Spontan abort: Hva du kan forvente hvis du aborterer hjemme

Del på Pinterest

Å miste en graviditet kan være ødeleggende. Du kan føle deg som om ingen visste hva du passerer eller føler deg engstelig for den fysiske prosessen.

Faktum er at du ikke er alene. Rundt 10 prosent 20 av kjente graviditeter konkluderer med en spontan abort. Denne statistikken kan også være litt & # 8216; høyere hvis du tar hensyn til abort som oppstår før en kvinne vet hvordan man skal være gravid.

COS’Det er en spontan abort?

En spontan abort er tapet av graviditet før den 20. uken av svangerskapet. Barn født før de 20 ukene utviklet ikke nok lungene for å overleve. bro Aborter oppstår før uke 12.

Hvis du har en spontan abort, betyr det at du har avbrutt innholdet i livmoren uten medisinske inngrep som kirurgiske inngrep eller narkotika. Det er ikke alltid mulig, og det er greit. Men i mange scenarier er det en alternativet «8217;.

Relatert: En sammenbrudd av spontane abortpriser per uke

Men du bryr deg sannsynligvis ikke så mye tallene akkurat nå, og dette er forståelig. Du kan spørre deg: Hvorfor? Vel, ikke bekymre deg: du gjorde sannsynligvis ikke noe for å forårsake dette. Svært stor flertall av aborter oppstår på grunn av problemer med å utvikle barnekromosomer.

Uansett årsak er et tap et tap. Og måten du håndterer abortet ditt, avhenger av deg. Her er mer om hva du kan forvente fra spontan abort, hvor lenge det kan kreve og måter å håndtere det fysisk og følelsesmessig.

Dine valg hvis du avbryter

Legen din kan ha gitt deg muligheten til å fremme abortet på en naturlig måte, det som heter & # 8220; forvaltning av forventninger & # 8221;. Hva betyr det egentlig?

Vel, i noen tilfeller kan ditt første tegn på spontan abort bli identifisert eller blødning. Andre symptomer inkluderer kramper og sterk abdominal aches. Hvis L’Abort er pågår, kan den utvikle seg naturlig. (Og noen kvinner som har blødninger og kramper under graviditeten, kan fortsette å fullføre og ha et sunt barn.)

D’En annen del, kan du ikke ha eksterne fysiske tegn, og du kan ikke lære at barnet ditt døde til du har en ultralyd. (Dette kalles vanligvis spontan abort.)

En spontan abort med dette scenariet er generelt et ventende spill. Du kan velge å se når kroppen din vil starte prosessen selv. Hvis barnet ikke er i live, er det ikke uvanlig å begynne å ha sammentrekninger alene og passere fosteret og placentaen.

Noen mennesker starter ikke travail og trenger hjelp til å starte sammentrekninger. Noen ganger anbefaler legen din å vente et par dager for å se om du starter alene før du griper inn. Uansett hva din erfaring vil være, er det vanlig å ha følelser som kjører og følelser av tap og smerte.

Noen alternativer for å håndtere den spontane abortet inkluderer:

Dressing

Det er narkotika, for eksempel Misoprostol, som kan hjelpe deg med å starte # 8217; abort hvis det ikke starter alene. De handler ved å delta i livmoren og utvise føtale vev, placenta og annet innhold gjennom livmorhalsen.

Piller kan tas oralt eller settes inn i skjeden. Bivirkninger inkluderer kvalme og diaré. Generelt tar dette alternativet ca 24 timer å bli fullført og vellykket 80 prosent 90 vær.

Dilatasjon og skraping

Også kalt D og C, er denne kirurgiske prosedyren A’alternativet hvis abortet ikke starter alene eller hvis de forekommer stoff, infeksjon eller blødning, spesielt tung.

Legen dilaterer livmorhalsen og bruker deretter et verktøy som heter Curettage for å fjerne stoffet fra livmorbelegget.

Valg

Hva du velger, har å gjøre med ting som:

 • Hva slags spontan abort du (tidlig, sent, ødelagt egg, mislykket spontan abort)
 • Hvor raskt kroppen din står overfor tapet alene
 • Uavhengig av det faktum at monstre eller færre tegn på infeksjon

Selvfølgelig, her for ditt personlige valg veier mye.

Til slutt: det er kroppen din. Hvis du ikke er i fare, kan du vente og la kroppen din naturlig fremgang (med medisinsk guide). Spør legen din hva som er best for deg.

Noen kvinner velger en spontan abort fordi den allerede kunne utvikle seg alene uten behov for intervensjon. Andre kan velge en spontan abort fordi de ikke vil ha sikkerhetsvirkninger av narkotika eller stress av en kirurgisk prosedyre.

Her er noen ting å vurdere:

 • Vær. L’Spontan abort kan skje raskt eller kan være nødvendig opp til 3 eller 4 uker å starte. Den tidsmessige sekvensen er veldig individuell og den & # 8220; vet ikke & # 8221; Det kan være unnerving for noen mennesker. Hvis dette beskriver deg, kan du foretrekke medisinsk inngrep.
 • Emosjonell toll. Tapet av et barn kan være veldig følelsesmessig. Så vent på abortet å forekomme forlengelse l’erfaring og mulige vedvarende fysiske effekter kan gjøre prosessen med å helbrede følelsesmessig vanskeligere.
 • Risiko. Hvis det passerer for lenge og føtale vev forblir i kroppen, kan du risikere å utvikle en septisk abort, som kan bli en alvorlig infeksjon hvis ikke behandlet.
 • Livsstil. Du kan ikke engang ha tid til å vente på å la abortet skje naturlig. Kanskje du må reise til jobb eller ha andre presserende forpliktelser & # 8211; Igjen, disse er alle personlige ting å tenke på.
 • Være alene. Du kan være bekymret for å se føtale vevet hvis du velger å følge den naturlige banen. Det kan være sjokkerende å se, spesielt hvis du er lenger unna.

Progresjon av # 8217; abort

Det er ingen to likeverdige. Hva du vil oppleve, må gjøre med hvor langt du var borte, og hvor mye tid vil ta kroppen din for å utvise prosessene av unnfangelsen. Prosessen kan også virke annerledes hvis de ble transportert tvillinger eller andre multipler.

Hvis du ikke var veldig langt, kan du bare leve det som ser tungt ut. Du vil nok føle kramper, og du vil se enda mer koaguli enn vanlig. L’blødning kan vare bare noen få timer.

Noen kvinner kan ha blødning fra 5 dager til en uke eller mer. Andre kan oppleve spotting i opptil 4 uker senere. Selv i dette tilfellet kan blødningene variere fra lys til intens med koagulasjon, tap av stoff, kramper og magesmerter. Hvis kramper fortsetter, snakk med legen din. Hvis tegn på infeksjon er utviklet som feber eller malaise, kontakt legen din.

Over tid bør kramper løsne og # 8217; blødning bør redusere & # 8211; Fargen kan endres fra rød til mørkbrun for å rose.

Mislyktes øyeblikk av’spontan abort

Hvis abortet ditt ennå ikke har begynt, kan legen din gi deg et par uker for å starte deg selv. Når prosessen startet, vil den utvikle seg veldig på samme måte som enhver annen spontan abort.

Som med andre aborter, søker det umiddelbart medisinsk hjelp hvis du utvikler feber eller har andre tegn på infeksjon, for eksempel kulderystelser eller stinkende sekresjon.

Relatert: Hva et aspekt har en spontan abort?

Måter å oppmuntre til naturlig prosess

Snakk med legen din dersom du er i tvil om din spontane abort. Prosessen kan ta tid. Hvis du føler at noe er galt, er det en god ide å bli sjekket for å ekskludere infeksjoner eller andre komplikasjoner.

Prøv å ta vare på deg selv så mye som mulig. Dette betyr:

 • Spis godt (hele mat, frukt og grønnsaker, lavt sukker snacks)
 • Hold deg hydrert
 • Gjør lett aktivitet når du føler deg bra
 • Kontrollerer dine følelser

Hvis spillet på ventetiden blir for mye, forstår at det er medisinske alternativer for deg hvis du forandrer deg eller hvis kroppen din bare ikke samarbeider. Legen din kan hjelpe deg med å forklare bivirkninger eller risiko for narkotika og kirurgiske prosedyrer.

Relatert: Hva å vite om den første perioden etter en spontan abort

Gjør abort mer komfortabel hjemme

Det er noen ting du kan gjøre for å gjøre din spontane abort mer komfortabel.

Fremfor alt, vær forsiktig med deg selv i løpet av denne tiden. Det er greit å gråte, og det kan virke annerledes for alle.

For eksempel kan du gråte mye. Eller kanskje du er sint eller utrolig. Du kan omgir deg kjære for å støtte. Eller du vil kanskje være alene. Du vil kanskje fortelle folk, eller du kan ikke være klar ennå.

Lytt til ditt hjerte og be folk om å respektere dine ønsker.

Ting de kan hjelpe:

 • Smertestillende. Du kan bruke benk smertestillende (OTC), som L’ibuprofen (Motrin) for å lindre smerte og kramper. Vurder å ta opptil 800 milligram hver 8. time. Legen din kan gi deg mer spesifikke retningslinjer.
 • Andre verktøy. En elektrisk tallerken eller pose med varmt vann er en måte uten rusmidler for å lindre smerte og kramper. Varme kan også gi ytterligere komfort.
 • Miljø. Når du verifiserer L’tyngre blødninger, kan det være mer praktisk å sitte på toalettet. Bruk en vaskbar pute til å hvile bak ryggen din for større støtte. Gjør rommet mer attraktivt ved å snu et lys og spre din favoritt parfyme.
 • Væsker. Hold deg hydrert ved å drikke mye vann. Te eller andre varme drikker uten koffein (eller varm buljong) kan også være beroligende i denne perioden. Hvis du er sulten, bør du vurdere ideen om å ha en kurv med dine favoritt snacks i nærheten, slik at du fortsatt kan holde deg.
 • Hvile. Tillat deg selv å være i sengen og hvile så mye som mulig. Prøv å omprogrammere de kommende møtene eller hendelsene og be om hjelp til familie og venner. Hvis du føler deg ubehagelig å dele grunnen, kan du alltid si at du ikke føler deg bra.
 • Pads. Du bør ikke skrive inn noe i skjeden under en spontan abort. Dette inkluderer interne absorbenter, så du lager opp med absorbenter (tykk, tynn, klut, uansett preferanse) og bruker dem til den rike blødningen stoppet.

Relatert: # 8217 Smertebehandling; spontan abort

Mulige komplikasjoner

Pass på at du regelmessig kontroller temperaturen din under og etter spontan abort. Hvis du utvikler feber over 100 ° F, kan det bety at du har en infeksjon på 8217, og du bør kontakte legen din så snart som mulig.

Andre tegn på infeksjon inkluderer:

 • Sterk blødning (starter etter at den ble redusert)
 • frysninger
 • smerte
 • Utslipp Madhod

Du bør også gjøre en avtale med legen din etter abort, spesielt hvis du er bekymret for at den kanskje ikke er fullført. Legen kan se på livmorinnredningen ved hjelp av ultralyd og kontroller tilstedeværelsen av beholdt stoff.

I noen tilfeller, hvis spontan abort ikke er fullført, kan det hende du trenger en D og en C for å fjerne eventuelle gjenværende produkter av unnfangelse.

Relatert: Denne testen kan hjelpe deg med å finne årsaken til mange spontane aborter

L & # 8217;

Selv om det er vanlig, har en spontan abort ikke nødvendigvis bety at du ikke vil fortsette å ha en sunn graviditet.

Faktisk kan du bli gravid ikke bare 2 uker etter spontan abort, så hvis du tror at du trenger mer tid, kan du vurdere en slags prevensjon til du føler deg følelsesmessig klar for muligheten for en annen graviditet.

Og vet at å ha en spontan abort ikke nødvendigvis øker risikoen for å ha en annen. Alene 1 prosent Kvinner eksperimenterer tilbakevendende aborter (dvs. to eller flere påfølgende tap).

ta vare på deg. Inkludere at det ikke er riktig eller feil måte å høre tapet ditt. Gi deg tid til å sove deg og se etter støtte hvis og når du trenger det.