Språkfarge: Hva er sunt, hva er det ikke, mer diagnose av språket

Del på Pinterest

Selv om du kanskje tror at språket ditt bare har en farge, er sannheten at dette lille muskuløse organet kan ha en rekke farger. Et språk kan bli rødt, gult, lilla eller A’andre nyanser og noen helsemessige forhold kan til og med bestemme sin form.

Det er ikke sjeldent at ditt språk har en annen farge, men det er ennå ikke et optimalt helseskilt.

Hvis du lurer på om fargen på ditt språk anses å være vurdert, fortsett å lese for å vite hva alle mulige nyanser betyr og når du skal se en lege.

Farge på et typisk språk & # 8220; sunn & # 8221;

Mens alles språk kan virke litt annerledes, et språk «typisk sunt & # 8221; Den har lignende egenskaper. Det skal være rosa, med et tynt hvitt lag på overflaten.

Papillene er også utbredt på et sunt språk. Dette er små knuter langs overflaten som hjelper deg med å spise og nyte maten din.

Farger på et språk og # 8220; usunn og # 8221;

Når språket ditt ikke er den normale rosa fargen, kan du ha et helseproblem som ligger til grunn. Nedenfor er andre farger som kan være ditt språk og hva som kan bety.

 • rød. En rød tunge (ingen mørk rose) kan indikere noe enkelt som en mangel på vitamin B, som kan løses med integrasjonen. Også scarletin, og # 8217; eksem og sykdommen i Kawasaki kan gjøre tungen bli rød. Røde flekker med hvite grenser langs tungen er en sjelden, men ufarlig tilstand som kalles geografisk språk.
 • Fiolett. Hjertesykdommer og dårlig blodsirkulasjon generelt kan gjøre det lilla språket. Et lilla språk kan også ses i Kawasakis sykdom.
 • Blå. Den blå tungen kan være indikativ for en dårlig blodsyresirkulasjon. Dette kan tilskrives lungeproblemer eller nyresykdom.
 • Gul. Ditt språk Det kan se gul Hvis du røyker eller bruker tygging tobakk. Noen ganger gulsott Og psoriasis Det kan også forårsake det gule språket.
 • Grå. Noen ganger Fordøyelsesproblemer Det kan gjøre språket ditt grått. Peptiche sår eller eksem Det kan også være feilen.
 • Hvit. Et hvitt språk Det er vanligvis forårsaket av hvite flekker som vokser på overflaten. Disse er vanligvis forårsaket av soppinfeksjoner, som Oral Valley. Antifungale legemidler kan eliminere disse stedene. Det hvite språket kan også skyldes godartede forhold som leukoplachia eller Lichen Planus oral, Lage l’utseende av hvite linjer. Noen ganger kan leukoplachia bli kreft.
 • brun. Dette er vanligvis ufarlig og forårsaket av hva du spiser og drikker. derimot, Bruk av tobakk er en «8217; annen årsak til brunt språk, en» ondsinnet vane som potensielt kan føre til tegn på Oral kreft på språket, som sårene.
 • Svart. En tunge fra mørkbrun til svart er mer vanlig tilskrevet dårlig bakterier munnhygiene vaner. Diabetes er en’en annen potensiell årsak til et svart språk. Noen ganger kan papillene dine multiplisere og se hårete, som er en funksjon i en god, samtalebetingelse Hårete svart språk.

Diagnose av språk i kinesisk medisin

Helse diagnoser med språket har lenge vært gjort av tradisjonelle kinesiske medisinske fagfolk (MTC). Ifølge prinsippene i MTC er språket i seg selv som en representasjon av din generelle helse.

Det er fire hovedområder av språket observert i MTC:

 • Farge. Fargen på språket regnes som den viktigste indikasjonen på alt i MTC. Unormale langsiktige fargeendringer kan indikere problemer med hovedlegemet organer, for eksempel hjerte, lever og nyrer.
 • Belegg. Mens et sunt språk skal ha et tynt hvitaktig belegg, bemerker TCM at et belegg oftere kan indikere et akutt problem med blære, mage eller # 8217; tarmene.
 • Luftfuktighet. Selv fuktigheten på språket ditt er studert i MTC. For mye fuktighet indica & # 8220; fuktighet & # 8221; I kroppen din, mens et tørket språk er det motsatte.
 • Form. MTC vurderer også form av språket ditt en viktig indikator på helsen din. For eksempel kan et tynt språk indikere et tap av væsker.
 • Disse prinsippene i MTC-språket brukes også i kliniske studier. Dette gjelder spesielt med fargen på språket. En studie fant at fargen hadde en mengde nøyaktighet av diagnosen av sykdommen nesten 92 prosent.

  Når skal du se en lege

  Langsiktig fargeendringer

  Ditt språk kan virke litt mørkere eller klarere dag for dag. Imidlertid bør eventuelle endringer i langsiktig farge angitt ovenfor rettferdiggjøre et besøk til legen din.

  Endringer i størrelse eller form

  Vi anbefaler også deg å konsultere legen din dersom du merker endringer i form av språk, som hevelse, uvanlige knuter eller tynning.

  Fuktighet eller belegg endringer

  Selv eventuelle endringer i fuktighet og belegg bør tas i betraktning, spesielt hvis du oppdager et tykt hvitt eller gulaktig lag på språket. Denne typen belegg kan strekke seg til andre områder av munnen, som kan indikere en infeksjon på 8217;.

  Vesentlige endringer på språket ditt bør undersøkes av en lege eller en tannlege

  Endringer på språket ditt kan observeres av en lege under din årlige øvelse. Men hvis du merker språkendringer i dine årlige besøk, sjekk det fra en lege.

  Tannlegen din vil også sjekke språket ditt under sjekker for å lete etter tegn på infeksjon eller oral kreft.

  L & # 8217;

  Du kan ikke & # 8220 se & # 8221; Ditt språk regelmessig, men denne delen av den ofte oversett kroppen kan gi mange ideer om din generelle helse.

  Det er viktig å rengjøre språket hver dag for å raskt observere noen potensielle endringer. Du kan bruke en skrape for tungen eller gjøre det med tannbørsten mens du vasker tennene dine.

  Du bør konsultere en lege hvis endringene i ditt språk sist mer enn to uker.