Spør ekspert: forstå den biologiske og avanserte terapien

Joshua F. Baker, MD, MSCE

Dr. Joshua F. Baker er medlem av fakultetet som er utnevnt i reumatologi og epidemiologi ved Universitetet i Pennsylvania og finansiert av en premie for karriereutvikling gjennom Veterans Affairs Clinical Science Research & Utvikling for å gjøre klinisk søk ​​på’reumatoid artritt. Gjennom denne støtten fokuserer du på redigerbare risikofaktorer med målet om å forbedre den kliniske hjelpen til kroniske reumatiske sykdommer, spesielt den reumatoid artritt. Spesielt er det foreslått å gjennomføre observasjons- og intervensjonsstudier med fokus på sykdomsaktivitetstiltak; fedme; Helse av muskler, bein og ledd; hjerte-og karsykdommer; og andre langsiktige resultater.

Spørsmål: Når en pasient skal utføre overgangen fra orale legemidler til biologisk?

Det er flere studier som tyder på at det er trygt for de fleste av å oppleve narkotika som endrer den mest tradisjonelle sykdommen som metotrexat, sulfasalazin og hydroksylorochin før de bytter til organiske legemidler. Mange mennesker med reumatoid artritt vil ikke trenge et organisk stoff. Men mange mennesker når ikke remisjonen av sykdommen med disse stoffene. Hvis du ikke når sykdomsfremmelsen, vil reumatologen trolig prøve en biologisk medisinering. Også, hvis du har andre medisinske problemer som gjør tradisjonelle stoffer mindre sikre, kan revmatologen din foretrekke et organisk stoff, alle «8217;.

Spørsmål: Jeg begynte nettopp å ta organiske stoffer for min ra. Hva er den beste måten å håndtere organiske bivirkninger på?

De fleste organiske stoffer har svært få bivirkninger fordi de er proteiner rettet mot en bestemt måte å reumatoid artritt. Noen pasienter vil oppleve reaksjoner på injeksjonsstedet som ikke er farlige, men de kan være irriterende. Det er sannsynlig at det er liten risiko for infeksjon for pasienter som tar organiske stoffer, men dette utelukker sjelden L’bruk av disse terapiene for de fleste pasienter.

Spørsmål: Det er greit å ta to forskjellige biologiske stoffer på samme tid?

For tiden vil reumatologene generelt ikke foreskrive to biologiske stoffer. Denne strategien har ikke blitt studert, men det er fryktet at det kan øke risikoen for infeksjon. L’bruk av to biologiske stoffer vil også øke kostnadene for behandling og er usannsynlig å være dekket av forsikring.

D: Jeg var på en biologisk biologisk bi-ukentlig, men jeg dro til en biologisk injiserbar en gang i måneden for noen måneder siden. Jeg har ikke sett noen fordel, og jeg har konstant flammer ennå. Når jeg kan forvente å begynne å føle seg bedre?

De fleste pasienter som begynner å ta organiske stoffer, vil begynne å vise tegn på forbedring innen de første 2-3 månedene. Pasienter kan fortsette å forbedre etter denne perioden, men vi kan vanligvis si ganske snart hvis det vil bli en betydelig forbedring. Min praksis er å vente 3 måneder før du gir opp noen terapi.

Spørsmål: Det er risikoer jeg burde være oppmerksom på å være metotrexato og en biologisk?

Generelt er denne kombinasjonen godt studert og anses som veldig trygt. Men når du kombinerer legemidler for reumatoid artritt, må du vurdere de største infeksjonsrisikoene når du kombinerer to terapier. De nåværende anbefalingene foreslår ikke å motta levende vaksiner under L’Rekruttering av flere stoffer for reumatoid artritt gitt denne potensielle risikoen.

Spørsmål: Jeg tar for tiden to orale legemidler sammen med en biologisk, men jeg opplever fortsatt rehabilitering. Det er endringer i livsstilen du vil anbefale for å lindre symptomene mine?

Fordi symptomene på’reumatoid artritt er nært knyttet til andre medisinske forhold, er det viktig å behandle hver pasient som en person. Mange vil ha nytte av vekttap, fra # 8217; trening og bevissthetsøvelser. Selv om de ikke har blitt foreslått spesifikke kostholdsanbefalinger for selve sykdommen, vil revmatologene generelt være D’enighet om at frukt, grønnsaker, frokostblandinger og sunne fettstoffer er en god tilnærming.

Spørsmål: Jeg hørte at noen organiske stoffer øker risikoen for kreft. Det er sant?

Debatten om organiske stoffer forårsaker kreft i mer enn et tiår. Det er ingen endelige bevis som øker risikoen for kreft til tross for svært store og velutstyrte studier. Studier som tyder på at det kan være en økning i risiko, alle finner at denne risikoen er liten. Siden vi også mistenker at den aktive revmatoid artritt også kan føre til økning i risikoen for kreft, «8217; inntak av narkotika som reduserer sykdomsaktiviteten, kan faktisk redusere risikoen. Hud tumorer kan være mer sannsynlig med noen biologiske stoffer, og dette bør vurderes hvis C & # 8217, det er en familie eller personlig historie.

Spørsmål: Hvordan vet jeg hva organisk er riktig for meg?

Det er for tiden mange organiske stoffer tilgjengelig. Det er begrensede tester som tyder på at vi kan si hva stoffet vil fungere for hvilken pasient. Det er også få direkte studier som tyder på at en terapi er bedre enn en og # 8217;. Derfor er en diskusjon med legen og en lagets beslutningstilførsel hensiktsmessig.

Spørsmål: Hvor lenge må jeg fortsette å ta en biologisk? Flammene mine vil aldri gå bort?

Mens den reumatoid artritt sjelden går til remisjon uten behandling, er vi heldige å ha mange effektive stoffer som kan tas i mange år uten kjente komplikasjoner. C’er den siste interessen for å forstå de som kan forlate biologiske og når det skal gjøres. De fleste reumatologer vil gjerne huske i noen år før du prøver å avvike noen av dine terapier. Imidlertid kan mange gradvis redusere dosene av deres terapier, og en minoritet av pasienter kan kunne forstyrre det.

Spørsmål: Hvordan kan jeg snakke med legen min for å prøve en ny avansert behandling for min ra?

Det er viktig å sørge for at de nåværende symptomene skyldes sykdomsaktiviteten fra reumatoid artritt før du prøver nye terapier.Det er viktig å kommunisere med legen din hvordan du føler, hva er dine grenser og hvordan livet ditt har blitt påvirket av nåværende symptomer, slik at du kan diskutere den beste veien for å følge. Legen bør undersøke leddene, evaluere betennelsen og avgjøre om det finnes andre forhold som kan bidra til symptomene.

Ta del i samtalen

Koble til vår Lev med: Facebook Community på’reumatoid artritt For svar og medfølende støtte. Vi vil hjelpe deg med å orientere deg selv.