Spiseforstyrrelser og ungdommer: Hvordan snakke om det

Som foreldre vil du ikke ha noe annet enn lykke og helse for sønnen din. Derfor er det så skremmende når du legger merke til at datteren din hopper frokost eller barnet ditt som går på plass på badet rett etter middagen.

Ovenfor halv av tenåringsjenter og nesten en tredjedel Teenage Boys praktiserer usunn vektkontrolladferd, for eksempel:

  • hopper over måltider
  • rask
  • Han retched
  • tar avføringsmidler

Det er skremmende statistikk. Men selv om du tror at barnet ditt kan ha en matforstyrrelse, prøv å observere hans matordninger. C’Det er en forskjell mellom sporadisk kosthold og en matforstyrrelse.

Tydeligvis, hvis du har den irriterende følelsen av at noe seriøst skjer, er det sannsynligvis bedre å følge dine instinkter. Snakk med din sønn av spiseforstyrrelser er et godt utgangspunkt. Når du har fått dem til å snakke, kan du bedre forstå hva som skjer og forstå de neste trinnene mot utvinning.

Hvordan kan du møte akkurat den vanskelige samtalen? Her er noen forslag.

Tilleggsinformasjon: Typer av spiseforstyrrelser »

Måter å starte samtalen på

Før du sitter ved chat, kan det være lurt å lese litt og # 8216; på spiseforstyrrelser. Det er tre hovedtyper: anoreksi, bulimi og ukontrollert fôringsforstyrrelser. Vet litt & # 8216; av hver kan hjelpe deg med å svare på barnets spørsmål.

Etablere en tid og et sted

Av & # 8216; til barnet ditt vil du snakke med ham om noe viktig. Selv om dette er velkommen med et hevet øyenbryn eller heve øynene dine til himmelen, gjør deg klar til å få samtalen. Få dem til å vite at de ikke gjorde noe galt, og jeg er ikke i trøbbel. Planlegg en tid når du er begge gratis i noen timer og velg et rolig, privat og distraherende sted.

Start med en uttalelse & # 8220; i & # 8221;

Hvis du er nervøs for å starte samtalen, bør du vurdere å si noe som «8220, jeg føler noe du forstyrrer & # 8221;. Eller kanskje du vil referere til en bestemt begivenhet, som «8220, jeg la merke til at du ikke spiser mye på middag, alt er bra?& # 8221; Du kan fortsette med dine bekymringer derfra. L’bruk av uttalelser i & # 8221; Det lar deg tydelig kommunisere dine bekymringer uten skyld, noe som kan gjøre guttene dine på defensiv og motvillig til å snakke.

Vent en viss motstand

Gjør deg selv i betraktning, skriv inn chatten, at barnet ditt sannsynligvis vil bli krenket. De kan uttrykke sine følelser med avvisning eller sinne. Selv om du bruker uttalelser i & # 8221;, vil barnet ditt trolig føle seg truet.

Noen med matforstyrrelse vil ofte fungere veldig hardt for å skjule det. Ditt barn kan ikke adresseres for å bli adressert. De kunne også føle seg flau for å ha lagt merke til atferd som trodde de var godt skjult.

Gjør ditt beste for å holde roen og ikke ta disse svarene også på personalet. Dette kan være vanskelig hvis det er skrik eller rettet avlinger mot deg, men reaksjonen er ikke en refleksjon av kommunikasjonen din. Det er bare en del av prosessen.

Bar

Du vil kanskje bruke åpne spørsmål enn spørsmål som produserer en enkel ja eller nei. Etter å ha økt dine opprinnelige bekymringer, sett deg ned og hør på bare hva barnet ditt har å si. Motstår alle «pulse til å gripe inn og umiddelbart gi forslag, vurderinger eller andre kommentarer.

Du kan ikke forstå nøyaktig hva de passerer, men det er nyttig for sønnen din å føle at han ble lyttet til.

Del fra hjertet

Igjen kan barnet ditt ikke forstå alvorlighetsgraden av å ha en matforstyrrelse. De kan bare være sint på deg. Hold ruten. Forklar at deres helse har alt å gjøre med deres fremtid. Forklar at du bryr deg om dem og vil se dem sunne.

I samme linje, hvis du har personlig erfaring med en matforstyrrelse eller et relatert problem, kan det være nyttig å dele.

Hvordan få hjelp og støtte for barnet ditt

Plan

Husk barnet ditt gjentatte ganger som ikke er alene. Du er der for å hjelpe dem med å finne støtte, enten det er rådgivende eller til og med et sykehusbehandlingssenter. Uansett hva du gjør, forbereder det imidlertid en konkret plan du vil følge. Denne planen bør helst bruke legenes tilsyn.

Se etter hjelp

Det er også mange steder hvor barnet ditt kan finne støtte. Du kan foreslå at du deltar i møter i restauranten Overeaters anonym Kapittel eller les gjennom forskjellige Online Support Forum. De fleste av disse gruppene er gratis og åpne for tenåringer.

Forbli åpen

Kanskje din sønn ikke var villig til å snakke mye eller i det hele tatt under dette første forsøket. Ikke gi opp. Flere forsøk kan være nødvendig for å gjøre dem åpne. Forklar at du alltid er her for å snakke. Fortsett å sende meldingen du elsker dem og vil hjelpe. Disse ordene er ikke forgjeves. Kan ha litt tid før meldingen er fullstendig mottatt og akseptert.

Spørsmål:

Hva er noen nyttige ressurser for foreldre som har en tenåring som sliter med en matforstyrrelse?

TIL:

Det beste stedet å starte er familielegen. De burde kunne veilede deg om hvor du skal finne omsorg og tjenester. Det er også mange gode ressurser tilgjengelig online, inkludert:

· Xnumx € Det sunne tenåringsprosjektet

· Xnumx € TeensHealth

· Xnumx € Blog Life Teen

· Xnumx € Bulimi.com

Timothy J. Legg, PhD, Crnpanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Guide til foreldre: Ansikt dine følelser

Først av alt, trenger du ikke å klandre barnets matforstyrrelse. Du kan føle deg som din feil eller som om jeg hadde gjort noe galt. Faktum er at en matforstyrrelse er ingen feil. Det beste du kan gjøre for barnet ditt pågår mot utvinning. Dette innebærer ikke å bruke tid til å tenke på alle de tingene du ville ha vært i stand til å gjøre ellers.

Ikke glem deg selv og dine følelser i hele prosessen. Å se sønnen din sliter med en matforstyrrelse kan være smertefull og stressende. Men du må ta vare på deg selv. Du kan stole på med en intim venn eller et familiemedlem i dine bekymringer og andre følelser. En terapeut eller en støttegruppe er et annet stort uttak som også er konfidensielt.

Sørg også for at du trener, følg et sunt kosthold og sov godt. Prøv å finne en PO & # 8216; av tid hver dag for å slappe av eller gjøre de tingene du liker.

COS’Mer du kan gjøre

I tillegg til å snakke, er det mange andre ting du kan gjøre for å hjelpe kjæresten din til å komme seg hjem. Her er fem måter å støtte dine tenåringsbarn på:

Hvordan støtte

  • Gi det gode eksempelet å spise sunne matvarer og balansert måltider. Tuned hvordan du snakker med deg selv og andre av mat og # 8217; kroppsbilde. Hold kommentarer til positive opptredener eller konsentrert på andre funksjoner.
  • Spis sammen som en familie og prøv å lage morsomme måltider. Du vil kanskje også komme inn i kjøkkenet for å lage mat sammen. På denne måten kan mat og spising bli en kilde til glede i stedet for frykt.
  • Etablere grenser, men ikke å være matpolitiet. Engasjement i kraftkampen på mat kan føre til mer skade enn fordelene. Å skape konflikter på måltider kan indusere ungdommer til å ligge på sine vaner.
  • Vurder ideen om å sette opp noen & # 8220; naturlige konsekvenser & # 8221; For matadferd. En tenåring som bestemmer seg for å hoppe over et måltid, for eksempel, kan ikke være autorisert til å gå ut med venner eller kjøre et kjøretøy. Av ditt barn som ikke er en straff, men ikke å spise betyr at det ikke er et medisinsk synspunkt som gjør ting alene.
  • Fremme L’Selvtillit og A’positivt bilde av kroppen når du kan. Lov hva som gjør barnet ditt mer å gjøre med hjernen, atletiske evner, etc. Gi verdi til folk for mye mer enn deres utseende er en sterk melding.