Spontan abort uten blødning: Hvordan å si det

COS’Det er en spontan abort?

En spontan abort er også kjent som graviditetsavbrudd. Så langt som 25 prosent Av alle klinisk diagnostiserte graviditeter konkluderer med en spontan abort.

Det er mer sannsynlig å forekomme en abort i de første 13 ukene av graviditeten. Noen kvinner kan lide en spontan abort før du skjønner å være gravid. Selv om blødning er et vanlig symptom forbundet med spontan abort, er det også andre symptomer som kan oppstå.

Hva er de vanligste symptomene på en spontan abort?

Vaginal blødning og / eller spotting er vanlige symptomer på en spontan abort. Noen kvinner kan bytte spontan abort for en menstruasjonsperiode. Men det er ikke det eneste skiltet. Andre symptomer på spontan abort inkluderer:

Hvis du passerer stykker av stoff fra skjeden, vil legen din sannsynligvis anbefale deg å holde dem i en beholder. Slik kan de analyseres. Når en spontan abort forekommer veldig snart, kan stoffet virke som en liten blodpropp.

Noen kvinner kan oppleve en liten blødning eller spotting under en normal graviditet. Hvis du ikke er sikker på at blødningsnivået er normalt, ring legen din.

Hvordan bekrefter en lege din abort?

Hvis du har hatt en positiv graviditetstest og problemer som har mistet barnet ditt, kontakt legen din. Vil gjennomføre forskjellige eksamener for å avgjøre om en spontan abort skjedde.

Dette inkluderer en ultralyd for å avgjøre om barnet ditt er tilstede i # 8217; livmor og har hjerteslag. Legen kan også teste dine hormonelle nivåer, for eksempel humane chorioniske gonadotropin nivåer (HCG). Dette hormonet er vanligvis forbundet med graviditet.

Selv om du er sikker på at du har hatt en spontan abort, er det viktig å konsultere legen din. Dette er fordi det er mulig at selv om du har brukt stoffet fra kroppen din, kan noen bli. Dette kan være farlig for helse.

Legen kan anbefale prosedyrer for å fjerne fetal eller placental vev. Eksempler inkluderer en ekspansjon og en skraping (D og C), som fjerner føtale vev fra # 8217; livmor. Dette gjør det mulig for livmoren å helbrede og forberede seg ideelt for en sunn graviditet.

Ikke alle kvinner som har hatt en abort krever en D og C. Men hvis en kvinne manifesterer sterke blødninger og / eller tegn på infeksjon, kan kirurgi være nødvendig.

Hva forårsaker en spontan abort?

For det meste er aborter forårsaket av kromosomale anomalier. Ofte er embryoen ikke delt og vokser riktig. Dette oversetter til føtale anomalier som hindrer graviditet å utvikle seg. Andre faktorer som kan forårsake spontan abort inkluderer:

Legen kunne vite hva som forårsaket spontan abort, men noen ganger årsaken til # 8217; abort er ukjent.

Spontan abort hjemme eller i en medisinsk struktur

Hvis du mistenker at du har skjedd en spontan abort eller føler at en abort skal skje, kontakt legen din, som kan kjøre en 4217; ultralyd eller A’blodanalyse.

Disse testene kan indikere sannsynligheten for en spontan abort. I dette tilfellet kan en kvinne velge å avbryte i en medisinsk eller hjemme struktur.

Avbryte i en medisinsk struktur som et sykehus, et kirurgisk senter eller en klinikk, innebærer en prosedyre D og C. Dette innebærer fjerning av noe vev fra graviditet. Noen kvinner foretrekker dette alternativet i stedet for å vente på blødning, kramper og andre potensielle symptomer på spontan abort.

Andre kvinner kan velge å avbryte hjemme uten å lide en mindre kirurgisk prosedyre. En lege kan foreskrive et stoff kjent som Misoprostol (Cytotec), som forårsaker uterin sammentrekninger som kan bidra til spontan abort. Andre kvinner kan tillate prosessen å skje naturlig.

Beslutningen om hvordan å fortsette med en spontan abort er individuell. En lege bør vurdere hvert alternativ med deg.

Hva er gjenopprettingsperioden etter en spontan abort?

Hvis legen din sier at du har spontan abort, kan symptomene fortsette i en eller to uker. Legen kan anbefale å unngå interne absorbenter eller ha sex i denne perioden. Dette er et mål for forebygging av infeksjoner.

Mens du kan forvente noen spotting, blødninger eller kramper, er det noen symptomer du umiddelbart bør ringe til legen din. Disse kan indikere en infeksjon eller en [8217; spontan post-abort blødning.

Legen din informerer deg om du finner:

Legen din kan foreskrive antibiotika eller gjennomføre flere tester for å avgjøre om en 8217 pågår;. Du kan også kontakte legen din hvis du føler deg bedøvet eller bedøvet. Dette kan indikere anemi.

L & # 8217;

Mens den fysiske gjenopprettingsperioden etter en spontan abort kan ta noen uker, kan den mentale gjenopprettingsperioden være mye lenger.

Du vil kanskje finne en støttegruppe, som Del støtte for graviditet og tap. Legen din kan også være oppmerksom på støttegrupper for tap av graviditet i ditt område.

Eksperimenterer en spontan abort betyr ikke at du aldri vil bli gravid. Mange kvinner fortsetter å ha sunne og vellykkede graviditeter.

Hvis du har flere spontane aborter, kan legen din utføre tester for å avgjøre om du har medisinske forhold eller anomalier. Disse kan indikere at du har en tilstand som påvirker din evne til å bli gravid. Snakk med legen din om dine bekymringer.

Spørsmål:

Jeg kan ha en sunn graviditet etter å ha lidd en spontan abort?

Anonym tålmodig

TIL:

I de fleste tilfeller er å ha en spontan abort en sporadisk begivenhet. De fleste kvinner er i stand til å ha graviditet og en sunn fødsel uten behov for ytterligere inngrep. Men det er et lite antall kvinner som vil fortsette å ha flere spontane aborter. Dessverre øker avbruddshastigheten for graviditet med hver påfølgende spontan abort. Hvis dette skjer med deg, gjør du en avtale med din obstetrikere eller en fruktbarhetsspesialist som skal evalueres.

Nicole Galan, RN Svarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.