Språkforstyrrelse: Symptomer, årsaker og behandling

COS’er språkforstyrrelsen?

Personer med språkforstyrrelser har problemer med å uttrykke seg selv og å forstå hva andre sier. Dette er ikke relatert til hørselsproblemer. Språkforstyrrelsen, tidligere kjent som en lidelse i det mottakelige ekspressive språket, er vanlig i små barn.

Forekommer i det 10 prosent 15 av dem under 3 år, ifølge Medical Center of Mississippi University. All’Alder på 4, L’Lingvistisk ferdighet er generelt mer stabil og kan måles mer nøyaktig for å avgjøre om det er et underskudd eller ikke.

Symptomer relatert til uttrykket

Språkforstyrrelse blir ofte lagt merke til for første gang i barndommen. Din sønn kunne misbruke & # 8220; um & # 8221; og & # 8220; Uh & # 8221; Fordi han ikke kan huske det rette ordet.

Andre symptomer inkluderer:

 • Redusert ordforråd i forhold til andre barn i samme alder
 • Begrenset kapasitet til å danne setninger
 • Redusert evne til å bruke ord og koble til setninger for å forklare eller beskrive noe
 • Redusert evne til å snakke om
 • Forlater ordene
 • sier ordene i # 8217; feil rekkefølge
 • Gjenta et spørsmål ved å tenke på et svar
 • Forvirrede tider (for eksempel, ved hjelp av fortiden i stedet for nåtiden)

Noen av disse symptomene er en del av normal språkutvikling. Men barnet ditt kunne imidlertid ha en språkforstyrrelse hvis mange av disse problemene vedvarer og ikke forbedrer.

Symptomer relatert til forståelsen av andre

Et like viktig aspekt ved denne lidelsen har problemer med å forstå andre når de snakker. Dette kan resultere i vanskeligheter med å følge instruksjonene hjemme og på skolen.

Sekund American Family Doctor, Det kan være et problem hvis barnet ditt har 18 måneder og ikke følger instruksjonene i A’den eneste fasen. Et eksempel på et skritt mot et trinn kan være & # 8220; ta leketøyet ditt & # 8221;.

Hvis, på 30 måneder, svarer barnet ditt ikke spørsmålene muntlig eller med en nikk eller rister på hodet, det kan være et tegn på en språkforstyrrelse.

Forstå språkforstyrrelse

Ofte er årsaken til denne lidelsen ukjent. Genetikk og ernæring kan spille en rolle, men disse forklaringene har ennå ikke blitt demonstrert.

Utviklingen av normalt språk innebærer evnen til å lytte, se, forstå og bevare informasjonen. Denne prosessen kan forsinkes hos noen barn, som til slutt når jevnaldrende.

En forsinkelse i språkutvikling kan korreleres til:

 • Hørselsproblemer
 • cerebral skade
 • Skader på sentralnervesystemet (SNC)

Noen ganger kan forsinket språk følge med andre utviklingsproblemer, for eksempel:

 • Tap av’hørsel
 • autisme
 • En læringshemming

Språkforstyrrelsen er ikke nødvendigvis knyttet til mangel på intelligens. Eksperter prøver å identifisere årsaken når språkutviklingen ikke skjer naturlig.

Ansikt og lindre symptomer

Forstyrrelsen blir ofte behandlet gjennom foreldrenes kollektive innsats, lærere, språkpatologer og andre helsepersonell.

Medisinsk undersøkelse

Det første du må gjøre er å besøke legen din for fullstendig fysisk kontroll. Dette vil bidra til å utelukke eller diagnostisere andre forhold, for eksempel et hørselsproblem eller andre sensoriske lidelser.

Språkterapi

Felles behandling for språkforstyrrelse er språk og ordterapi. Behandling vil avhenge av’barnalder og årsak og # 8217; statlig enhet. For eksempel kan barnet ditt delta i individuelle behandlingsøkter med en tale terapeut eller delta i gruppe sesjoner. Talterapeuten vil diagnostisere og vil behandle barnet ditt i henhold til hans underskudd.

L’Premature intervensjon spiller ofte en viktig rolle i et positivt utfall.

Hjemmepleiealternativer

Arbeid med barnet ditt hjemme kan hjelpe deg. Her er noen forslag:

 • Snakk tydelig, sakte og kortfattet når du spør barnet ditt et spørsmål.
 • Vent tålmodig på at barnet ditt danner et svar.
 • Hold avslappet atmosfære for å redusere angsten.
 • Be din sønn å uttrykke dine instruksjoner med dine egne ord etter å ha gitt en forklaring eller en kommando.

Hyppig kontakt med lærere er også viktig. Ditt barn kan være reservert i klassen og vil kanskje ikke delta i aktiviteter som involverer samtale og deling. Spør på forhånd om lærerinformasjonen om klassenes aktiviteter for å forberede barnet ditt til å kompisere diskusjoner.

Psykologisk terapi

Å ha problemer med å forstå og kommunisere med andre kan være frustrerende og kan utløse reciterings episoder. Rådgivning kan være nødvendig for å håndtere følelsesmessige eller atferdsproblemer.

Konsekvenser av en språkforstyrrelse

Effektiv kommunikasjon er en viktig del av opplæringen av arbeidsforhold, på skolen og i sosiale sammenhenger. En ikke-adressert språkforstyrrelse kan forårsake langsiktige konsekvenser, inkludert depresjon eller atferdsproblemer i voksen alder.

Forhindre en språkforstyrrelse

Forhindre en språkforstyrrelse er vanskelig, spesielt fordi den nøyaktige årsaken til forstyrrelsen er stort sett ukjent. Du kan imidlertid redusere uorden påvirkning som arbeider tett med en språkpatolog. Å se en konsulent kan også hjelpe deg med å takle følelsesmessig og psykisk helse utfordringer som forstyrrelser kan forårsake. For informasjon om organisasjoner som gir hjelp til språkforstyrrelser, se noen ressurser her.