Språkstillingsøvelser og hvordan de kan påvirke kinnbenet

Hva er den riktige stillingen på språket?

Riktig holdning av språket innebærer posisjon og posisjon for resten av tungen i munnen. Og tilsynelatende kan en korrekt holdning av språket være viktigere enn du kanskje tror.

Det ideelle stedet for ditt språk presses mot ganen i stedet for å forlate den & # 8220; fikse & # 8221; På bunnen av munnen. Du vil ikke engang ha ditt språk til prema mot baksiden av tennene, siden dette kan føre til problemer med tennjusteringen over tid.

& # 8220; Ditt språk bør berøre ganen når du hviler på Dr. Ron Baise, tannlege av 92 Dental i London. «Skal du ikke røre bunnen av munnen din. Forsiden av språket skal være omtrent halvparten av tommelen høyere enn de fremre tennene. & # 8220;

Legg også tungen mot den slitesterke ganen & # 8211; Ganen bak de fremre tennene og # 8211; potensielt tilbyr noen fordeler.

Fordi den korrekte hvileposisjonen til språket er viktig

Selv om språkposisjonen kanskje ikke virker utrolig relevant for helsen din og ditt generelle trivsel, er det noen fordeler i # 8217; lære den riktige hvileposisjonen til språket.

De potensielle fordelene med en god språkstilling inkluderer sjansen for å ha tenner bedre justert som en dårlig holdning av språket kan hindre tannvekst og sier Baise. & # 8220; Dette kan negativt påvirke måten de vokser ved å blokkere plassen de vokser opp.& # 8221;

Videre kan en feil språkstilling føre til en nærmere gane over tid. Studier tyder på at den enkle utvidelsen av ganen kan ha en positiv effekt på øvre luftveier, Spesielt hos barn og unge voksne har det forbedret språkets holdning og til og med Redusert nasal obstruksjon Hos barn med nattapné.

Språkposisjon kan påvirke kinnbenet og ansiktsstrukturen?

Selv om språkposten kan få innvirkning på kinnbenet og ansiktsstrukturen, ser det ut til å være mer et forebyggende tiltak.

Hvordan virker det? Baise forklarer at krympingen av ganen som kommer fra en feil holdning til språket, kan redusere mengden støtte til kjeven og kinnbenene. Som et resultat kan haken og kinnbenene bli mindre fremtredende over tid.

Det er ingen signifikante undersøkelser at en riktig holdning av språket kan forårsake motsatt effekt, utvide ganen eller endre strukturen til det voksne ansiktet.

Noen mennesker kunne støtte MyGias, som er praksis for å opprettholde en riktig holdning av språket i et forsøk på å skape en bredere gane. Det er ingen studier som støtter denne praksisen.

Tegn på at språkposisjonen forårsaker problemer

Uavhengig av det faktum at den riktige stillingen på språket har innvirkning på kinnbenet eller i form av ansiktet, er det klart at en feil holdning til språket har potensial til å skape noen problemer.

& # 8220; Dette kan negativt påvirke måten de vokser ved å blokkere plassen de vokser og sier Baise. «Den vanligste av disse er en åpen bite hvor de fremre tennene ikke lukkes riktig i ro. Dette skyldes det konstante trykket på baksiden av tennene på språket. & # 8221;

En dårlig holdning til språket kan også føre til problemer, inkludert:

 • Språkforstyrrelser
 • Snorking og natt apné
 • tenner sliping
 • Skyve på språket
 • Puste fra munnen

Både språkets trykk som pusten i munnen har potensial til å bringe til andre helseproblemer. Språkets trykk kan føre til feiljusterte tenner og problemer med ordet.

Puster fra munnen, D’andre deler, kan forårsake halitose, OG Mer sannsynlighet å utvikle søvnforstyrrelser og oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelser og hyperaktivitet (ADHD).

Språk holdning øvelse

Hvis du vil forbedre språkstilling, er det enkelt å begynne å praktisere hjemme. Prøv å være mer oppmerksom på hvor språket ditt hviler i løpet av dagen og utøves for å opprettholde en korrekt holdning på språket.

Her er en enkel øvelse for å lære riktig holdning på språket:

 • Plasser spissen av tungen mot den harde ganen, på ganen rett over de øvre tennene.
 • Ved å bruke suget, trekker resten av den flate tungen mot munntaket.
 • La munnen lukkes.
 • Hold det der, puster normalt (hvis mulig).
 • Prøv å gjenta det flere ganger i løpet av dagen, spesielt når du blir klar over hvordan språket ditt hviler i munnen din.

  Ta bort

  En riktig holdning av språket bidrar til å opprettholde en bredere gane. Ikke C’Det er liten eller ingen forskning som tyder på at voksne kan bruke en korrekt holdning til språket for å forstørre ganen eller endre fasettstrukturen. Dette betyr imidlertid ikke at det ikke er fordelaktig.

  Som et forebyggende tiltak kan en korrekt holdning av språket hjelpe deg med å unngå ulike helseproblemer, inkludert feiljusterte tenner, dårlige respiratoriske vaner og trykk på språket.

  Hvis du er bekymret for tungen posisjonering, L’justering av tenner eller puste, snakk med en lege av eventuelle spørsmål eller bekymringer du måtte ha.