Spondylolistesis: Symptomer, årsaker og behandling

COS’er spondylologisk?

Spondylolistesis er en spinal tilstand som påvirker de nedre ryggvirvlene (vertebrale kolonneben). Denne sykdommen glir en av de nedre ryggvirvlene fremover på Benet under den. Det er en smertefull, men behandlingsbar tilstand i de fleste tilfeller. Både terapeutiske og kirurgiske metoder kan brukes. Tilstrekkelig treningsteknikker kan hjelpe deg med å unngå denne tilstanden.

Spondylologiske symptomer

Symptomene på spondylolistesen varierer. Personer med milde tilfeller kan ikke ha noen symptomer. Imidlertid kan de med alvorlige tilfeller ikke kunne utføre daglige aktiviteter. Noen av de vanligste symptomene er:

 • Vedvarende lumbal smerte
 • Stivhet i ryggen og bena
 • Lav bakre ømhet
 • lår smerte
 • Kneet sener og muskler av stramme skinker

Årsaker til spondylolistesis

Årsaker til spondylolistes varierer basert på alder, alder, arv og livsstil. Barn kan lide av denne tilstanden på grunn av en feil ved fødsel eller skade. Imidlertid er folk i alle aldre utsatt for tilstanden er kjent. Også rask vekst i ungdomsårene kan være en avgjørende faktor.

Å gjøre sport kan også forårsake overdreven spenningstrekking og stress nedre rygg. Det er spesielt sannsynlig at følgende sport forårsaker denne tilstanden:

 • Fotball
 • Gym
 • Friidrett
 • vektløfting

Spondylolyse er ofte en forløper for spondylolistese. Spondylolyse oppstår når C’Det er en brudd i en vertebra, men har ennå ikke falt på et lavere bein i ryggraden.

Spondylologisk diagnose

Fysiske eksamener er det første skrittet for å diagnostisere denne tilstanden. Hvis du har spondylologisk, kan du ha problemer med å løfte benet til utsiden under enkle øvelser. X-stråler av den nedre vertebral-kolonnen er grunnleggende for å avgjøre om en vertebra er ute av plass. Legen kan også se etter noen beinfrakturer på røntgenbilder.

Legen kan bestille en mer detaljert TAC hvis beinet ut av stedet presser på nerver.

Spondylologisk behandling

Behandling for spondylologi avhenger av alvorlighetsgraden av smerte og glidning av ryggvirvlene. Ikke-kirurgiske behandlinger kan bidra til å lindre smerte og oppmuntre benet til å gå tilbake til sin plass. Det er viktig å unngå kontaktsport under helbredelsesprosessen.

Vanlige ikke-kirurgiske behandlingsmetoder inkluderer:

 • Bruk en brace for ryggen din
 • gjør fysioterapi øvelser
 • Ta benk eller reseptbelagte antiinflammatoriske stoffer (som ibuprofen) for å redusere smerte
 • Bruker epidural steroid injeksjoner

De American Academy of Orthopedic Surgeons Anbefaler å prøve ikke-kirurgiske behandlinger først. Men voksne som lider av alvorlige tilfeller av spondylologiske, må kanskje gjennomgå en kirurgisk inngrep som kalles spinalfusjon.

Den kirurgiske korreksjonen av out-of-place vertebra er nødvendig når beinet har gått så ned at ryggraden ikke reagerer på ikke-kirurgiske terapier. Kirurgi er nødvendig, selv om vertebral kolonnebonene trykker på nervene.

Legen vil arbeide for å stabilisere ryggraden ved hjelp av en bengraft og metallstenger. De kan sette inn en intern veileder for å hjelpe vertebraen mens den helbreder.

Etter at spinalfusjonen er fullført, vil det ta fra fire til åtte måneder fordi beinene er helt basert sammen. Suksessraten for suksessen til’intervensjonen er veldig høy.

Potensielle komplikasjoner

L’Medisinsk intervensjon er grunnleggende for å lindre symptomene på spondylolistesis. Denne tilstanden kan forårsake kronisk smerte og permanent skade hvis ikke behandlet. Til slutt kan du føle svakhet og benlammelse hvis nervene har blitt skadet. I sjeldne tilfeller kan det også forekomme en infeksjon på 8217; ryggraden.

Cifose, også kalt rundback, er en mulig komplikasjon der toppen av ryggraden faller fra nedre halvdel, forårsaker en større vinkel på skuespillet fremover fremover.

Langsiktig prospekter

Hvis du tror du har symptomer på spondyloslisteses, er det viktig at du umiddelbart snakker med legen din. Tidlige behandlingsforanstaltninger kan lindre de fleste symptomer på denne tilstanden. Ifølge en artikkel publisert i Neurokirurgisk fokus, De fleste med spondylolistesis reagerer godt på ikke-kirurgisk konservativ behandling.

Legen din vil fortelle deg om alternativene dine, avhengig av hvor alvorlig tilstanden din er.