Spør de funksjonshemmede deres erfaring, ikke deres foreldre

Måten vi ser verdens plasma som vi velger å være, og delingen av spennende opplevelser kan ramme hvordan vi behandler hverandre, til det bedre. Dette er et kraftig perspektiv.

Jeg er autistisk og for å være ærlig, jeg er lei av autistiske barnas foreldre som dominerer samtalen om forsvaret av autisme.

Ikke misforstå meg. Jeg er utrolig takknemlig for å ha vokst opp med to foreldre som samtidig forsvarte meg og lærte å forsvare meg.

Hva er frustrerende er når folk akkurat som foreldrene mine & # 8211; at vekst og funksjonshemmede barn vokser, men som ikke er deaktivert selv & # 8211; De eneste referanseekspertene er alltid, sammenlignet med folk som faktisk har levd med funksjonshemning.

Når jeg leser av problemer som har innvirkning på autismeens samfunn, vil jeg høre autentiske mennesker

Jeg vil ha synspunktet til en person autistisk om hvordan man skal heve innkvartering på arbeidsplassen, eller hvordan det føles å delta på universitetsstudentens leksjoner.

Hvis du leser en historie om hvordan autistiske mennesker kan skape tilgjengelige klassetider, vil jeg gjerne lytte først og fremst i alle nåværende eller tidligere høststudenter. Hva de kjempet? Hvilke ressurser har brukt? Hvilket resultat?

Jeg ville være på plass hvis historien også inkluderte kilder som en konsulent for opptak til universitetet, noen som jobber i et tjenestekontor for høyskolehemmelse eller professor. De kunne fullføre historien ved å tilby et internt perspektiv på hva autistiske studenter kan forvente og hvordan vi bedre kan forsvare våre behov.

Men det er sjelden å se en slik historie. Kompetansen til funksjonshemmede på livet vårt overses ofte og undervurdert, selv om vi tilbrakte år og # 8211; Og i noen tilfeller hele vårt liv & # 8211; Med våre funksjonshemminger.

Vi er de som best forstår vårt samfunn, våre tilgangsbehov, våre overnattingssteder og vår kultur, men vi er ofte en revurdering i funksjonshemmede samtaler.

Da jeg skrev på’være Høyt empatisk som en person autistisk, Jeg intervjuet autistiske voksne som ønsket å fjerne myten at autistiske mennesker ikke kan være empatisk. Jeg brukte min erfaring levd, og L’Erfaring av andre autistiske voksne, for å forstå hvorfor mange autistiske mennesker byttes for ikke-følelsesmessig og fri for empati.

Det var en’utrolig opplevelse.

Autistiske mennesker mellom 30 og 40 har kontaktet meg for å fortelle meg at dette var første gang de leser noe om # 8217; autisme og # 8217; empati som brukte denne tilnærmingen, eller ble skrevet av en person autistisk i stedet for fra en forelder eller en Forsker.

Dette bør ikke være utenom det vanlige & # 8217;. Likevel, for ofte er autistiske mennesker ikke invitert til å dele sin erfaring.

Selv foreldrene til funksjonshemmede barn er viktige, og jeg forstår behovet for spesifikke ressurser for dem

Det kan være veldig nyttig å lese de beste måtene å hjelpe sønnen til å surfe på verden med funksjonshemming. Jeg vil like de ressursene også inkludert deaktiverte stemmer.

Men det ville ikke være fantastisk hvis en guide til arbeid på oppgavene med sønnen din som har ADHD for å ha konkrete råd fra ADHD, som vet og forstår Com’det var et barn som sliter med å huske at de må vaske rettene to ganger i uken?

ADHD voksne har forslag og # 8211; fra en levet opplevelse og behandling med sine leger & # 8211; Og de vet hva som kan eller kunne jobbe på måter som en forelder som ikke har ADHD.

På slutten av dagen, når vi gir folk muligheten til å dele sine stemmer og erfaringer, vant alle.

Bruk funksjonshemmede som eksperter fra våre liv og erfaringer reformulerer også måten vi ser funksjonshemning på

I stedet for å posisjonere funksjonshemmede som folk som trenger hjelp og foreldre som eksperter som kan hjelpe oss, posisjonere oss som tilhenger som best forstår våre funksjonshemminger og behov.

Vi oppdager oss selv som folk som kan ta aktive beslutninger i stedet for hvis beslutninger er tatt for oss. Det gir oss en rolle involvert i våre liv og i måten funksjonshemmede er representert (og på vår spesifikke tilstand).

Enten vi opplevde med våre funksjonshemminger for hele vårt liv, eller at vi har kjøpt dem nylig, vet funksjonshemmede hva det betyr å leve i vårt sinn og i kroppen vår.

Vi har en dyp forståelse av hvordan du føler deg for å surfe på verden, for å forsvare oss selv, for å be om tilgang, for å skape inkludering.

Dette er det som gjør oss eksperter, og det er på tide for vår erfaring å bli forbedret.

Alaina Leary er redaktør, Social Media Manager og Boston Writer, Massachusetts. For tiden er det et like bra Magazine og Social Media Editor.