (inkludert kalsium og vitamin D for sunne bein) bør være en del av hver diett.

Selv om det er helt å unngå puriner er ikke nødvendig eller anbefalt, kan pasienter som tar medisiner for gikt begrense purininntaket. Det er tilrådelig å slette høyinnholdsmat av purin og redusere matinntaket med moderat innhold av purin. Kort sagt, det er bedre at pasientene forbruker en diett som består av lavpurine matvarer. Den komplette eliminering av puriner er imidlertid ikke anbefalt.

Spørsmål: Jeg mottok AcTemra-infusjoner i 3 måneder, men jeg hørte ikke noen lettelse. Legen min ønsker å bestille en Vectra-test for å se om dette stoffet fungerer. COS’er denne testen og hvor pålitelig?

Reumatologer bruker kliniske undersøkelser, medisinsk historie, symptomer og laboratorietester. Vanlig for å evaluere sykdomsaktiviteten. En relativt ny test kalt Vectra for å måle en samling av ytterligere blodfaktorer. Disse blodfaktorene bidrar til å evaluere responsen til immunsystemet ALLE’sykdomsaktivitet.

Folk med romanatoid artritt (RA) aktiv som ikke tar handling Actremra (Tocilizumab injeksjon) vil generelt ha høye nivåer av interleukin 6 (IL-6). Denne inflammatoriske markøren er en nøkkelkomponent i Vectra-testen ved.

ACTEMRA blokkerer reseptoren for 6-6 for å behandle betennelsen i # 8217;. Nivået på IL-6 i blodet øker når reseptoren for 6-6 er blokkert. Dette er fordi det ikke lenger er knyttet til reseptoren. Høye nivåer av IL-6 representerer ikke aktiviteten til sykdommen i AcTemra-brukere. De. Det viser bare at en person ble behandlet med AcTemra.

Rematologer har ikke allment akseptert Vectra fra hvordan en effektiv måte å evaluere sykdomsaktiviteten. Vectra-testen fra er ikke nyttig for å evaluere ditt svar på AcTemra Therapy. Din reumatolog vil måtte stole på tradisjonelle metoder for å evaluere ditt svar på AcTemra.

D: Hva er farene ved å forstyrre alle narkotika helt?

L’HIV-positiv reumatoid artritt (som betyr at reumatoidfaktoren er positiv), er nesten alltid en kronisk og progressiv sykdom som kan føre til funksjonshemming og ledddestruksjon hvis ikke behandlet. Imidlertid er C’er en stor interesse (fra pasienter og omsorgslokaler) på når og hvordan å redusere og til og med forstyrre narkotika.

Det er en generell konsensus at tidlig behandling av revmatoid artritt produserer de beste resultatene for pasienter med redusert arbeidshemming, pasienttilfredshet og artikulær ødeleggelse forebygging. C’er mindre samtykke om hvordan og når de skal redusere eller avbryte behandlingen hos pasienter som har fine med dagens terapi. Ombyggingen av sykdommen er vanlige når narkotika reduseres eller avbrutt, spesielt hvis enkelte legemiddelregimer brukes og pasienten er bra. Mange reumatologer og herding av pasienter føler seg rolig for å redusere og eliminere Dmards (som metotrexat) når pasienten har vært bra i lang tid og også er i organisk terapi (for eksempel en TNF-hemmer).

L’Klinisk erfaring antyder at pasienter ofte oppfører seg veldig bra så lenge de forblir i terapi, men har ofte betydelige rehancies hvis de forstyrrer alle narkotika. Mange serongative pasienter er gode til å forstyrre alle legemidler, i hvert fall for en periode, noe som tyder på at denne kategorien av pasienter kan ha en annen sykdom enn pasienter med hiv-positiv revmatoid artritt. Det er forsiktig å redusere eller avbryte reumatoid medisiner bare med samtykke og tilsyn med angrepet revmatologen.

D: Jeg har eller i # 8217; Allux og Ra i skuldrene og knærne. C’Det er en måte å reversere skaden som allerede er gjort? Og hva kan jeg gjøre for å håndtere muskulær tretthet?

L’slitasjegikt (OA) i # 8217; artikulasjon av # 8217; Alluce er ekstremt vanlig og slår nesten alle i en viss grad innen 60 år.

Selv l’reumatoid artritt (RA) kan påvirke denne artikulasjonen. L’betennelse i jakken i A’artikulasjon er definert synovitt. Begge former for leddgikt kan forårsake synovitt.

Derfor finner mange mennesker med AR som har noen eller underliggende i denne artikulasjonen en betydelig lindring fra symptomer med en effektiv terapi av REGIONS «, som narkotika.

Stopper eller reduserer synovitt, skade på brusk og alle «8217 er også redusert;. L’kronisk betennelse kan forårsake permanente endringer i formen på beinene. Disse bein og bruskede endringer ligner endringer forårsaket av # 8217; eller. I begge tilfeller er endringer ikke signifikant & # 8220; reversible & # 8221; Med behandlingene som eksisterer i dag.

Symptomer på’eller kan øke og redusere, forverres over tid og forverres på grunn av et traumer. Fysioterapi, aktuelle og muntlige stoffer og kortikosteroider kan bidra til å lindre symptomene betydelig. L’Rekruttering av kalsiumtilskudd vil ikke påvirke prosessen med OA.

Tretthet kan være forbundet med ulike medisiner og medisinske forhold, inkludert L & # 8217;. Legen din kan hjelpe deg med å tolke symptomene dine og hjelpe deg med å planlegge den mest effektive behandlingen.

Spørsmål: På hvilket tidspunkt er akseptabelt å gå til beredskapsrommet for smerte? Hvilke symptomer jeg bør rapportere?

Gå til beredskapsrommet på et sykehus kan være en’dyr opplevelse, som krever tid og følelsesmessig traumatisk. Imidlertid er de viktigste for alvorlige syke mennesker eller potensielt dødelige sykdommer.

L’Ar har sjelden farlige symptomer for livet. Selv når disse symptomene er til stede, er de svært sjeldne. Alvorlige symptomer på’AS som perikarditt, pleuris eller skleritt er sjelden & # 8220; akutt & # 8221;. Dette betyr at de ikke slår på raskt (innen få timer) og seriøst. I stedet er disse RA-manifestasjonene vanligvis milde og manifesterer seg gradvis. Dette gir deg tid til å kontakte din primære omsorgs lege eller revmatolog for et styre eller et studiebesøk.

De fleste nødsituasjoner hos mennesker med Ar er forbundet med vilkårene for comorbiditet som koronar sykdom eller diabetes. Bivirkninger av narkotika for AR at du antar, som en allergisk reaksjon, kan rettferdiggjøre en tur til beredskapsrommet. Dette gjelder spesielt hvis reaksjonen er alvorlig. Tegn inkluderer høy feber, alvorlig hudutslett, hevelse i hals eller pusteproblemer.

A’annen potensiell nødsituasjon er en smittsom komplikasjon av narkotika modifiserende sykdom og organisk. Lungebetennelse, nyreinfeksjon, abdominal infeksjon og sentralnervesystem infeksjon er eksempler på akutte sykdommer som skyldes en er vurdering.

Høy feber kan være et tegn på infeksjon og en grunn til å ringe legen. Gå direkte til beredskapsrommet er klok hvis andre symptomer, for eksempel svakhet, pusteproblemer og brystsmerter er tilstede med høy feber. Det er vanligvis en god ide å ringe legen din for å få råd før du går til beredskapsrommet, men i tilfelle tvil er det bedre å gå til beredskapsrommet for en rask evaluering.

Spørsmål: Min revmatolog sa at hormonene ikke påvirker symptomene, men hver måned sammenfaller sammen med min menstruasjonssyklus. Hva tenker du om dette?

Kvinnelige hormoner kan påvirke autoimmune sykdommer, inkludert L & # 8217;. Det medisinske samfunnet fullfører ennå ikke denne samspillet. Men vi vet at symptomene ofte øker før menstruasjon. Også remisjonen til’Ar under graviditet og re-oppkjøp etter graviditet er for det meste universelle observasjoner.

Tidligere studier har vist en reduksjon i’# 8217; AR hos kvinner som har tatt prevensjonspillen. Nåværende forskning har imidlertid ikke funnet overbevisende tester om at hormonutskiftningsbehandling kan forhindre L & # 8217;. Noen studier har antydet at det kan være vanskelig å skille mellom normale for-menstruasjonssymptomer og en forverring av # 8217;. Men knytte en bluss til menstruasjonssyklusen din er trolig mer enn en tilfeldighet. Noen mennesker finner at det bidrar til å øke sine kortsiktige stoffer D’som ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, i påvente av forverring.

Ta del i samtalen

Koble til vår Lev med: Facebook Community på’reumatoid artritt For svar og medfølende støtte. Vi vil hjelpe deg med å orientere deg selv.